Ο δρόμος για την Ανάσταση της Ελλάδας

Γ. Καλτσογιάννης, μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., πρώην αντιπεριφερειάρχης

Μετά από επτά χρόνια κρίσης, ύφεσης και απογοήτευσης το ερώτημα παραμένει το ίδιο. Πώς θα έρθει η Ανάσταση της Ελλάδας; Μέρες θρησκευτικής κατάνυξης που ζούμε και προσμένοντας την Ανάσταση του Χριστού, οι αναλογίες παραπέμπουν στην Γολγοθά που περνούν οι Έλληνες.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ενώ οι ψευτομαγκιές κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Όπως και οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Άραβες και οι Αμερικανοί δεν εμφανίστηκαν για να μας στηρίξουν προσφέροντάς μας χρήματα.
Μόνοι τελικά στο τέλμα της απελπισίας.

Και γι’ αυτό μόνοι μας θα σωθούμε, χωρίς από κανέναν να περιμένουμε βοήθεια.
Και τα παραδείγματα από την νεώτερη ελληνική ιστορία μας παραπέμπουν εκεί.

Αν οι Έλληνες δεν θα επαναστατούσαν το 1821 δεν θα φτάναμε ποτέ στη ναυμαχία του Ναυαρίνου με την παρουσία των ξένων φιλικών Δυνάμεων που σφράγισαν την απελευθέρωση της Ελλάδας μετά από 400 χρόνια τουρκικού ζυγού.

Και το 1940 οι Έλληνες μόνοι τους πολέμησαν τους Ιταλούς, τους νίκησαν και μετά από μερικά πολύ δύσκολα χρόνια, δέχθηκαν τη βοήθεια της Δύσης για να αναπτυχθεί το ελληνικό κράτος.
Και τώρα το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε.

Με εθνική ενότητα, πίστη στις πλούσιες δυνατότητες τις οποίες έχουμε ως έθνος, εμπιστοσύνη στην άυλη δύναμη της ορθόδοξης παράδοσής μας και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων μας, όπως μορφωμένο εργατικό δυναμικό, καλές υποδομές, κεντρική γεωπολιτική θέση, μέλος σε ισχυρούς διεθνείς οργανισμούς, θα μπορέσουμε να κάνουμε τα βήματα της προόδου και της δημιουργίας.

Ιστορικά οι Έλληνες πάντα εύρισκαν τις λύσεις και ξεπερνούσαν τις φουρτούνες.

Με οδηγό το ανυπέρβλητο ψυχικό μας σθένος που πάντα μετέτρεπε το αδύνατο σε δυνατό, θα τα καταφέρουμε και τώρα, κάνοντας τη δικιά μας Ανάσταση.

Και πρέπει να το πιστέψουμε.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.