«Ο ελληνικός λαός, ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης μπορεί να γράψει και πάλι ιστορία»

Γράφει ο Άκης Καλαμαράς

Φίλες και φίλοι,
Όπως είπε ο Μαρξ, «οι άνθρωποι δημιουργούν την ίδια τους την ιστορία, τη δημιουργούν όμως, όχι όπως τους αρέσει, όχι μέσα σε συνθήκες που οι ίδιοι διαλέγουν, μα μέσα σε συνθήκες που υπάρχουν άμεσα, που είναι δοσμένες και που κληροδοτήθηκαν από το παρελθόν». Έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία της χώρας, μέσα στις δυσκολότερες ίσως συνθήκες στη νεότερη ιστορία του τόπου, μέσα σε ένα ναρκοθετημένο περιβάλλον και σε ένα πλαίσιο οικονομικής ασφυξίας.
Αν, σε έναν υποτιθέμενο διάλογο, το φθινόπωρο του 2015 περιγράφαμε σε έναν ένθερμο υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ πως μεταξύ άλλων το 2019:
 θα έχουμε βγει από τα μνημόνια,
 η ανεργία θα έχει πέσει κατά 10%,
 θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης,
 θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό ο τομέας της υγείας και της παιδείας,
 ο Α. Τσίπρας θα έχει λύσει το μακεδονικό ζήτημα και
 θα έχουν εξασφαλιστεί πάνω από 35 δις € στα δημόσια ταμεία,
μάλλον θα μας αντιμετώπιζε με επιφυλακτικότητα και δυσπιστία.
Σε όλη αυτή την τετραετή μάχη, αναμφίβολα υπήρξαν λάθη, αστοχίες, παραλείψεις και διάψευση των προσδοκιών σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Η απογοήτευση που εκφράστηκε πρόσφατα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι δηλωτική του γεγονότος πως η παράταξη μας αποτελεί γέννημα της κοινωνίας και ο ελληνικός λαός έχει υψηλές απαιτήσεις από εμάς. Άλλωστε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπηρετεί το λαό και την πατρίδα, δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Απομένουν, λοιπόν, ώρες μέχρι την εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου. Μια μάχη που τη δώσαμε και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε, όλα τα μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ συλλογικά. Με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση. Ο Ηλίας, η Φωτεινή, ο Δημήτρης, ο Αλέξανδρος, ο Μάκης, η Κατερίνα, η Μαρίνα κι εγώ δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον δίκαιο και σωστό αγώνα, για την Ελλάδα της νέας εποχής.
 Για να σχεδιάσουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία
 Για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας
 Για να στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την ακροδεξιά και το φασισμό
 Για μια νίκη, που θα ανοίξει τον δρόμο για καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας
Την ερχόμενη Κυριακή, ο ελληνικός λαός, ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης μπορεί να γράψει και πάλι ιστορία. Πηγαίνουμε στη κάλπη με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για όσα πετύχαμε και με όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος.
Καλό μας αγώνα,

Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

*Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.