Ο «καβαλάρης» νικητής με το μουλάρι

Άρθρο του εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία», Αρχιμήδη- Δημήτρη Καρεκλίδη

Με το ζόρι έβγαιναν οι λέξεις χθες από το στόμα του Αχιλλέα Μπέου. Αν και ζούσε για την ώρα που θα αποθεωνόταν από χιλιάδες Βολιώτες που θα τον έπαιρναν στα χέρια έχοντας μια αθωωτική απόφαση στα χέρια του, βγήκε μπροστά στις κάμερες σαν βρεγμένη γάτα να κάνει το άσπρο-μαύρο για ακόμη μια φορά.

Ο άλλοτε ισχυρός και με νωπή πολιτική εντολή να διοικήσει τον Δήμο Βόλου Αχιλλέας Μπέος, πνέει πλέον τα λοίσθια και επιδίδεται σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εμφανιστεί ως «καβαλάρης» νικητής. Μόνο που δεν επιστρέφει στην πόλη πάνω σε αραβικό άλογο, αλλά σε ένα μισοξεψυχισμένο μουλάρι που δυσκολεύεται να τον σηκώσει όχι λόγω του σωματικού του βάρους, αλλά εξαιτίας των βαριών καταδικαστικών αποφάσεων που φέρει πλέον στην πλάτη του οι οποίες αν ήταν παράσημα θα ήταν τουλάχιστον «συνταγματάρχης». Έχουμε και λέμε παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση, δωροδοκία, δωροληψία, παράνομο στοίχημα και ποιος ξέρει τι άλλο. Χωρίς να προσμετρήσουμε αυτές που εκκρεμούν.

Τα παραπάνω όμως δεν αποτελούν έκπληξη, ούτε καν οι «συγκλονιστικές» του δηλώσεις ότι «δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη», μιας και ο Αχιλλέας Μπέος μας έχει επιδείξει τα «ταλέντα» του τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό που συνεχίζει να προκαλεί απορίες σε αρκετούς σκεπτόμενους πολίτες είναι αυτά που δηλώνει αναφορικά με το δικαστικό σύστημα και την παρασκηνιακή πληροφόρηση που υποστηρίζει πως έχει για τις διεργασίες του και η οποία παραπέμπει σε παρακράτος.

Χθες δήλωσε ότι ανώτατοι δικαστικοί εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την πρόταση της εισαγγελέως στην υπόθεση Koriopolis. Αναρωτιέται λοιπόν ο μέσος πολίτης, από πού μπορεί να γνωρίζει ο Αχιλλέας Μπέος γι’αυτή την δυσαρέσκεια; Σε ποια πρόσωπα μπορεί να εκφράστηκε αυτή; Στην ίδια την εισαγγελέα; Πως έφθασε στ’ αυτιά του κατηγορούμενου; Του το είπε η ίδια ή κάποιος από το περιβάλλον της; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που οφείλει να τα απαντήσει καθώς θίγουν την αξιοπιστία του δικαστικού σώματος το οποίο βάλλεται πανταχόθεν με αφορμή και άλλες, βαρύνουσας πολιτικής σημασίας, υποθέσεις.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Αχιλλέας Μπέος υποστηρίζει πως γνωρίζει το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση στην οποία πρωταγωνιστούσε. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον Μάιο του 2017 είχε αποκαλύψει πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε δεχθεί πιέσεις για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο, ωστόσο εκείνος δεν ενέδωσε σε αυτές και απάντησε ότι «η δικαιοσύνη θα κρίνει», αποσπώντας στη συνέχεια τα δημόσια συγχαρητήρια του Αχ.Μπέου γι’ αυτή του τη στάση. Η απάντηση που ήρθε από πλευράς υπουργού ήταν ότι πρόκειται για γελοιότητες και πως «δεν θα ασχοληθεί με τον Μπέο και όσα τρελά αναφέρει». Είναι όμως γελοιότητες όλα αυτά ή ο Αχιλλέας Μπέος έχει πράγματι επαφή με δικαστικούς που του μεταφέρουν τα όσα εκείνος με τόση άνεση μεταφέρει δημόσια χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες; Θα μπορούσε για παράδειγμα να μιλάει και με την εισαγγελέα της υπόθεσης Παγώνα Ζάκκα η οποία το μετέφερε τα περί δυσαρέσκειας των ανώτατων δικαστικών; Αναρωτιέμαι!

Ακόμη μια αποκάλυψη που πέρασε κάτω από το ραντάρ της Δικαιοσύνης και όπως φαίνεται δεν ελήφθη υπόψιν είναι τα όσα υποστήριξε σε μία από τις καταθέσεις του στην διάρκεια εκδίκασης του Koriopolis, ότι δηλαδή κάποιοι από την ΕΥΠ τα «πήραν» για να αποκρύψουν στοιχεία που ενέπλεκαν τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της ΝΔ κ. Αθανασίου στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για συνομιλία του πρώην υπουργού στην οποία ο ίδιος ήταν παρών και δεν υπάρχει στη δικογραφία, παρά το γεγονός ότι καταγράφονταν από την ΕΥΠ!

Τι άλλο μπορεί να πει κάποιος για να προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης; Δυσαρέσκεια ανώτατων δικαστικών (έμμεση παρέμβαση δηλαδή), πιέσεις στο Κοντονή (και άλλη παρέμβαση) , παρέμβαση στη δικογραφία για να απαλειφθούν στοιχεία που εμπλέκουν πρώην υπουργό Δικαιοσύνης (και άλλη παρέμβαση δηλαδή).

Πότε θα κληθεί άραγε ο κ. Μπέος να αποδείξει τα όσα λέει για την Δικαιοσύνη; Η αδράνεια δεν στέλνει τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία.

Υ.Γ. Διατηρώ την αξιοπρέπειά μου ως… «κόρη» οφθαλμού, σε αντίθεση με σένα που έχεις πέσει στα γόνατα και παρακαλάς. Ραντεβού τον Ιούνιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.