Ο τραμπούκος

Για όσους δεν ήξεραν και δεν φρόντισαν μάλιστα να ρωτήσουν για να μάθουν προεκλογικά, σιγά σιγά και καθώς αύριο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ανάληψη καθηκόντων της δημοτικής αρχής Μπέου, συμπληρώνεται το παζλ ή για πολλούς το ψυχογράφημα του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» που καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την φασιστική του συμπεριφορά απέναντι σε όποιον διαφωνεί μαζί του.

Αναρίθμητα περιστατικά αποδεικνύουν ότι ο πρώτος πολίτης αυτής της πόλης είναι τραμπούκος, κατά συνέπεια έχει ενσωματώσει στην όποια πολιτική του συμπεριφορά, τα χαρακτηριστικά του εκφοβισμού και των ύβρεων προκειμένου να αντιπαρατεθεί με κάποιον που διαφωνεί μαζί του. Το πώς σταθμίζει ο κάθε πολίτης τα υπέρ και τα κατά αυτής της Δημοτικής αρχής είναι αντικείμενο ευρύτερης συζήτησης. Κάποιος όμως που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει μαζί του την πλειοψηφία του κόσμου ο οποίος και αναγνωρίζει το έργο του, όπως πιστεύει ο Αχιλλέας Μπέος, γιατί πρέπει να καταφεύγει σε αυτή την συμπεριφορά; Απλούστατα! Επειδή είναι τραμπούκος! Έτσι μεγάλωσε και έτσι επιβίωσε στον κόσμο της νύχτας όπου και δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά μανατζάροντας λαϊκούς τραγουδιστές, αλλά και στον χώρο το ποδοσφαίρου. Δεν είναι ότι δεν θέλει, δεν μπορεί να συμπεριφερθεί διαφορετικά. Το αστείο βέβαια ξεκινάει όταν κατηγορεί τους άλλους ότι είναι τραμπούκοι, όπως στην περίπτωση των μελών της Κίνησης Πολιτών που ζήτησαν τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με σωματώδεις άνδρες οι οποίοι «αυθόρμητα» μπήκαν μπροστά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να έχει κινηθεί κανείς απειλητικά εναντίον του με σκοπό να χειροδικήσει. Κάτι που απείλησε ο ίδιος να κάνει κατά του Κώστα Γαργάλα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στην ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε χθες ο Δήμος Βόλου αφού εγκαλεί τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ταυτίζονται με μπαχαλάκηδες κλπ. Εκφράζει και την απορία του για την στάση του ΚΙΝΑΛ που εξέδωσε ανακοίνωση κατά της Δημοτικής Αρχής με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια, κάνοντας λόγο για «φαινόμενο του Μπεϊσμού το οποίο γεννά τερατώδεις συμπεριφορές». Τους κατηγορεί ότι είναι «λωτοφάγοι» και ότι «ξεχνούν τι έχουν οι ίδιοι υποστεί στο πρόσφατο παρελθόν (και θα υποστούν και στο μέλλον) από αυτά τα φασιστοειδή». Λησμονεί ωστόσο να αναφερθεί στον άνευ προηγουμένου χυδαίο προπηλακισμό που επιφύλαξε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τον Ιούνιο του 2015 έξω από το ξενοδοχείο ΠΑΡΚ χαρακτηρίζοντάς τον «απατεώνα» και «χασισοπότη» μεταξύ άλλων και κινούμενος απειλητικά εναντίον του, επειδή θεώρησε ότι η δίωξή του το 2011 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) ήταν πολιτική απόφαση για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη για τα Μνημόνια!

Δυστυχώς για τον Αχιλλέα Μπέο δεν είμαστε λωτοφάγοι. Ακόμη και όταν ο κόσμος λησμονεί, εμείς είμαστε εδώ για να του θυμίζουμε ποιος πραγματικά είναι. Ένας τραμπούκος που εκμεταλλεύθηκε μια πολιτική συγκυρία για να αναρριχηθεί στο ανώτερο αξίωμα της πόλης για να προστατευθεί από την ποινική δίωξη που εκκρεμούσε σε βάρος του για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο.
Ευθύνες για τη μαύρη αυτή πενταετία έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα και τα στελέχη τους στο νομό Μαγνησίας. Κυρίως όμως η Νέα Δημοκρατία η οποία σιωπά απέναντι στα φαινόμενα εκφυλισμού και τραμπουκισμού της τοπικής κοινωνίας, συναισθανόμενη ότι πρέπει να υπερασπιστεί μέχρι τέλος το δημιούργημά της. Για πόσο ακόμη θα κρύβονται όμως πίσω από το δάχτυλό τους ορισμένοι;

Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, από την άλλη πλευρά, είναι γιατί αυτό τον τραμπούκο που εκλέξαμε ως Δήμαρχο, τον δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βόλου που ζήτησε ο Αχιλλέα Μπέος ήταν μια πρόφαση. Ας τα αφήσουν αυτά και οι δύο για τίποτα ιθαγενείς. Περιμένουμε εξηγήσεις από τον κ. Βασιλειάδη για το αντικείμενο των συζητήσεών του με έναν πρόσφατα καταδικασθέντα για στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο.

Αρχιμήδης-Δημήτρης Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.