Οι αλλαγές καταστατικού δεν γίνονται μέσα σε πανδημία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Γράφει ο Κων/νος Δ. Πανταζώνας*

Για κάθε θεσμό που διεκδικεί το καλύτερο στον τομέα του, προαπαιτείται ένας πυρήνας γύρω από τον οποίο θα πραγματοποιούνται δράσεις, ενέργειες και πράξεις.

Το καταστατικό αρχικά συνθέτει αυτόν τον πυρήνα και στη συνέχεια περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια όχι μόνο την ιδιαιτερότητα αλλά και την ειδικότητα που ο συγκεκριμένος θεσμός καλείται να προασπίσει και να υπηρετήσει.

Οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή παρέμβαση πραγματοποιείται στο καταστατικό, αυτόματα επηρεάζει και διαφοροποιεί τη σύνθεση του πυρήνα δηλαδή της αρχικής αποστολής του θεσμού.

Το ΔΣ της ένωσης επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων επαρχίας Αλμυρού, επιλέγει να τροποποιήσει το υπάρχον καταστατικό, μέσα σε μια περίοδο που η συνάθροιση των μελών είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της πανδημίας.

Στο Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. αναφέρει «Λόγω του κορονοϊού, τα ταμειακώς ενήμερα μέλη θα ενημερωθούν και στα καταστήματά τους από μέλη του Δ.Σ. έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ η προσέλευση είναι με υποχρεωτική χρήση μάσκας.» Αυτό από μόνο του καθιστά αδύνατο ότι τα μέλη θα μπορέσουν να διαβάσουν το 33σέλιδο καταστατικό, αλλά και τα περισσότερα μέλη δεν έχουν στα χέρια τους και το παλαιό καταστατικό για να μπορέσουν να έχουν σαφή άποψη για τις διαφοροποιήσεις.
Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν τα σύγχρονα Μέσα, π.χ. e-mail ώστε να σταλούν σε όλα τα μέλη το παλαιό, το νέο καταστατικό και τα σημεία διαφοροποίησης; Ή με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας zoom. Η αλλαγή καταστατικού είναι ίσως ένα από τα πιο κομβικά σημεία στην ιστορία της Ένωσης και με αυτές τις μεθόδους υποβαθμίζεται.
Οι παράγοντες αυτοί κάνουν δύσκολη τη ενημέρωση των νέων τροποποιήσεων του καταστατικού και την διαβούλευση στα μέλη της ένωσης, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την επιλογή του συγκεκριμένου χρόνου για την αλλαγή του.

Ανεξάρτητα από τη φύση των κινήτρων μιας τέτοιας απόφασης, σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου είναι η υπενθύμιση ότι τέτοιες μεγάλες αλλαγές οι συνεπείες των οποίων θα επηρεάσουν το μέλλον της ένωσης και κατ επέκταση το επιχειρείν του τόπου μας, καλούνται να προσφέρουν χρόνο αλλά και σεβασμό στο έργο που επιτελεί για τόσα χρόνια η ένωση επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων επαρχίας Αλμυρού.

Πρώην πρόεδρος ένωσης επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων επαρχίας Αλμυρού.

Επιμελητηριακός Σύμβουλος Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.