Όλη η Θεσσαλία, εκτός από Μαγνησία και Τρίκαλα!

Γράφει ο Γεώργιος Ζώγας, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Μαγνησίας, Email: [email protected]

Η μεγάλη καθυστέρηση παράδοσης υλικών πληροφορικής στις σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας απετέλεσε το θέμα επερώτησης που είχαμε καταθέσει προ δύο περίπου μηνών στο Περιφερειακό συμβούλιο. Δεδομένου του ότι οι σχολικές μονάδες της Μαγνησίας είχαν ετοιμαστεί από το φθινόπωρο του 2019 να κάνουν την παραλαβή, δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη τίποτα και οδεύουμε στη λήξη της σχολικής χρονιάς, αναμέναμε με αγωνία απαντήσεις και διευκρινήσεις επί του θέματος. Μετά από δύο μήνες που κατετέθη το ερώτημα, διαβάζουμε τον μεγαλεπήβολο τίτλο με τον οποίο ο κ. Αγοραστός επέλεξε να απαντήσει: “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συγχρονίζει ΟΛΑ τα δημόσια σχολεία με την ψηφιακή εποχή”.
Με μεγάλη αγωνία σπεύδουμε, λοιπόν, να διαβάσουμε τις λεπτομέρειες αυτού του θαύματος που συνέβη εν αγνοία μας και τόσο κοντά μας, και μαθαίνουμε πως ο σχετικός εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί μόνο σε 18 σχολικές μονάδες των Νομών Λάρισας και Καρδίτσας, πράγμα που μας δήλωσε και ο ίδιος κ. Αγοραστός! Και έρχεται εύλογα και αναπόφευκτα η απορία, αλλά και το παράπονο, αναφορικά με τον παραπλανητικό τίτλο και την πασιφανή εξαίρεση των Νομών Μαγνησίας και Τρικάλων από την παραλαβή υλικού – εκτός και πρόκειται για κάποιο καινοτόμο μάθημα Γεωγραφίας, με θεματικό άξονα τις περιφέρειες και έμφαση τη Θεσσαλία που αποτελείται από τους Νομούς Λαρίσης και Καρδίτσας!
Μέσα από το ίδιο άρθρο που υπαινίσσεται με τον τίτλο του το όφελος και στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας, μαθαίνουμε επίσης ότι: “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 περισσότερα από 5,5 εκατ. ευρώ για να εξοπλίσει με σύγχρονους υπολογιστές και συστήματα πληροφορικής τις 1.000 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Θεσσαλίας: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και Εργαστηριακά Κέντρα. με φορέα υλοποίησης του έργου, το Υπουργείο Παιδείας, που έχει την ευθύνη να προχωρήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάστασή τους”. Με την πρόταση αυτή, λοιπόν, όλα γίνονται ξεκάθαρα: την ευθύνη για την καθυστέρηση σχεδόν μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς (αφού η παρούσα βαδίζει γοργά στο τέλος της) χρεώνεται το Υπουργείο Παιδείας, ενώ την ευθύνη για την επένδυση (όποτε και αν ολοκληρωθεί αυτή) την πιστώνεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας και, φυσικά, ο κ Αγοραστός. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Αναλογιζόμενοι τις ανάγκες εκσυγχρονισμού των σχολικών μονάδων της Περιφέρειάς μας και με δεδομένο ότι η φετινή σχολική χρονιά βαδίζει προς τη λήξη της, καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη να φροντίσει τουλάχιστον ώστε να βρίσκεται ο αναγκαίος εξοπλισμός στη θέση του έστω από τις αρχές της επόμενης και, εξίσου σημαντικό, σε όλα τα σχολεία, όλων των Νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, τον συμβουλεύουμε εκτός από τον επί χάρτου σχεδιασμό και τη χρήση παραμορφωτικών φακών, να ασχοληθεί και με τα πραγματικά γεγονότα. Γιατί το άσχημο με τα γεγονότα είναι το ότι συμβαίνουν. Ή το ότι αρνούνται να εμφανιστούν. Το ένα χειρότερο από το άλλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.