“ Όταν οι λαοί έχουν πλάνες τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς!”

Από τον Κώστα Παρδάλη

Η εμπειρία του χρόνου και η εναλλαγή των πολιτικών καταστάσεων, άλλους τους ανάγκασε να διδαχθούν και να μάθουν κι άλλους να διδαχθούν αλλά να μην καταλάβουν τίποτε.
Η δυνατότητα της επαναοικοδόμησης μιας νέας κοινωνίας με νέους θεσμούς, νέες ιδέες και νέα ιδανικά φάνηκε ως προφανής, στους νέους επαναστάτες της εποχής μας και προπάντων σε αυτούς της δικής μας μεγάλης Επανάστασης.
Έδειξαν πως οραματίζονται να οικοδομήσουν εξ αρχής μια νέα κοινωνία η οποία θα υπαγορεύεται από τις αρχές της λογικής, της πολιτικής εξέλιξης, της δημοκρατικής ελευθερίας και του υπαρκτού ρεαλισμού.
Στηριζόμενοι στην αδήριτη ανάγκη για κοινωνική συνοχή και για εθνική συνέχεια, φόρεσαν το κόκκινο λαοφιλές ένδυμα του λαϊκού και ιστορικού μας παρελθόντος, έκρυψαν την λυκόμορφη προσωπίδα της απειλητικής τους διάθεσης και μουστρίστηκαν με κείνο το χαμόγελο της εξαπατημένης διακορευθείσας παρθένας, της χαμηλοβλεπούσας Κοκκινοσκουφίτσας των φτωχών νάνων και του λευκού χιονιού, κρατώντας το καλάθι της ελπιδοφόρας προσδοκίας, γεμάτο καλούδια κι ασημόχρυσα λόγια, πασπαλισμένο με την χρυσόσκονη του νέου οράματος.
Μηχανισμός παγκοσμιοποιημένης πειθούς. Απ’ έξω «Κοκκινοσκουφίτσες» με χαμόγελο φιλικό συγκινησιακό και δακρύβρεχτο για άμεση συνειδησιακή ανατροπή κι από μέσα «λύκοι» ακυβέρνητοι της μαύρης νοοτροπίας και της μυστικής λογικής.
Όταν οι λαοί έχουν πλάνες τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.