Πανδημία, απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλία ή το express του μεσονυχτίου στον Βόλο

Γράφει ο Ματθαίος Δραμητινός, Καρδιολόγος

Ο κορονοιός, αυτός ο νέος επικίνδυνος συγκάτοικος της ανθρωπότητας είναι εδώ και σκοτώνει. Όλοι ζούμε πλέον στους δικούς του ρυθμούς , με όλο τον πλανήτη πρακτικά σε καραντίνα, κρεμασμένοι στα τρομολαγνικά δελτία ειδήσεων, μετράμε νεκρούς και διασωληνωμένους συμπολίτες μας. Τα σχέδια αντιμετώπισης της πανδημίας, ξετυλίγονται σταδιακά από τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο και εμείς νιώθουμε σχετικά καλύτερα από αλλού γιατί τα νούμερα στη πατρίδα μας δείχνουν ακόμη καλά. Μέτρα, μέτρα ανακοινώνονται καθημερινά και νιώθουμε ανακουφισμένοι που κάποιοι σκέφτονται και αποφασίζουν για εμάς γιατί μάλλον κάτι παραπάνω γνωρίζουν.
Ο προαυλισμός, σε εκείνη την απίστευτη σκηνή, της κινηματογραφικής ταινίας του τίτλου, θα θυμάστε οι παλαιότεροι, εξαθλιωμένοι φυλακισμένοι να κάνουν τον γύρο ενός στύλου ως μόνη εκτόνωση μιας τριτοκοσμικής απομόνωσης στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης. Αλήθεια γιατί νιώθω ανάλογα, αν και πιο πολιτισμένα . Η έκτακτη υγειονομική ανάγκη που ζούμε δουλεύει παρόμοια, σε διαφορετικό βαθμό για όλους μας. Η ψυχολογική εκτόνωση είτε αυτή εκφράζεται με τραγούδια στα μπαλκόνια, είτε με χειροκροτήματα σε ότι θεωρούμε ηρωικό, είτε με ένα περίπατο η άθληση ατομική, ακόμη και με την βόλτα τάχαμου του κατοικίδιου μας, είναι απαραίτητα για ένα πράγμα που είναι εξίσου σημαντικό με την θανατηφόρα πνευμονία από τον κορονοιό, την ψυχική μας ισορροπία.
Να θυμίσω τα πολλαπλά οφέλη της σωματικής άσκησης στο καρδιοαγγειακό σύστημα, την αντιμετώπιση της θησαυρικής παχυσαρκίας του εγκλεισμού, και την εκτόνωση στο ψυχιατρικό πλέον πρόβλημα του μακροχρόνιου εγκλεισμού.
Θα ήθελα να μου αναφέρει κάποιος πιο ιδανικό χώρο από την παραλία του Βόλου για όλα αυτά, ο πιο καθαρός χώρος, δίπλα στην θάλασσα, με ένα ολόκληρο Βόλο πίσω με στενά και με αξιοπερίεργη για την εποχή, της μη κυκλοφορίας ρύπανση. Εντέλει ποιοί επικροτούν αυτό μέτρο? Αρχικά αυτοί που δεν μπορούν να αστυνομεύσουν την παραλία, αν και οι πολίτες προσέχουν εξαιρετικά, εννοώ τις λιμενικές αρχές , που όντως προστίθεται έργο στην συνήθη τους καθημερινή δημοσιοϋπαλληλική ραστώνη. Δεύτερο στην Δημοτική αρχή που πρέπει κάτι να πει, κάτι για να δείξει χρήσιμη, παρόλη την εκκωφαντική απουσία της στα σοβαρά προβλήματα. Θα ήθελα να με συγχωρέσουν, αλλά αν λυνόταν το πρόβλημα με λαμπάκια και καμία συναυλία λαϊκού βάρδου θα πρωτοστατούσε. Τρίτο και πιο επικίνδυνο, του κράτους που προσπαθεί να μετακυλήσει την κυβερνητική ευθύνη για τις αστοχίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη. Δεν φταίμε εμείς ,αλλά οι ατίθασοι έλληνες.
Ας αφήσουμε την παρελκυστική προπαγάνδα κύριοι, ενισχύστε ουσιαστικά το ΕΣΥ με προσλήψεις και υλικά, τελειώστε με τα επικοινωνιακά παιγνίδια διαχείρισης της κρίσης, στήστε ένα αξιόπιστο δίκτυο πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης της πανδημίας μπας και σώσουμε τα νοσοκομεία και του υγειονομικούς. Εσείς φίλοι αυτοδιοικητικοί, πεδίο δόξης λαμπρό είναι η ενίσχυση των υγειονομικών δομών και των κοινωνικών αναγκών των πολιτών σας και όχι τα αστυνομικά μέτρα που μετακυλύουν τις ευθύνες στον απλό κόσμο. Παραλία ανοικτή για τους πολίτες με παρεμβάσεις της αστυνομίας και του λιμενικού όπου υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές. Φροντίστε και για την ψυχική ισορροπία μας και μην προσπαθείτε να φέρετε σε αυτήν την χώρα, που ο πληθυσμός της σε γενικές γραμμές συμμορφώνεται, λογικές Ουγγαρίας και Ορμπάν για να καλύψετε τις όποιες αδυναμίες και ιδεοληψίες σας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.