Πανδημία παραβιάσεων και κυβερνητικού αυταρχισμού

Από την «Οργάνωση Βάσης Βόλου ΜέΡΑ25 - Τομέας Δικαιοσύνης ΜέΡΑ25

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60 με προβλεπόμενη κύρωση αυτόματο πρόστιμο από την ΑΑΔΕ 100 ευρώ τον μήνα, δηλ. 1200 ευρώ τον χρόνο, είναι ένα αντισυνταγματικό, αντίθετο με τα ανθρώπινα δικαιώματα, απολύτως αυταρχικό, και εξουθενωτικό μέτρο. Η κατάντια των δημόσιων συστημάτων υγείας και πολύ περισσότερο της μνημονιακής Ελλάδας, οι νεοφιλελεύθερες και αυταρχικές πολιτικές επιλογές της Μητσοτάκης ΑΕ που καμία σχέση δεν είχαν με αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, ο στρατός των επιστημόνων και δημοσιογράφων που για να καλύψουν την ανικανότητα και τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης παραμορφώνουν τα δεδομένα, μας γυρίζουν σε μαύρες σελίδες της ιστορίας. Η κυβέρνηση, την ώρα που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι η επιδημία σήμερα, είναι η επιδημία των ανεμβολίαστων και οδηγεί στα άκρα τη ρητορική μίσους και διχασμού, επιτιθέμενη στην πιο ευάλωτη κοινωνικά και οικονομικά ομάδα. Εν μέσω πανδημίας μειώνει τις δαπάνες για την δημόσια υγεία, αλλά προβλέπει ότι τα επιβαλλόμενα πρόστιμα θα ενισχύουν ειδικό ταμείο για το ΕΣΥ! Η αποθέωση του κοινωνικού αυτοματισμού! Ο κατήφορος της χώρας και της Ευρώπης μοιάζει να μην έχει τέλος. Και αυτό ενώ το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης -στο 2361/2021 Ψήφισμα του- τονίζει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υφίσταται οποιουδήποτε είδους πολιτική, κοινωνική ή άλλη πίεση για να εμβολιασθεί, καθώς επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιασθεί κατ’ επιλογήν του.
Όταν λοιπόν η πραγματικότητα δεν βολεύει τη Μητσοτάκης ΑΕ τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Λόγω της εμμονής της κυβέρνησης στην ανορθολογική αντιμετώπιση και της απόρριψη της ιδέας του προεμβολιαστικού ελέγχου και των γενικευμένων rapid test για όλους, της υστέρησης των εμβολιασμών και της αύξησης των κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός αποφάσισε σαν κακομαθημένος έφηβος να εκδικηθεί την κοινωνία με τιμωρητικά μέτρα θεσπίζοντας τον απαράδεκτο υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Η υποχρεωτικότητα όμως μίας ιατρικής πράξης -σήμερα για τους άνω των 60, αύριο, για άλλη κατηγορία πολιτών ή για άλλη «έκτακτη ανάγκη και αιτία»- συγκρούεται με τις συνταγματικές αρχές της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2 παρ. 1 Συντάγματος), της ελευθερίας ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ. 1 Συντάγματος), της προστασίας έναντι βιοϊατρικών παρεμβάσεων (άρθρο 5 παρ. 5 εδ. β’ Συντάγματος), αλλά και την αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος).
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συνιστά σοβαρή παρέμβαση στην αυτοδιάθεση και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη δημοκρατία και καμία συλλογική εγγύηση δεν μπορεί να στηρίζεται στον αυταρχισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.