Παύλος Κοντογιαννίδης : Έχει μπερδευτεί το σύμπαν…

Τι αναφέρει στο Volos City ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του «Κινήματος Φτωχών»

Έχει … μπερδευτεί το σύμπαν, αναφέρει σε σχέση με τη συζήτηση που έγινε τελευταία για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του «Κινήματος Φτωχών» Παύλος Κοντογιαννίδης.
«Πιστεύουμε ότι τον άνθρωπο τον βλέπεις πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως φύλο, αλλά μέχρι ενός σημείου», τόνισε. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον Ηλία Κουτσερή, μαζεύονται βουλευτές όλων των κομμάτων, μιλούν οι αρχηγοί, προσπαθούν να διευκρινίσουν τα ζητήματα αυτού του είδους και δεν βρίσκουν σχεδόν άκρη, διότι και αυτοί που θα ψηφίσουν «ναι» ή «όχι», αλλά και αυτοί που θα αποχωρήσουν, δεν έχει πειστεί κανένας…
Ο ίδιος είπε, ότι μας κυβερνάει το 25% του πληθυσμού και διερωτήθηκε γιατί δεν απευθύνονται στο 100% του πληθυσμού.

Οι πρώτες κοινωνίες ήταν μητριαρχικές

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογιαννίδη, το παιδί που θα τεκνοθετηθεί, θα υιοθετηθεί, ή οτιδήποτε άλλο, πως θα μπορέσει να έχει ξεκάθαρη γνώμη όταν θα έχει απέναντί του τον «γονέα 1», τον «γονέα 2», μεθαύριο μπορεί να αλλάξει το σύστημα και να γίνει και «γονέας 3» ή «γονέας 4» (!).
Ο ίδιος παρέπεμψε σε βιβλίο του Φρίντριχ Ένγκελς, για τη δημιουργία της οικογένειας, στο οποίο αναφέρει, ότι οι πρώτες κοινωνίες ήταν μητριαρχικές, μια γυναίκα είχε 5 και 10 άνδρες και ο καθένας κάλυπτε τις ανάλογες ανάγκες του γκρουπ για να επιζήσουν με ξεχωριστές αρμοδιότητες.
Η μορφή αυτή της οικογένειας ανατράπηκε, όταν αυτά που έβγαζε ο ψαράς, ο ξυλοκόπος ή ο αγρότης για παράδειγμα, έφταναν και περίσσευαν και άρχισε να αναρωτιέται ο άνδρας ποιος είναι το δικό του παιδί, από τα 10 που υπήρχαν στην ίδια οικογένεια, με την μία μητέρα, για να τον κληρονομήσει…

«Πάμε να ανατρέψουμε τη δομή»

Τότε η κοινωνία από μητριαρχική ανετράπη και πήρε αυτή τη μορφή της οικογένειας και τώρα πάμε να ανατρέψουμε τη δομή αυτή.
«Εμένα δεν με ενδιαφέρει η δομή αυτή δομικά, αλλά γενεσιολογικά. Κάνε ότι θέλεις, σε αγαπώ, σε εκτιμώ, αλλά γιατί στερείς το εαυτό σου τη γενετήσια έλξη και διάθεση και από τη στιγμή που τη στερείς στον εαυτό σου πως θα έχεις απαίτηση να ωφεληθείς τον καρπό αυτής της γενετήσιας διάθεσης, συνευρέσεως και διαδικασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η άποψη δημοσιεύθηκε στο Volos City που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ στο τέλος Φεβρουαρίου 2024, ενώ η καταγραφή της έγινε πριν την τελική ψήφιση του νόμου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.