Πεζοδρόμηση πλατείας… ανυπαρξία δημοτικής αρχής

Γράφει ο Χρήστος Καραζούπης *

Ένας χρόνος μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής και ένατος συνολικά με τις δύο προηγούμενες δημοτικές θητείες της αυτής δημοτικής αρχής και ο δήμος μας συνεχίζει να βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο, αφήνοντας τον χρόνο να τρέχει……. χωρίς καμία παρέμβαση για τους πολίτες.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών (πεζοδρόμηση πλατείας) το οποίο είχε τεθεί επίμονα και πολλές φορές εγγράφως με εκατοντάδες υπογραφές στις δημοτικές αρχές, όχι μόνο δεν έγινε δεκτό αλλά αγνοώντας τους πολίτες, αυτές, σφυρίζουν αδιάφορα γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα εδώ και δεκαπέντε χρόνια παρακαλώ !!!! .
Σήμερα όμως η πεζοδρόμηση της πλατείας έχει γίνει αυτονόητη πράξη, καθότι όλοι οι φορείς, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, σύλλογος εστίασης, σύλλογος επαγγελματοβιοτεχνών, αστυνομία, αλλά το κυριότερο το σύνολο των πολιτών, συναινούν στη πεζοδρόμηση της πλατείας.
Η σημερινή κατάσταση της πλατείας με δρόμους που θυμίζουν Αφγανιστάν, αυτοκίνητα και καυσαέρια μαζί με τους πολίτες όπως στο Κάιρο της Αιγύπτου, μας θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες και εσείς κύριε δήμαρχε, αγρόν αγοράζετε ……η μάλλον δουλεύετε. Αναρωτιέμαι μερικές φορές πόσο κακή ήταν η προηγούμενη δημοτική αρχή για να εκλέξουμε εσάς !!!!!!, αφού, ούτε τα ώριμα, αυτονόητα και ανέξοδα για το δήμο αιτήματα των πολιτών δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε, τουλάχιστον βρε αθεόφοβε δήμαρχε φέρε το αίτημα για πεζοδρόμηση στο δημοτικό συμβούλιο για να πάρει αυτό μία απόφαση!!!!!!
Εκείνο επίσης που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και εμείς οι πολίτες σφυρίζουμε αδιάφορα μαζί με τη δημοτική αρχή, γιατί τέτοια αδιαφορία και ωχαδελφισμός, περιμένουμε να γίνει κάποιο ατύχημα και μετά να αντιδράσουμε ….. μήπως μας δίνουν και εμάς κάτι και πίνουμε …… φοβόμαστε κάτι….. έχουμε κάποιο συμφέρον…. τι στο διάολο μας συμβαίνει…..
Λοιπόν κύριε δήμαρχε για να τελειώνουμε, αφού είχες υποσχεθεί σ’ όλους τους φορείς και τους πολίτες την πεζοδρόμηση της πλατείας, κάν’το τώρα, προκειμένου να διευκολυνθούν και τα καταστήματα εστίασης αλλά το κυριότερο να έχουν μία ελεύθερη και περισσότερο ασφαλή κυκλοφορία οι συνδημότες μας αλλά και η πλατεία να γίνει ένας ασφαλής τόπος συγκεντρώσεων επισκεπτών και κατοίκων.

*ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ – ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.