Πλαστική πίστα σκι στο Χ.Κ. Πηλίου: Ουτοπία η πραγματικότητα;

φωτογραφία αρχείου

Με αφορμή την συζήτηση για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Μαγνησία θα ήθελα σαν πολίτης να συμβάλω με μία συγκεκριμένη πρόταση. Παίρνοντας ως δεδομένο την κεντροβαρή θέση του Χ.Κ Πηλίου στην χώρα μας, τη γειτνίασή του με δύο μεγάλα αστικά κέντρα (Βόλος, Λάρισα),την απόστασή του μόνο 25km απ΄ το Βόλο,10 km από τα τουριστικά θέρετρα Πορταριάς – Μακρυνίτσας η κατασκευή μιας πλαστικής πίστας σκι στο Χ.Κ Πηλίου θεωρώ ότι θα συνέβαλλε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που όλοι επιζητούν.

Η κατασκευή προσεγγίζεται απ΄τον δρόμο Χανίων-Κισσού (2ο parking χιονοδρομικού και σε απόσταση 500 m).Βρίσκεται σε απόσταση “αναπνοής” από Ζαγορά-παραλία Χορευτού, Κισσό, Τσαγγαράδα, παραλίες Αγίου Ιωάννη, Μυλοποτάμου κλπ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά πίστας. Ονομασία :Πυλώνες με μήκος 490 m, πλάτος 10m.Υπάρχει δρόμος, μεγάλο ήδη διαμορφωμένο πάρκιγκ, η πίστα είναι φωτιζόμενη, έχει δικό της αναβατήρα(lift) τον Π1(επάνω μονό καρεκλάκι),ιατρείο και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα τελευταία 100m της πίστας προσφέρονται και για εκμάθηση αρχαρίων.

Στην αρχή της πίστας -κορυφή του βουνού (Αγριόλευκες) υπάρχει κτίσμα που μπορεί να γίνει cafe-bar με απεριόριστη θέα στον Παγασητικό κόλπο και Αιγαίο πέλαγος-Ζαγορά. Η κατασκευή της πίστας είναι ανεξάρτητη του γεγονότος αν θα γίνει ή όχι η παράκαμψη του χιονοδρομικού.

Δορυφορικά θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, περπάτημα σε μονοπάτια, ποδήλατο βουνού κλπ.

Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει, ότι τέτοιες λύσεις έχουν βρει σε άλλα προηγμένα κράτη στην Ευρώπη & Αμερική.

Στέλιος Ταστσόγλου
Φυσικός -Προπονητής χιονοδρομίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.