Φτωχός εργαζόμενος. Ένας όρος που προέκυψε κυρίως στην περίοδο της κρίσης και έχει επεκταθεί στο 40% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. Τα στοιχεία συνταρακτικά. Ενώ το 2009 οι εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 700 ευρώ αποτελούσαν το 13%, πέρυσι ανήλθαν στο 39%.
Το φαινόμενο πλήττει για ακόμη μια φορά τον ιδιωτικό τομέα, όπου οι επιχειρήσεις στενάζουν από την υψηλή φορολογία και τις εισφορές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνουν το μάρμαρο
Πώς να ζήσει όμως μια οικογένεια με 500 ευρώ το μήνα; Πώς να έχει προοπτική ένας νέος εργαζόμενος, όταν λαμβάνει 400 ευρώ;
Η σημερινή αποτυχημένη συγκυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις. Δεν το έκανε δύο και πλέον χρόνια και δεν πρόκειται να το κάνει και τώρα. Άλλωστε επί των ημερών της φούντωσε το φαινόμενο των χαμηλών μισθών.
Μισή δουλειά, μισός μισθός. Αυτή είναι η «ελπίδα» του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα τρέχει στα οδικά έργα για να κόψει κορδέλες γυρνώντας την πλάτη σε χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν το δικό τους Γολγοθά.
Η Ν.Δ. έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει όλες εκείνες τις πολιτικές που χρειάζονται για να ανορθωθεί η ιδιωτική οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και τονωθούν οι μισθοί με μηνιαίες απολαβές αξιοπρέπειας και όχι τα φιλοδωρήματα που κατάντησε η σημερινή κυβέρνηση να δίνει.
Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν δείχνουν καμιά ευαισθησία για τις ευθύνες τους στην κοινωνία, και το μόνο που τους νοιάζει, είναι να παραμείνουν στις καρέκλες τους με την εξουσία και τους παχυλούς μισθούς τους.