Πόλωση και διχασμός

Άρθρο της Κατερίνας Πατσογιάννη*

Η βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πριν λίγες μέρες, ήταν ένα από τα γεγονότα των τελευταίων ετών, που στάθηκε αφορμή να γίνει κάτι σπάνιο, αν και αυτονόητο: Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας συντάχθηκαν υπό μιας συγκεκριμένης, ξεκάθαρης πολιτικής θέσης. Αποκήρυξαν την άσκηση βίας.

Όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις, δηλώσεις και δελτία τύπου, καταδίκασαν με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Προ στιγμήν, έστω για λίγες ώρες, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το πολιτικό σύστημα αρχίζει να αποκτά αντανακλαστικά, αρχίζει να ωριμάζει. Μετά από πολύ καιρό σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συσπειρώνεται και αντιστέκεται σε λογικές αυταρχισμού και βίας.

Ήταν όμως μόνο για λίγες ώρες. Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον πιο επίσημο τρόπο, ο Πρωθυπουργός της χώρας, αποφασίζει όλο αυτό το κλίμα να το ανατρέψει. Αποφασίζει να αναδείξει στοιχεία και να κατασκευάσει πολιτικά επιχειρήματα που αντί να συσπειρώνουν, δυναμιτίζουν την ενότητα.

Ενώ η Νέα Δημοκρατία, άμεσα και χωρίς ναι μεν αλλά, καταδίκασε την επίθεση κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και την άσκηση βίας από όπου κ αν προέρχεται, ο Πρωθυπουργός Τσίπρας έκρινε σκόπιμο να επιρρίψει την ευθύνη της επίθεσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Έκρινε σκόπιμο, για ακόμη μια φορά, να τορπιλίσει την όποια προσπάθεια ομαλής συμπόρευση και κατευνασμού των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Αυτών μάλιστα των αντιπαραθέσεων, που η χώρα αυτή έχει πληρώσει πολύ ακριβά.

Πόλωση, ένταση, υπογράμμιση διαχωριστικών γραμμών, ενίσχυση του αρνητισμού και του φανατισμού. Έτσι συνεχίζει να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζει να ποντάρει και επενδύει στο διχασμό.

* Η Κατερίνα Πατσογιάννη είναι μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.