«Σε τραγική κατάσταση ο δήμος Ν. Πηλίου»

User comments
Γράφει ο Κωνσταντίνος Γραμμένος

Τελικά όντως «ο καρνάβαλος κάηκε και οι μάσκες έπεσαν» όπως ήδη έχουμε αναφέρει. Όσο πλησιάζει ο χρόνος των δημοτικών εκλογών θα γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι αυτοί που περιφέρονται σήμερα σαν τους σωτήρες του Δήμου μας, οι μεν καλύπτοντας την ανικανότητα και την απροθυμία τους στην παραγωγή ουσιαστικού έργου τα 8 χρόνια διοίκησης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, πίσω από μία άκρατη παροχολογία, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα αφού έχουν καταδικαστεί στα μάτια και στις συνειδήσεις των δημοτών ως παντελώς αναξιόπιστοι, οι δε παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων, τάζοντας θέσεις αντιδημαρχίας και 500 ευρώ το μήνα σε επίδοξους τοπικούς παράγοντες, κομίζοντας μάλιστα μαγικές συνταγές από το εξωτερικό, είναι ακριβώς ίδιοι στις πρακτικές και την νοοτροπία που μας οδήγησε στο αδιέξοδο και την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει σήμερα σαν Δήμος Νοτίου Πηλίου.
Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν… Έπεσαν γιατί η προσπάθεια σύνδεσης της Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών με κομματικούς χώρους γκρεμίστηκε στο κενό αφού στον αντίποδα οι μεν Ανεξάρτητοι και εν ενεργεία διοικούντες κοιμήθηκαν ΚΙΝΑΛ και ξύπνησαν ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να περισώσουν ότι μπορούν από την επικείμενη εκλογική τους καταστροφή, οι δε έτεροι Ανεξάρτητοι, επαγγελματίες κομματικοί εργολάβοι ψεύτικης ελπίδας μη μπορώντας να σταθούν στο ύψος τους, γέρνοντας από τα βαρίδια του παρελθόντος που κουβαλούν, χρησιμοποιούν μηχανισμούς φαλιρισμένων κομματικών γραφείων μιας παράταξης την οποία κατά κοινή ομολογία ακόμη και των πολιτικών τους αντιπάλων κόσμησαν με την ακέραιη προσωπικότητά τους στο παρελθόν οι αείμνηστοι Γιάννης Αντωνόπουλος και Θανάσης Νάκος καθώς και ο εν ζωή ακέραιος Γιώργος Σούρλας. Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας, ποτέ οι πολιτευτές δεν εξέλεξαν Δημάρχους, εμείς εκλέγουμε βουλευτές και όσο επιμένετε τόσο οι Δημότες αηδιάζουν με εσάς και θα σας τιμωρήσουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Οι μάσκες έπεσαν, αφού η μεθοδευμένη προσπάθεια συκοφάντησης της υγιούς αυτοδιοικητικής κίνησής μας για υπόγειες συμφωνίες με τους μεν «Ανεξάρτητους» ή τους δε γκρεμίστηκε αφού φαίνεται ότι οι δύο τους τα έχουν προ πολλού συμφωνημένα, μάλιστα χθες ημέρα Εθνικής εορτής ο φωτογραφικός φακός τους έπιασε να χαριεντίζονται χωρίς ίχνος τσίπας και συνείδησης πίνοντας στην υγειά των κορόιδων μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των Δημοτών (βλέπε σελίδα fb Τοπικό Συμβούλιο Αργαλαστής). Προχθές κάποιοι φωτογραφίζονταν προβληματισμένοι για την κατάσταση στο Παναγιώτικο χθες είχαν αμνησία και έκαναν γιορτή. Φανταζόμαστε ότι μιλούσατε για την γέφυρα του Καλάμου που θα γίνει σαν της Άρτας ή για την αποκατάσταση των ζημιών από την περσινή θεομηνία για την οποία δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους ιδιώτες που επλήγησαν και για τους οποίους η σημερινή δημοτική αρχή σφυρίζει αδιάφορα. Μας φέρνετε στη θύμηση την περίοδο μετά από τις περσινές καταστροφές του Μαρτίου που κάποιοι- κάποιες τριγυρνούσαν το πληγωμένο Πήλιο και με περίσσιο θράσος έβγαζαν φωτογραφίες με φόντο τα μπάζα από τις πλημμύρες. Έκτοτε το οδικό δίκτυο συνεχίζει να είναι εγκληματικά επικίνδυνο έτοιμο να καταρρεύσει σε αρκετά σημεία, ρέματα δεν έχουν διευθετηθεί, η ζημιά στο Παναγιώτικο δεν έχει αποκατασταθεί. Στην επόμενη θεομηνία θα ρίξετε τα βάρη πάλι στους προηγούμενους ή θα καλύψετε τους υπευθύνους όπως έγινε με την περίπτωση του σχολείου του Νεοχωρίου Δ.Ε. Αφετών κομμάτι του οποίου υποχώρησε το 2010, χωρίς να αποκατασταθεί ποτέ, ή τη γέφυρα στη θέση «Τσιποκάλαμο» Μηλεών ΔΔ Μηλεών η οποία υποχωρεί από κατασκευής και δεν γνωρίζουμε στατικά πλέον τις αντοχές της. Να μια καλή ιδέα για φωτογραφικό φόντο στους υποψηφίους που γνωρίζουν τώρα ασθμαίνοντας τα προβλήματα του Δήμου μας για να αποκομίσουν πολιτικό όφελος.
Οι μάσκες έπεσαν αφού από κοινού πιστοί υπηρέτες ιδιωτικών συμφερόντων και σε καμία περίπτωση των δημοτών, οι μεν δρομολογείτε οι δε κλείνεται το μάτι σαν καλά παιδιά του «κομματικού σωλήνα» την επικείμενη καταστροφική εγκατάσταση 230 Ανεμογεννητριών ύψους 130 μέτρα έκαστη στην περιοχή από Μυριοβρύτη, Αργαλαστή, Λαύκο, Προμύρι, Τισαίο, μέχρι και το Τρίκερι μπροστά. Να υπενθυμίσουμε στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή μερικές αποφάσεις που πήρε σχετικά με το ζήτημα αυτό για το οποίο σήμερα αποποιείται των ευθυνών της : ΑΔΑ: Β4ΓΠΩΚΧ – ΙΑ6, ΑΔΑ: ΒΟΝΤΟΡ10 – ΤΛ. Τα γραπτά μένουν κύριοι και οι προφορικές ψεύτικες κραυγές αντίδρασης δεν πείθουν πλέον κανένα υποψιασμένο Δημότη. Υπογράψατε την καταστροφή, την αλλοίωση και την υποβάθμιση μίας περιοχής προστατευμένης με το Προεδρικό Διάταγμα Πηλίου, μιας περιοχής αναγνωρισμένου φυσικού κάλους, υπογράψατε τη μετατροπή της σε βιομηχανικό πάρκο. Ήσασταν άραγε τόσο απρόσεκτοι και αφελείς;
Οι μάσκες έπεσαν λοιπόν, για το λόγο αυτό σταματήστε να υποτιμάται την νοημοσύνη των Δημοτών του Νοτίου Πηλίου. Σταματήστε να τους συμπεριφέρεστε σαν κομματικά πρόβατα χαμηλής νοημοσύνης και πολιτικού ενστίκτου. Οι εποχές της χειραγώγησης των συνειδήσεων έχει περάσει και είναι πλέον φανερό ότι τον διχασμός τον οποίο μελετημένα επιβάλατε στο παρελθόν θέλετε πάλι μεθοδευμένα να εγκαταστήσετε στις τοπικές μας κοινωνίες. Δεν θα σας το επιτρέψουμε. Μας πολεμάτε γιατί εμάς φοβάστε. Φοβάστε υγιής φωνές με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Είμαστε οι Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Πηλίου. Είμαστε εδώ να σας αντιμετωπίσουμε Πρόσωπο με Πρόσωπο. Ερχόμαστε.
*Πρόεδρος της Κοινότητας Καλών Νερών, υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.