Στο Μονακό η Δημοκρατία …. ξεχειλίζει…

Από το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Μαγνησίας του Δικτύου Ανανεωτική Αριστεράς

Εφόσον εδώ και καιρό ο Βόλος έγινε Μονακό και εμείς δεν το καταλάβαμε, οι πολίτες της Μαγνησίας και όχι μόνο είναι σίγουρο ότι δεν θα πλήξουν. Συμβαίνουν τόσα κωμικοτραγικά που κάνουν την πόλη μας θέμα συζήτησης πανελλαδικά. Η Δημοτική Αρχή … φροντίζει γι΄ αυτό. Σε δυο συνεχής συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου:

Α) αρνείται να δώσει το λόγο στην επιτροπή πολιτών κατά της καύσης των σκουπιδιών έστω και για τρία λεπτά.
Β) κλίνη τα μικρόφωνα ακόμη και στους Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας.
Γ) διακόπτει την συνεδρίαση 4 φορές … για παρεμπόδιση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δ) γράφει στα παλαιότερε των υποδημάτων του τις υπογραφές 600 πολιτών που ζητούν συζήτηση για την διαχείριση των απορριμμάτων, ανάκληση της απόφασης για την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF και απαγόρευση της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.
Ε) Σβήνη τα φώτα στο Δημαρχείο …. μια που αρκετά μας φώτισαν τα λαμπάκια των γιορτών!!
Στ) καλεί την …Αστυνομία …. για προστασία (θεέ και κύριε!)

Τελικά κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων πολιτών δέχεται να γίνει συζήτηση σε μια συνεδρίαση προσεχώς και υποχρεούται να συγκαλέσει το Δ.Σ. άμεσα μετά το αίτημα των 17 συμβούλων της αντιπολίτευσης (υπάρχει πάντα και η δοκιμασμένη τακτική της αποχώρησης της πλειοψηφίας για πρόκληση έλλειψης απαρτίας).

Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο πρόεδρος του ΔΣ καταθέτει μήνυση εναντίων των πολιτών για παρεμπόδιση λειτουργίας Δ.Σ.

Το πιο κωμικό απ΄ όλα είναι ότι οι πολίτες διαμαρτυρόμενοι φώναζαν το σύνθημα ¨έξω η μαφία από τον Δήμο¨ και μαζί τους φώναζε το ίδιο και ο αποπεμφθείς από Δήμαρχος κ. Μπέος (όταν είσαι ιονεσκικό παχύδερμο σου βγαίνει αυτή η συμπεριφορά αυθόρμητα).

Για να σοβαρευθούμε τώρα, εμείς καλούμε τους πολίτες σε εγρήγορση και κινητοποίηση για να μην περάσουν τα σχέδια της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ζητούμε την πραγματοποίηση της συνεδρίασης που ζητούν οι 17 αλλά και την παραχώρηση του λόγου στην επιτροπή πολιτών. Η συζήτηση πρέπει να γίνει με θέματ
1)την άδεια καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ
2) την αναθεώρηση της απόφασης του Δ.Σ. για δημιουργία μονάδας επεξεργασίας σκουπιδιών και καύσης τους στο χώρο του ΧΥΤΑ.
3)Συζητηση από μηδενική βάση για την διαχείριση των απορριμμάτων από τον ΦΟΣΔΑ Μαγνησίας.

Τέλος καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Δημοκρατικού τόξου να τοποθετηθούν στα ζητήματα αυτά, αλλά και στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος στην Πόλη του Βόλου.

Απευθυνόμαστε σε αυτή τη δημοτική αρχή που σήμερα έχει ο Βόλος θυμίζοντας της ότι η πόλη αυτή έχει ιστορία στην υπεράσπιση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και για τους Βολιώτες, έχουν ξεπεραστεί τα όρια ανοχής τους.

Η σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. για την Δευτέρα το πρωί με τρία θέματα ένα εκ των οποίων είναι και αυτό που ζήτησε η αντιπολίτευση, δεν μπορεί να οδηγηθεί σε φιάσκο και κοροϊδία των πολιτών του Βόλου που θα είναι εκεί για να τοποθετηθούν και να εκφράσουν την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας. Στο τέλος – τέλος οι Πολίτες του Βόλου θα δώσουν την λύση στο πρόβλημα του Δήμου Βόλου που για να μην ξεχνάμε οι ίδιοι επέτρεψαν την ύπαρξη του….

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.