Στον απόηχο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης

Γράφει ο Φώτης Λαμπρινίδης *

Βάσει ενός νόμου του 1977 «περί πρακτικών διαφθοράς «,η αμερικανική δικαιοσύνη επιβάλλει πρόστιμα ύψους 345 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Novartis, κυρίως για πρακτικές στην Ελλάδα. Η εταιρεία αποδέχεται την κατηγορία, επί λέξει, για «την τιμωρία πληρωμών σε ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους «.Παραδέχεται δηλαδή, ότι την περίοδο των σκληρών μνημονίων, διέφθειρε γιατρούς, υγειονομικές υπηρεσίες και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΎΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΎΧΟΥΣ. Στην Ελλάδα σήμερα, η κυ-βέρνηση της Δεξιάς πανηγυρίζει ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή κυβερνητικών, πχ ενός Γεωργιάδη της εποχής. Και τα συστημικά (και όχι διαπλεκόμενα Μ-ΜΕ),αναπαράγουν τις αρλούμπες και θολώνουν τα νερά.
Αυτή λοιπόν είναι η δεξιά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις μέρες μας: αυτόν τον φιλελεύθερο στα λόγια και κομπιναδόρικο καπιταλισμό του πλιάτσικου και της αρπαχτής από τους λίγους σε βάρος των πολλών που ψάχνουν ελπίδα και αξιο-πρέπεια.
Στην Αθήνα το Σάββατο δεν μαζευτήκαμε σε μια τυπική διαδικασία. Αποφασίσαμε, σε κλίμα ομοφωνίας, να γίνουμε το κέντρο μιας πλειοψηφικής συμμαχίας, που θα αντιπαλέψουμε ασυμβίβαστα αυτήν την κατάσταση, δίνοντας προοπτική μιας δια-φορετικής κυβέρνησης στις δύσκολες για την κοινωνία μέρες που έρχονται.

*Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ