Τα αδέσποτα πεινάνε και προειδοποιούν…

Τελικά, σε χιονοστιβάδα εξελίσσεται η ασιτία πλήθους αδέσποτων, λόγω συνθηκών. Ο συνωστισμός σκυλιών σε ορισμένα στέκια, όπου ιδιώτες εθελοντές φιλόζωοι, και στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Άνω Βόλου, τάιζαν αρχικά ορισμένα τετράποδα, τώρα τους έχει προβληματίσει η συσσώρευση.
Ο Δήμος καλύπτει ελάχιστες μόνο ανάγκες σε τροφές και με το σταγονόμετρο τις διανέμει σε φιλοζωϊκές οργανώσεις. Οι μεμονωμένοι φιλόζωοι, κάθε λίγο και λιγάκι καλύπτουν τις ολοένα και περισσότερες ανάγκες σε διατροφή πεινασμένων σκυλιών, με δικές τους δαπάνες.
Το ερώτημα είναι αυτονόητο: Ο Δήμος επιλεκτικά, μήπως, διαθέτει τις επιχορηγούμενες τροφές; Και πώς αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα φιλοζωϊκών λύσεων ώστε να μην επιτείνεται το πρόβλημα πεινασμένων κοπαδιών;
Μοιραίως η συμπεριφορά άσιτων ζώων θα τα οδηγήσει σε βιαιότητες και κατά ανθρώπων. Ο νόμος της επιβίωσης είναι αδυσώπητος και το ένστικτο αυτοσυντήρησης συχνά οδηγεί σε αγριότητα.
Αν συνεχιστεί το φαινόμενο του Άνω Βόλου, και αν δεν αναχαιτιστεί με συντονισμό και πολιτιστικό τρόπο το κύμα άσιτων αδέσποτων σκύλων, κυρίως, τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις στο κυνήγι της επιβίωσής τους.
Δ.-

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.