Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς μπορεί να δώσει ελπίδα στον λαό

Του Νίκου Χαυτούρα, Δημοτικού Συμβούλου Βόλου, Προέδρου Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας

Η Κεντροαριστερά μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση για την κοινωνία μας που είναι σε παρακμή – να αποτελέσει την ελπίδα στο ξέφωτο της εξαθλίωσης που βιώνουμε όλοι μας από την ψευτοαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες του λαού. Η Κεντροαριστερά πρέπει να αναγεννηθεί όχι στα λόγια στην πράξη, να επαναπροσδιορισθεί να αλλάζει τρόπο σκέψης, μακριά από τις σηπτικές – καθεστωτικές – συντεχνιακές και παλαιοκομματικές πρακτικές του παρελθόντος. Μιλάμε για ένα πραγματικό κεντροαριστερό κίνημα που θα δώσει φως στον λαό μας που είναι σε απόγνωση από τη φτωχοποίηση που βιώνει.

Μια κεντροαριστερά που δεν θα αποτελέσει ένα ψεύτικο όραμα, όπως τελικά ήταν το αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεγέλασε τον λαό και οδηγεί σε περαιτέρω φτωχοποίηση τον λαό στο όνομα της Αριστεράς την οποία και διέσυρε.

Έτσι λοιπόν μιλάμε για μια κεντροαριστερά που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Ανθρωπισμός – Ηθική – Ανάπτυξη, ως μοναδικός στόχος για να φύγουμε από τα μνημόνια.

Αναλύοντας αυτούς τους πυλώνες όταν μιλάμε για ανθρωπισμό, εννοούμε ανθρωπιστική προσέγγιση όλες τις κοινωνικές δομές που χρειάζονται για ασθενείς κοινωνικές ομάδες για όλους τους συνανθρώπους μας που είναι θύματα των πολιτικών μνημονίων, των πολιτικών των ψευδαισθήσεων. Δεν είναι όμως το όραμα μας ο Έλληνας να είναι μόνιμος θαμώνας στα κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία να είναι πάντα άπορος και παρακατιανός.

Αλλά και η διάλυση της δημόσιας υγείας πρέπει να σταματήσει. Η ψευδολογία της κυβέρνησης που έχει συμβιβαστεί με τις πολιτικές λιτότητας ως αποτέλεσμα να μιλάμε για ώρα μηδέν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, στα νοσοκομεία και στην παροχή υγείας των πολιτών. Συνεπώς η στρατηγική θα πρέπει να είναι μια πραγματική γενναία στήριξη της δημόσιας υγείας που θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών.

Όταν επισημαίνουμε τον όρο ηθική, πρέπει όλοι οι συστρατευόμενοι που θα συμπορευτούν στον κοινό αγώνα αυτού του εγχειρήματος της αριστερές δεν πρέπει να έχουν ως κίνητρο την επαγγελματική αποκατάσταση και τον πλουτισμό, αλλά ο αγώνας να είναι κοινός να είναι ζωτικής και εθνικής σημασίας μακριά από τα κακέκτυπα του παρελθόντος που η κομματική και καθεστωτική στράτευση τους στο μαύρο παρελθόν οδηγούσε σε ανισότητα και προνομία κάποιων έναντι του λαού. Το κράτος δεν αντέχει άλλες μίζες, δεν αντέχει την ανικανότητα κάποιων δημοσιών λειτουργών που κατέχουν θέσεις σημαντικές στο δημόσιο τομέα, δεν αντέχει άλλο τα αλισβερίσια. Ο κοινός στόχος πρέπει να είναι ο αγώνας η πάλη με το κατεστημένο συμφωνά με τις πραγματικές αρχές της κεντροαριστεράς για να μην αποτελέσει και αυτή η ελπίδα, δούρειο ίππο.

Ο πυλώνας της ανάπτυξης, αποτελεί όρο αδιαπραγμάτευτο. Ο ρόλος της Κεντροαριστεράς σε αυτόν τον τομέα πρέπει να είναι καθοριστικός στηρίζοντας τη συμπόρευση του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα, μία σχέση αμφίδρομη που θα κινείται σε υγιές περιβάλλον θα αποβάλλει αυτόματα με τους ισχυρούς μηχανισμούς το κράτος την παρανομία την παραβατικότητα. Το όραμά μας είναι η χώρα μας να αρχίσει πάλη να παράγει. Οι μοχλοί ανάπτυξης πρέπει να είναι ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, αλλά και η βιομηχανία. Μια κεντροαριστερά μπορεί να χτίσει υγιείς συνεταιριστικές μονάδες των αγροτών με στήριξη της αγροτικής παραγωγής, της μεταποίησης και της εξαγωγής, δίχως να καλλιεργούνται, παρασιτικές, πρακτικές που καλλιεργήθηκαν στο παρελθόν εις βάρος των συνεταιρισμών. Η κεντροαριστερά οφείλει να διαφυλάξει τις αρχές του συνεταιριστικού κινήματος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν νοείται να εισάγουμε τα πάντα τη στιγμή που μπορούμε να παράγουμε τα πάντα! Οφείλουμε να απαιτήσουμε την απαραίτητη στήριξη προς αυτήν την κατεύθυνση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Αλλά ταυτόχρονα το κράτος με τους λειτουργούς του δεν πρέπει να λειτουργεί επιθετικά παρασιτικά παρακμιακά απέναντι στους ανθρώπους της καθημερινότητας του αγώνα στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και αυτή η εξαθλίωση με τα συνεχή ξεδιάντροπα χαράτσια που έχουν ξεζουμίσει τον Ελληνικό λαό πρέπει να τελειώσει, για να υπάρξει επιτελούς οξυγόνο στην ανάπτυξη.

Το αφήγημα της ντροπής, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, έξω από τα μνημόνια με ένα νόμο, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, άλλο κακό να μην μας βρει μιλώντας για την πιθανή εκλογή του D. Trump, αλλά και η χαμένη ευαισθησία για το φυσικό περιβάλλον, μαρτυρούν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θεσούλα τους! Βλέποντας εκατοντάδες διορισμούς αξιωματούχων τη κυβέρνησης ακόμη και σε κρατικές επιχειρήσεις που έχουν πουληθεί. Αλλά και τα πλουσιοπάροχα ταξίδια σε Βενεζουέλα, ΗΠΑ, αλλά και οι επισκέψεις στα Casino είναι πράξεις και προθέσεις της σεμνής κυβέρνησης της ψευτο-αριστεράς.

Ο αριβισμός, ο τυχοδιωκτισμός είναι νόσος που τους χαρακτηρίζει το μόνο δυστυχώς θλιβερό είναι η νοσηρότητα αυτή έχει τραγικές συνέπειες για το λαό και πρέπει να αποτελέσεις περίτρανο παράδειγμα προς αποφυγή για το εγχείρημα της κεντροαριστεράς που πάει να γεννηθεί.

Τέλος πρέπει να αναγνωρίσουμε στη Φώφη Γεννηματά, ότι με την πρωτοβουλία της αυτή φαίνεται να αποδεικνύει το ότι πέρα από θέσεις και αξιώματα την ενδιαφέρει το όραμα της διεύρυνσης του χώρου, της αναγέννησης αυτού του δημοκρατικού χώρου για να υπάρξει ελπίδα στον λαό μας. Η διεύρυνση, πρέπει να αγκαλιάσει και να πλαισιώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες με αρχές αλληλεγγύης, ανθρωπισμού, δικαιοσύνης, αλλά όχι σε αυτούς που στόχος τους είναι μόνο και μόνο η θεσούλα.

Με στυλοβάτη την ανάπτυξη μπορούμε να φύγουμε από τα μνημόνια, με στυλοβάτη την αξιοπρέπεια να πούμε και όχι εκεί που πρέπει, είτε είναι ΔΝΤ είτε είναι Ευρωπαϊκή Ενωση, με στυλοβάτη την ανάπτυξη να πούμε βοηθήστε μας δίχως τόσα πολλά χαράτσια για να μη βουλιάξουμε.

Ένα είναι το σίγουρο: πως η ενδυνάμωση της Κεντροαριστεράς θα σημάνει τα αυτόματα την αποδυνάμωση το γκρέμισμα του μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ελπίζοντας ότι καθετί διαμορφώνεται μόνο μέσα από αγώνα για τα αυτονόητα, για την ανάπτυξη για ένα κράτος δημοκρατικό για μια Κεντροαριστερά που θα αναπτύξει όραμα που θα βασίζεται στην ισότητα των πολιτών, στην ισοδυναμία στις δυνατότητες στις ευκαιρίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.