Το προεδρείο του ΕΣΒ “κλαίει με τα πρόβατα και τρώει με τους λύκους”

Από την παράταξη του Ε.Σ.Β.

Το προεδρείο του ΕΣΒ “κλαίει με τα πρόβατα και τρώει με τους λύκους”

Μια μέρα από την 1η Μάη που αποτελεί ορόσημο για τη διεκδίκηση 8ωρου και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και το προεδρείο χωρίς και πάλι να συγκαλέσει ΔΣ ανακοίνωσε ότι η αγορά του Βόλου θα παραμείνει την Κυριακή 7 Μαΐου ανοικτή!

Ο πρόεδρος και ο ταμίας του ΕΣΒ συνεχίζουν τη στάση της απραξίας απέναντι στο μεγάλο ζήτημα της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας που απασχολεί τον Εμπορικό κόσμο και στην πόλη μας, ακόμα και την περίοδο που γίνεται προσπάθεια το άνοιγμα των Κυριακών να διευρυνθεί σε 30 και αργότερα ίσως σε 52 Κυριακές το χρόνο!!! Ενώ το σύνολο του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου αντιδρά (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ, εμπορικοί σύλλογοι άλλων πόλεων) ο ΕΣΒ ρίχνει νερό στο μύλο των μνημονιακών πολιτικών. Ο πρόεδρος του ΕΣΒ ενώ λέει ότι διαφωνεί με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, δεν κάνει τίποτα για να το αναχαιτίσει και στην ουσία το υποβοηθά. Με άλλα λόγια “κλαίει με τους εμπόρους και τρώει με τους μνημονιακούς και τις πολιτικές τους”.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ

“Είναι εμφανέστατο ότι η επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls[…]. Στόχος τους είναι να συντρίψουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις[…] αλλά και να ανατρέψουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων επιβάλλοντας και διευρύνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία από την εφαρμογή της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο, όπως επανειλημμένα έχουν αποδείξει μελέτες αλλά και επίσημα στατιστικά στοιχεία, ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας έχει συμβάλλει, ούτε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αντίθετα, το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της Κυριακής είναι ακόμη περισσότερα λουκέτα.”

Από την πλευρά τους οι έμποροι του Βόλου και της Ν.Ιωνίας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ζητούν να υπάρχει αντίδραση απέναντι στην εξόντωσή τους. Δυστυχώς όμως το προεδρείο του ΕΣΒ δεν καλεί ούτε Διοικητικό Συμβούλιο αλλά ούτε και ρωτά τους εμπόρους και τα μέλη του για το τι πραγματικά θέλουν.

Από την πλευρά μας ως “Έμποροι Ενάντια στην Κρίση” λέμε ότι δεν πρέπει να ξαναγίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα και να φτάσουμε να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο.

Ζητάμε να γίνει άμεσα ΔΣ του ΕΣΒ, στο οποίο από την πλευρά μας θα προτείνουμε να βγει ανακοίνωση από τον ΕΣΒ που να καλεί τα μέλη του να μην ανοίξουν την Κυριακή 07 Μάη. Καθώς επίσης να βγει ανακοίνωση που να δηλώνει την αντίθεσή μας ως ΕΣΒ στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.