Του κάκου μοίρα χλευάστρια, αδιάκοπα σφυρίζει”

Από το Κώστα Παρδάλη

Σε ένα νέο είδος τμήματος μεταγωγών μεταμορφώθηκε τούτος ο τόπος. Σε ένα νέο είδος φυλακής υποδίκων και υπό κρίση ψυχών.
Μισογκρεμισμένα μάτια σε κινούμενα ερείπια μοιράζονται μεταξύ τους κάθε αέρινο νόημα ελευθερίας και κάθε ανερμήνευτη ψευδαίσθηση που πετώντας πάνω απ’ τα κεφάλια τους χαϊδεύουν ακόμη εκείνο το μικρό σήμαντρο της ξοδεμένης υπομονής και της ξέπνοης ανάσας.
Όταν μια πολιτισμένη διοίκηση επιδεικνύει τα κεφάλια των πολιτών της καρφωμένα στις ξιφολόγχες για να αποδείξει τα κατορθώματα της, όταν υποθηκεύει την συγκομιδή των χωριών των ιθαγενών της για την εξόφληση των φόρων, όταν καταδιώκει κάθε πιθανή αποταμίευση η οποία μπορεί να βολεύτηκε για κάποια δύσκολη ώρα, τότε δεν είναι δυνατόν να παριστάνουμε τους έκπληκτους!
Aυτή η σημαδεμένη χώρα πάει κατευθείαν στον γκρεμό σερνόμενη από τους δεσπότες του δήθεν σοσιαλιστικού ερβαϊσμού, που αναδύθηκαν ξάφνου απ’ το μηδέν και αντί να σκαρφαλώσουν στην κλίμακα της ιστορικής τους συνέχειας, την τραβάνε μαζί τους και την βυθίζουν στην λάσπη της αθλιότητας, κει από όπου ξεφύτρωσαν!
Πρόκειται για έναν ολόκληρο πολιτισμό που καταρρέει κι ένα ένδοξο παρελθόν που σβήνει στον βωμό μιας κρύας φωτιάς, που την διατηρούν αναμμένη όλοι αυτοί οι κρυό…λοι ιεροεξεταστές της καπιταλιστικής, της σοσιαλιστικής και της πρώτης φοράς αριστεράς, αποφασιστικοί διεκπεραιωτές της περίσσειας φαντασιοκοπίας τους.
Όλοι αυτοί προπαγανδιστές μιας νέας εισαγόμενης θρησκείας, επιφορτισμένοι με τον δοτό ρόλο των πλαστών ημι-ψυχοπαθών ιεραπόστολων μιας νέας τάξης πραγμάτων που επιθυμούν να επιβάλουν με την βία τα ιδεώδη που όπως πιστεύουν, προορίζονται να ανανεώσουν τον κόσμο, εξυμνώντας κάθε χιμαιρική και αταβιστική ψευδαίσθηση.
Μερικές φορές οι Θεοί μπορεί να αλλάξουν, αλλά δεν μπορούν να πεθάνουν. Η πίστη παραμένει η ίδια και η δύναμή της παραμένει μέσα στο πνεύμα αυτών που την συντηρούν σταθερή και απροσηλύτιστη, συνδεδεμένη ομοιογενώς με τις θεμελιώδεις συνθήκες ύπαρξης και εθνικής ψυχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.