Βάσιμες οι προσδοκίες των πολιτών

Του Χρήστου Μπουκώρου βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. και εκ νέου υποψηφίου

Σήμερα η Μαγνησία, έστω και στο πλαίσιο ασφυκτικού προεκλογικού προγράμματος, υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, και όπως όλοι βάσιμα πιστεύουν αυριανός πρωθυπουργός, έχει δημιουργήσει κύμα προσδοκίας στο εκλογικό σώμα.
Είναι, όμως, η πρώτη φορά -απ’ όσο τουλάχιστον θυμάμαι- που οι προσδοκίες του ελληνικού λαού και το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί δεν εδράζονται σε προεκλογικές υποσχέσεις και σε μεγάλα λόγια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, την παροχολογία, τις υποσχέσεις και γενικότερα τον εύκολο λόγο. Είναι, λοιπόν, πρωτοφανές να δημιουργεί τόσο μεγάλες προσδοκίες ένας πολιτικός, που δεν χαϊδεύει τα αφτιά του ελληνικού λαού.
Πιστεύω βαθύτατα ότι η αισιοδοξία του ελληνικού λαού είναι απότοκος της πολιτικής συμπεριφοράς του Κυριάκου Μητσοτάκη και κυρίως του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται τα δημόσια πράγματα και υπηρετεί τον ρόλο του. Η ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού, η συνεχής αξιολόγηση βουλευτών και στελεχών και το νέο ύφος που εκπέμπει είναι μόνο ορισμένα από τα όσα του πιστώνονται.
Κυρίως, όμως, το γεγονός ότι διαχειρίστηκε μια μεγάλη εκλογική νίκη, όπως αυτή των ευρωεκλογών, χωρίς ίχνος αλαζονείας, χωρίς δείγμα διχαστικού λόγου, αντιθέτως με συνεχή μηνύματα ενότητας του ελληνικού λαού και με την υπογράμμιση ότι η ενότητα του έθνους είναι το μεγάλο ζητούμενο, είναι η απόδειξη ότι δεν είναι καθόλου τυχαίες οι προσδοκίες των πολιτών.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον τελευταίο καιρό έχει αναλώσει το σύνολο των δυνάμεών του, προκειμένου να πείσει τον ελληνικό λαό ότι πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα της οικονομίας και της ανάπτυξης. Το εκλογικό σώμα ωριμάζει με ταχύτατους ρυθμούς, αφήνοντας πίσω του τους επικίνδυνους λαϊκισμούς και τις μαγικές συνταγές. Ζητά με έμφαση την αλλαγή πορείας της χώρας, κάτι που προσφέρει το συνεκτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την αυτοδύναμη Ελλάδα.
Οι πολίτες της Μαγνησίας ακούν με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το διαπίστωσα σε κάθε γωνιά του Βόλου και της Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της έντονης προεκλογικής περιόδου. Γνωρίζουν οι πολίτες τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας. Ελπίζουν βάσιμα ότι το σχέδιο, που παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα οδηγήσει σε αξιοποίηση των μεγάλων υποδομών της περιοχής μας. Θα δώσει ευκαιρία στον πρωτογενή τομέα και στην πλούσια παραγωγική φυσιογνωμία του νομού μας να αναδειχθούν όλα τα σπουδαία προϊόντα μέσα από τη μεταποίηση και να φέρουν πλούτο στην περιοχή, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών πετυχημένων τοπικών επιχειρήσεων.
Ελπίζουν οι πολίτες της Μαγνησίας ότι μέσα από τις αναπτυξιακές πολιτικές της Ν.Δ. θα ξεκινήσουν επιτέλους οι στάσιμες επί δεκαετίες τουριστικές επενδύσεις, οι οποίες θα ζωντανέψουν το πολιτικό μας αεροδρόμιο και θα καταστήσουν σημαντικό τουριστικό προορισμό τη Μαγνησία και κυρίως το Πήλιο.
Είναι βάσιμες οι προσδοκίες των πολιτών της Μαγνησίας ότι η πλούσια βιομηχανική παράδοση θα ανταμώσει και πάλι το σύγχρονο μέλλον της, μέσα από τις οργανωμένες βιομηχανικές περιοχές.
Τέλος, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, οι νέες βάσεις στην ασφάλεια δικαίου, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα δώσουν ανάσα στον τόπο μας, νέες προοπτικές στην οικονομία μας και αισιοδοξία στην κοινωνία μας.
Με τις σκέψεις αυτές καλωσορίζω στη Μαγνησία και τον Βόλο τον αυριανό πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.