Υπάρχει πισωγύρισμα που δεν στηρίζει η Νέα Δημοκρατία;

Γράφει ο Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 

Το ακροδεξιό ECR κατέθεσε χθες αίτημα να μη συζητηθεί  – και άρα να μην κατέβει προς ψήφιση –  η έκθεση της Επιτροπής FEMM «για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα στην ΕΕ (SRHR), στο πλαίσιο της υγείας των γυναικών», ως απαράδεκτη!

Οι ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου αποτρέψαμε ένα ακόμη πισωγύρισμα στα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας, απορρίπτοντας το αίτημα, που έλαβε 391 ψήφους κατά, 280 υπέρ και 10 αποχές.

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όμως, ψήφισαν υπέρ, συντασσόμενοι και πάλι με τις δυνάμεις της αντίδρασης, της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης.

Παρά την προσπάθεια παρεμπόδισης εκ μέρους της Δεξιάς & Ακροδεξιάς, η έκθεση για τη διασφάλιση της υγείας, των γυναικείων αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και της γυναικείας αυτοδιάθεσης θα κατέβει κανονικά προς ψήφιση.

Η μάχη που μένει να δοθεί είναι ενάντια στα απαράδεκτα, εναλλακτικά ψηφίσματα του ECR και του ΕΛΚ, που κατεβαίνουν προς ψήφιση σήμερα το πρωί και:

  • δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά ζητήματα των SRHR,
  • δεν υποστηρίζουν την πρόσβαση στη σύγχρονη, δωρεάν αντισύλληψη & την ασφαλή και νόμιμη έκτρωση και
  • δεν αντιμετωπίζουν τη γυναικολογική και μαιευτική βία,

ενώ ενσωματώνουν αντιδικαιωματικό λόγο που χρησιμοποιείται από αρνητές του θεμελιώδους δικαιώματος των γυναικών στην υγεία, την αυτοδιάθεση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Και σε αυτή την προσπάθεια Δεξιάς – Ακροδεξιάς να βυθίσει την Ευρώπη στο σκοτάδι των διακρίσεων και της γυναικείας καταπίεσης, θα μας βρουν απέναντι.

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μπορούν να πουν το ίδιο;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.