“Υπάρχει σχέδιο”

Γράφει ο Κώστας Παρδάλης

Αυτή την φορά οι ανησυχίες του λαού είναι μεγαλύτερες! Ήδη παραβλέψαμε την συνθήκη της μωρής γειτνίασης και τώρα ετοιμαζόμαστε να εγκαταλείψουμε και μια άλλη συνθήκη αυτή της συνηθισμένης εμπειρίας. Άραγε το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει ή θα αποδείξει πάλι ότι η συμφωνία αυτή ήταν μια ακόμη προγραμματισμένη ωφελιμιστική συνθήκη υπέρ των υποκειμένων της κατασκευής των στημένων παιχνιδιών.

Ενδεχομένως υπάρχει ένα σύστημα φυσικής πραγματικότητας, εάν όμως προϋποθέτει όλη αυτή την φυσιολογία στην οποία πέσαμε στην παγίδα να πιστεύουμε, τότε όλο το σύστημα κλονίζεται συθέμελα και η αναγκαιότητα μιας αντικατάστασής του είναι τώρα απαιτητή, περισσότερο από ποτέ.

Όλες οι πεποιθήσεις αποδεικνύεται ότι μολεύονται, με την μορφή ενός τέτοιου ρευστού ασαφούς νέφους και όλες μαζί καθίστανται ύποπτες. Τα αλλόκοτα διηγήματα περί νίκης ή γεωμετρικής νίκης εμπεριέχουν λεπτή πανουργία και η επινόηση ενός πραγματικού αντιληπτού κόσμου, καθιστά ρεαλιστική την ψευδαισθησιακή εικόνα της πραγματικότητας όσο καθυστερημένη ή παραμορφωμένη μπορεί να είναι.

Το σχέδιο βέβαια αυτής της μεταβολής του συστήματος πιθανόν να έχει πάλι δοκιμαστεί ή τώρα να πειραματίζεται σε πολύ χαλαρούς νόες προκειμένου να μετρηθούν οι αντιδράσεις της κοινωνίας για μελλοντικά ενδεχόμενη μεταβολή των όλων αντιλήψεων και των εννοιών, των ηθών, των εθίμων και των πατρογονικών αξιών.

Ίσως με τα χρόνια και πιθανόν με την δική μας ευθύνη κατόρθωσαν να πειστούμε ότι, η πατριωτική συλλογιστική είναι αντεθνική και παράλογη υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος δημιουργίας κατασκευής πιθανών εχθρών. Ωστόσο όλες αυτές οι νεοσύστατες αντιλήψεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε εκείνες τις διχασμένες προσωπικότητες που αντί να υφίσταται ενσυνείδητα την αμφιβολία δεδομένων είτε των συνθηκών είτε της πατροπαράδοτης εμπειρίας. Έτσι αποδέχονται υποκειμενικά την νέα οπτική γωνία και επιτρέπουν παθητικά την νεοσύστατη γοητευτική χειραφέτηση να παράγει η ίδια τις αποφάσεις και να υποκαθιστά την δική τους βούληση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.