Επώνυμη καταγγελία, που δημοσιοποιήθηκε και στο σάιτ του Δήμου Βόλου έκανε ο Παλάντζας Κωνσταντίνος, αθλητής-μαραθωνοδρόμος ΓΣ Βόλου, ΣΔΥ Βόλου, με αφορμή το γεγονός ότι δεν του επετράπη να προπονηθεί στο ΕΑΚ του Βόλου, την ώρα που ποδοσφαιρική ομάδα έκανε προπόνηση.
Η καταγγελία έχει ως εξής:
«Καταγγέλλω ότι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 και ώρα περίπου 4.30 το απόγευμα, απαγορευόταν η είσοδος αθλητών και αθλούμενων στο Εθνικό Στάδιο Βόλου, επειδή πραγματοποιούνταν προπόνηση ποδοσφαιρικής ομάδας.
Το γεγονός αυτό ήρθε να προστεθεί σε σειρά άλλων αντίστοιχων απαγορεύσεων που συμβαίνουν το τελευταίο δίμηνο, και ενώ μέχρι τότε ποτέ στο παρελθόν δεν είχε υπάρξει αντίστοιχη απαγόρευση, καθώς άλλωστε δε δημιουργείται πρακτικά πρόβλημα, μια και η προπόνηση των ποδοσφαιρικών ομάδων γίνεται στον χλοοτάπητα, ενώ των αθλητών και αθλούμενων στο ταρτάν.
Παρεμποδίστηκε έτσι τόσο την προαναφερόμενη ημερομηνία, όσο και άλλες φορές που υπήρξε αντίστοιχη απαγόρευση, η προετοιμασία μου που κάνω για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου 42,195 χιλιομέτρων που θα διεξαχθεί σε λιγότερο από ένα μήνα (9 Νοεμβρίου) στην Αθήνα στη Κλασική Διαδρομή.
Το ίδιο παρεμποδίζεται η προετοιμασία δεκάδων αθλητών όλων των αθλημάτων που κάνουν χρήση του Εθνικού Σταδίου Βόλου, όπως και εκατοντάδων αθλούμενων που γυμνάζονται για την υγεία τους.
Η δε (ούτως ή άλλως αυθαίρετη ακόμη και αν γνωστοποιούταν) απαγόρευση χρήσης του ΕΑΚ δε γνωστοποιείται εγκαίρως και από ημέρες πριν, ώστε τουλάχιστον να είναι γνωστή, με συνέπεια να έρχονται άδικα σε αυτό δημότες μετακινούμενοι από μακρινές περιοχές ή να αναγκάζονται να διακόψουν πρόωρα την προπόνησή τους, όπως τους ζητείται και ενώ δεν την έχουν ολοκληρώσει.
Το πλέον οξύμωρο όλων είναι ότι ενυπόγραφο επίσημο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που επιδόθηκε σε συναθλήτρια που προέβη σε αντίστοιχη καταγγελία μόλις δύο ημέρες πριν, ανέφερε ρητά το αυτονόητο, ότι επιτρέπεται η χρήση του ταρτάν από τους δημότες, ακόμη και αν γίνονται ταυτόχρονα προπονήσεις ποδοσφαιρικών ομάδων.
Ερωτώνται όλοι οι υπεύθυνοι αν επιτέλους θα εφαρμόζονται ή θα καταπατούνται οι κανονισμοί και αν οι προφορικές εντολές αγνώστων υπερισχύουν των επίσημων εγγράφων. Γιατί οι ποδοσφαιρικές ομάδες, εφόσον ενοχλούνται από την παρουσία αθλητών και αθλούμενων, δεν καλούνται από τον Δήμο να προπονούνται σε άλλα γήπεδα που καλώς ή κακώς τους έχουν παραχωρηθεί απ’ αυτόν και να κάνουν στο Εθνικό Στάδιο μόνο τις προπονήσεις τους που δεν επηρεάζονται από την παρουσία κοινού.
Ελπίζουμε ο Δήμος Βόλου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη νομιμοποιήσει τέτοιες καταστάσεις κατά το «ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό».
Με την ευκαιρία, ας επισημανθεί ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των αποδυτηρίων, καθώς πλέον διατίθεται μόνο ένας κοινός χώρος για γυναίκες, άνδρες και παιδιά αντί δυο ξεχωριστών αποδυτηρίων, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας εύλογων σοβαρών προβλημάτων, όπως ήδη έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και παρεξηγήσεις. Τέλος, ο Δήμος Βόλου ας μεριμνήσει για την αποκατάσταση και συντήρηση του ταρτάν, καθώς η έλλειψη φροντίδας για αυτό εδώ και χρόνια, το φθείρει διαρκώς.
Παλάντζας Κωνσταντίνος, αθλητής-μαραθωνοδρόμος ΓΣ Βόλου, ΣΔΥ Βόλου.