Άριστα ανασταλτικά, μέτρια μεσοεπιθετικά

Θετικός ο βαθμός για τον Ολυμπιακός κόντρα στον Εργοτέλη

“Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα, τότε καλό είναι να μην τον χάνεις” συνηθίζουν να λένε οι προπονητές κι αυτό συνέβη χθες αναφορικά με την παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου στο Παγκρήτιο. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου έπαιξε με αμυντικούς προσανατολισμούς και στόχο να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις. Δεν κινδύνευσε σε πολλές περιπτώσεις, θα μπορούσαμε να πούμε ότι διαφύλαξε σχετικά άνετα τα νώτα της διότι ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο κι έκλεισε τους διαδρόμους προς τα καρέ του Στρατηλάτη με αλληλοκάλυψη και σεμιναριακή ανασταλτική λειτουργία. Ωστόσο επιθετικά δημιούργησε λίγες ευκαιρίες. Η καλύτερη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με σουτ του Διαμαντόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στην ευθεία του τέρματος, που πέρασε λίγο άουτ.

Η ισοπαλία κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα και θετικό για τον Ολυμπιακό Βόλου, που πήρε δεύτερο βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας αγωνιστεί πέντε φορές μακρυά από το ΕΑΚ, κόντρα στον Εργοτέλη που δεν αποτελεί κακή ομάδα και σκοράρει με ευκολία. Αυτό που λείπει από τους “ερυθρόλευκους” είναι η μεγαλύτερη ουσία στις επιθετικές προσπάθειες. Τα έξι γκολ σε οκτώ ματς φανερώνουν του λόγου το αληθές και είναι πολύ λίγα για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί.

Οι απουσίες χαρακτηρίζονται σημαντικές, ωστόσο θα πρέπει ο Σούλης Παπαδόπουλος να βρει τον τρόπο η ομάδα να γίνει πιο αποτελεσματική. Και πάνω σε αυτό δουλεύει ο έμπειρος τεχνικός. Όσο εκτός έδρας δεν παίρνει νίκες, τόσο θα βρίσκεται σε απόσταση από την δυάδα κορυφής, με την προϋπόθεση βεβαίως πως θα έχει το απόλυτο στο Βόλο ώστε να μην χάσει πολύτιμο έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα.

Μετά τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου, ο Ολυμπιακός είναι στην 7η θέση μαζί με Κισσαμικό, Καλλιθέα, Εργοτέλη κι ενώ απομένουν δύο ματς σήμερα για να ολοκληρωθεί η 8η αγωνιστική, Παναιγιάλειος-Κισσαμικός στο Αίγιο και Κασσιώπη-Χανιά στην Κέρκυρα. Η πρώτη Λάρισα είναι στο +9 και ο δεύτερος ΑΟ Τρίκαλα στο +6 από τον Ολυμπιακό, απόσταση που σίγουρα δεν είναι μεγάλη και μπορεί να καλυφθεί με ένα καλό σερί επιτυχιών. Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο Νάστος με την αποβολή του στο φινάλετης χθεσινής αναμέτρησης, χάνει το ματς της Κυριακής κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.