Έπαιξαν πόλο αναδεικνύοντας την αλληλεγγύη

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των Βολιωτών στην πρωτοβουλία Αλληλεγγύης τεσσάρων ναυταθλητικών σωματείων της περιοχής μας. Χτες πραγματοποιήθηκε το τουρνουά αγώνων μεταξύ των ομάδων υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, του ΟΥΚ Βόλου, του ΝΟΒΑ και του ΟΕΑ ΝΑΒ όπου στόχος ήταν να συγκεντρωθούν τρόφιμα για την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου και την Μητρόπολη Δημητριάδος. Πέρα από τους αγώνες υδατοσφαίρισης όπου συμμετείχαν αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας πραγματοποιήθηκαν και αγώνες επιδείξεων από τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα των συλλόγων. Ο Αγιασμός της διοργάνωσης έγινε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο ενώ στο Κολυμβητήριο “Βασίλης Πολύμερος” πέρα από τους αθλητές και τους προπονητές των αγωνιστικών τμημάτων το “παρών” έδωσαν μέλη των διοικήσεων των τεσσάρων συλλόγων που συμμετείχαν στην διοργάνωση, γονείς των αθλητών αλλά και απλοί φίλαθλοι που θέλησαν να συνεισφέρουν παρακολουθώντας ταυτόχρονα τους αγώνες.

Από την περασμένη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου μέχρι και χτες, στο Κολυμβητήριο όπου έγιναν οι αγώνες, είχαν στηθεί τα ειδικά κουτιά στα οποία συγκεντρώνονταν τα τρόφιμα, με την όλη κίνηση να ολοκληρώνεται με την χτεσινή ημέρα των αγώνων… Επίσης, υπήρχε και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου οι επισκέπτες των εγκαταστάσεων θα μπορούσαν να αγοράσουν μικροαντικείμενα για τις γιορτές έναντι συμβολικού τιμήματος.

Σταύρος Ιωάννου Έφορος Υδατοσφαίρισης ΟΕΑ – ΝΑΒ:

“Ευχή μας είναι να μην γίνονται μόνο σε περιόδους κρίσης αλλά πάντα. Μπορεί να υπηρετούμε τον αθλητισμό είμαστε όμως και άνθρωποι και γι αυτό έξω από τους αγωνιστικούς χώρους πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ανταποκρίθηκε και έφερε τρόφιμα, τα παιδιά που συμμετέχουν, και να δώσουμε το αγωνιστικό ραντεβού με τα παιδιά στην πισίνα… Όσα παιδιά θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό καλό είναι να ξεκινήσουν με τον υγρό στοιχείο γιατί είναι ότι καλύτερο ”

Τάσος Μαρινάγης Πρόεδρος ΟΥΚ Βόλου :

“Το βασικό μας μέλημα είναι να καταλάβουν τα παιδιά ότι με τον αθλητισμό υπάρχουν και μερικά άλλα πράγματα …. Δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά να γιορτάσουν, να παίξουν, αλλά το βασικότερο είναι να καταλάβουν την ιδέα της προσφοράς και την βοήθεια προς τον συνάνθρωπό μας. Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι συγκεντρώθηκαν περίπου 100 με 120 παιδιά που είναι και το μέλλον της υδατοσφαίρισης στην πόλη μας. Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και τα κολυμβητήρια παρότι είναι δύσκολο, παραμένουν ανοικτά και σ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Βόλου γιατί τα παιδιά μπορούν να έρχονται και να αθλούνται σε ένα πάρα πολύ ωραίο περιβάλλον. Η διοργάνωση ήταν μια πάρα πολύ καλή ιδέα και θα προσπαθήσουμε να την συνεχίσουμε, δίνοντας ταυτόχρονα μια υγιή διέξοδο στα παιδιά.”

Από πλευράς Νίκης σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φιλανθρωπικό τουρνουά των ομάδων υδατοσφαίρισης του νομού μας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους . Ο στόχος επετεύχθη . Η υδατοσφαίριση της πόλης μας σκόρπισε χαμόγελα παντού. Μεγάλη ποσότητα τροφίμων συγκεντρώθηκε για τα συσσίτια της πόλης μας. Πάνω από 150 αθλητές και αθλήτριες διασκέδασαν παίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα .Οι γονείς απόλαυσαν τα παιχνίδια των ομάδων στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που το έχουνε πραγματικά ανάγκη .Το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλα τα ναυταθλητικά σωματεία της πόλης μας που συμμετείχαν σε αυτή την γιορτή. Το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου θα είναι αρωγός κάθε ανάλογης προσπάθειας που σκοπό έχει να προσφέρει κοινωνία της περιοχής μας .Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους…”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.