Ακόμη ένα βήμα προς την παραμονή η Νίκη

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Οι κυανόλευκοι επικράτησαν της Σιάτιστας στο κλειστό της Νέας Ιωνίας με 77-58 και έκαναν ακόμη ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την παραμονή.

Με δέκα λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι στη Νέα Ιωνία. Η Νίκη μπήκε καλύτερα στο παρκέ, έχοντας όμως αρκετό άγχος στις προσπάθειες της, δεν κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα από την πρώτη περίοδο. Μετά από επτά λεπτά αγώνα το σκορ ήταν στο 9-8, γεγονός που έδειχνε τη νευρικότητα και των δυο ομάδων, ενώ τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 15-15.

Στη δεύτερη περίοδο οι κυανόλευκοι ανέβασαν την απόδοση του, ενώ σε αυτό συνέβαλαν και οι φωνές του κόσμου, που τους ενθάρρυναν με κάθε τρόπο. Έτσι στο 13’ η γηπεδούχος ομάδα πήρε προβάδισμα επτά πόντων (25-18), ενώ δύο λεπτά πριν οι δυο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ήταν μπροστά με 14 (36-22). Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στους εννιά για να λήξει το ημίχρονο με σκορ 36-27.

Η επιστροφή στο παρκέ των κυανολεύκων ήταν δυναμική και παθιασμένη. Στα πρώτα έξι λεπτά της επανάληψης με τον Τσώλη να πρωτοστατεί στην επίθεση, έκαναν τους εννιά πόντους προβάδισμα, 21 (56-35). Εκεί οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε, αλλά η Σιάτιστα είχε απάντηση. Με ένα σερί 12-0 μείωσε σε 56-47 και έκανε ξανά τον πάγκο της Νίκης να ανησυχεί. Το τάιμ άουτ του Θανάση Κασαπίδη αφύπνισε τους κυανόλευκους και η τρίτη περίοδος έληξε τελικά με 12 πόντους υπέρ τους (59-47).

Με δύο τρίποντα των Κατσαλή και Τοκατλίδη κι ένα δίποντο του Τάσου, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Σε αυτό το σημείο το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν στα εναπομείναντα λεπτά ότι δεν έχουν τα ψυχικά αποθέματα, αλλά και την αγωνιστική ικανότητα, για να γυρίσουν το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-27, 59-47, 77-58

Διαιτητές: Πετανίδου, Τριανταφυλλίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κασαπίδης): Τζίνης 7 (1), Κατσαλής 14 (4), Οικονόμου, Καραθανάσης, Βασδέκης, Μπίζιος 2, Τσώλης 31 (3), Θεοδώρου, Μαστοράκης, Τάσσος 10, Κέτουλας 4, Τοκατλίδης 9 (1).

ΣΙΑΤΙΣΤΑ (Σιάσιος): Γεωργακάς, Γράβας 14 (2), Ρέπας Χ. 5 (1), Παπάς, Ρέπας Ν. 8, Καλαμπούκας 4, Τζώνος Γ., Τζώνος Γ. 17 (3), Τσιαούσης 10.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.