Ανοίγει η αυλαία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων

Μία μεγάλη διοργάνωση ανοίγει το απόγευμα την αυλαία της στη Μαγνησία και θα διεξαχθεί έως τις 29 Ιουνίου. Πρόκειται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ κορασίδων που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Οι έξι κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας θα αναμετρηθούν με στόχο τον τίτλο του Πρωταθλητή.

ΑΕΣ ΕΝ. Γαλατσίου, Ηρόδοτος, Αρης, Κρόνος Αγ. Δημήτριου, Τιτάνες Παλαμά και Άμιλλα θα αγωνιστούν στο παρκέ της Νέας Ιωνίας στο τουρνουά της τελικής φάσης, που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας.

Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει το απόγευμα στις 19.30, ενώ το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση. Σε αυτή το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων κ. Γολέμης, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας κορασίδων, Θάνος Σόφτσης, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ και μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, Νίκος Φαρμάκης, το μέλος της ΕΣΚΑΘ και μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, Ευγενία Φραγκούλη και οι διεθνείς καλαθοσφαιρίστριες, Βιτζηλαίου και Τσουκαλά.

Γολέμης: Φιλόξενο μέρος για το μπάσκετ ο Βόλος

“Για μία ακομη φορά βρισκόμαστε στον όμορφο Βόλο. Δεν είναι μόνο ωραίο μέρος αλλά και πολύ φιλόξενο στο μπάσκετ. Έχουμε κάνει πολλές διοργανώσεις εδώ και με μεγάλη επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που απο πέρυσι έχει σκεφτεί να γίνει αυτή η διοργάνωση εδώ, την Αντιπεριφερειάρχη που έχει συμβάλει, τον Δήμαρχο Βόλου που μας διευκόλυνε σε όλες τις λεπτομέρειες, αλλά επίσης και δυο σπουδαίους ανθρώπους που έχετε εδώ στον Βόλο. Αυτοί, κυρίως αυτοί, προσπαθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, για το ελληνικό μπάσκετ, για το μπάσκετ της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα το μπάσκετ του Βόλου. Την κ. Φραγκούλη που τη γνωρίζω πολλά χρόνια και κάνει μεγάλο αγώνα, δίνει την ψυχή της και τον κ. Νίκο Φαρμάκη που επίσης δίνει την ψυχή του. Χωρίς αυτούς τους δύο ο Βόλος φοβάμαι οτι δεν θα τα πήγαινε τόσο καλά στο μπάσκετ. Εύχομαι να γίνει ένα τουρνουά πολύ καλό και με μεγάλη επιτυχία. Σας ευχαριστώ όλους σας”.

Αγοραστός: Όλος ο κόσμος να είναι κοντά

“Να καλωσορίσουμε τις έξι καλύτερες ομάδες του Βολιώτικου μπάσκετ στην κατηγορία κορασίδων, τους συνοδούς προπονητές, τους συγγενείς και φιλάθλους. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει σε όλες τις διοργανώσεις και την Ευγενία και τον Νίκο για την άριστη συνεργασία. Είναι οι σύμβουλοι μου για το μπάσκετ, γιατί χωρίς τη δυναμικότητα τους, τη θέληση και το πείσμα τους δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο να είναι κοντά. Δίνει ένα μήνυμα αυτή η διοργάνωση. Οτι μέσα από ενότητα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Ο αθλητισμός κάνει ανθρώπους πετυχημένους, που πέφτουν και σηκώνονται, που είναι χρήσιμοι. Αυτοί οι άνθρωποι μας χρειάζονται. Να ευχαριστήσω τον Πάνο Σκοτινιώτη για τη συνεργασία και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Θέλω να στείλω κι ακόμα ένα μήνυμα. Αυτές οι διοργανώσεις δεν είναι μόνο αθλητικές, αλλά και κοινωνικές. Θα πρέπει να έχουμε όμως και περισσότερους χορηγούς, γιατί αυτά τα χρήματα επιστρέφουν στις πόλεις μας. Ολα αυτά είναι χρήμα στην τοπική κοινωνία και προβολή της Θεσσαλίας προς τα έξω. Γιατί τα παιδιά που θα φύγουν από εδώ θα έχουν πάρει μία εικόνα και αυτή η εικόνα πρέπει να είναι θετική”.

Στο τέλος μίλησε και ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, Νίκος Φαρμάκης: “Να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά γιατί ειναι τα αυριανά παιδιά του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να τα στηρίξουμε. Είναι μεγάλη ευκαιρία και για τον Βόλο και για την Περιφέρεια που γινονται εδώ τέτοιοι αγώνες”.

Ο λόγος στους πρωταγωνιστές

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρών και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας κορασίδων, Θάνος Σόφτσης και δύο πρωταγωνίστριες των αγώνων, οι διεθνείς, Αγγελική Βιτζηλαίου από το Γαλάτσι και Αναστασία Τσουκαλά από την Άμιλλα Τρίπολης.

Σόφτσης: “Πάντα αυτό που λέμε είναι οτι ο συνδυασμός σχολείου και μπάσκετ είναι αυτός που φέρνει τις επιτυχίες. Το σχολείο τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα για τις αθλήτριες. Θεωρώ οτι θα γίνει έναν πολύ καλό τουρνουά και ο κόσμος θα τιμήσει με την παρουσία του και θα χειροκροτήσει την προσπάθεια αυτών των παιδιών. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε την προετοιμασία της Εθνικής και εύχομαι να είναι υγιείς και να έρθουν συγκεντρωμένες στην πρετοιμασία”.

Και οι δυο δήλωσαν οτι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτή τη διοργάνωση.

Τσουκαλά: “Θα ήταν πολύ σημαντικό ο κόσμος του Βόλου να τιμήσει την προσπάθεια μας με την παρουσία του. Είμαστε όλες έτοιμες να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.

Βιτζηλαίου: “Από την πλευρά μας ως αθλήτριες θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα επιδιώξουμε την καλύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια και διοργάνωση”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.