Απομακρύνεται το σενάριο για την Γ’ Εθνική;

Ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΠΟ

Στον Ολυμπιακό Βόλου αναμένουν όλοι, ως γνωστόν, τις επίσημες απαντήσεις στο υπόμνημα που εστάλη στα αρμόδια αθλητικά όργανα και την πολιτεία γύρω από τις αγωνιστικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η ομάδα λόγω της αποχώρησής της από τη Football League και της πιθανής συμμετοχής της ως ερασιτεχνικό πλέον σωματείο στη Γ’ Εθνική.

Οι ερυθρόλευκοι, με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη να βρίσκονται σε εγρήγορση, θέλουν να μάθουν μέχρι το τέλος του μήνα τι ισχύει από επίσημα χείλη, ώστε να θέσουν επί τάπητος τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά.

Στην ίδια μοίρα με τον Ολυμπιακό βρίσκεται και ο Εργοτέλης, με τις δύο ομάδες να έχουν κοινή γραμμή πλεύσης, αφού οι περιπτώσεις τους έχουν εμφανείς ομοιότητες. Σύμφωνα πάντως με κρητικά μέσα ενημέρωσης, οι άνθρωποι του Εργοτέλη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Ερασιτέχνη τους κ. Βαγγέλη Γιαννουλάκη με μέλος της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ καθώς και σχετικές γνωμοδοτήσεις από επώνυμους νομικούς, έχουν βγάλει πλέον το συμπέρασμα ότι απομακρύνεται το ιδανικό σενάριο της συμμετοχής της ομάδας τους στη Γ’ Εθνική χωρίς αγωνιστικές και οικονομικές συνέπειες. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαν οι κιτρινόμαυροι του Ηρακλείου από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ο νέος ΚΑΠ θα ισχύσει άμεσα για τις ομάδες που οδηγούνται σε εκκαθάριση.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον το 50% των ποδοσφαιρικών οφειλών που έχουν τελεσιδικήσει, θα ακολουθήσουν σωματεία που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Εργοτέλη, αν ξαναγίνουν ΠΑΕ, ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα αγωνιστούν στη νέα σεζόν (ακόμη και στο τοπικό δηλαδή).

Επομένως, ο σχεδιασμός σε μία τέτοια περίπτωση επιβάλλει να βρεθούν τα άτομα που θα πληρώσουν όχι μόνο τα χρέη που θα αναβιώσουν, αλλά και τις υποχρεώσεις σε ένα βάθος δύο τουλάχιστον ή και τριών χρόνων, μέχρι η ομάδα να επανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία.

Όλα αυτά αποτελούν σίγουρα ένα όχι και τόσο αισιόδοξο σενάριο για τον Ολυμπιακό Β. και αν επαληθευθούν στις επίσημες απαντήσεις που θα δοθούν, τότε τα περιθώρια θα στενέψουν. Πάντα ωστόσο, υπάρχει η ελπίδα, σύμφωνα με και τις παρασκηνιακές ζυμώσεις που γίνονται, πως όπως και να έχουν τα πράγματα, θα βρεθεί μία λύση διοικητική, που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις όποιες δυσκολίες. Εκείνο που ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει είναι να μην υπάρξουν εμπόδια στις ενέργειες του Ερασιτέχνη και να μη διαταραχθεί το συναινετικό κλίμα, που φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί από άλλους παράγοντες, που θα θελήσουν να πάρουν τον έλεγχο των πραγμάτων, χωρίς να έχουν θεσμικό ρόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.