Αποχωρεί με τις καλύτερες εντυπώσεις για το ήθος, την εργατικότητα και τη δουλειά που παρουσίασε

Στις 22 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Κώστα Βελιτζέλου και σήμερα η αποχώρησή του από τη Νίκη Βόλου. Στο διάστημα αυτό των πέντε μηνών και δεκατριών ημερών, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και κατάφερε να βάλει την κυανόλευκη ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο απολογισμός αποτελεσμάτων σε επίσημα παιχνίδια ήταν 16 νίκες, 7 ισοπαλίες, 4 ήττες. Αναλυτικά: στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: δώδεκα νίκες, επτά ισοπαλίες, τρεις ήττες, στο Κύπελλο ΕΠΣΘ: τέσσερις νίκες (κατάκτηση του τίτλου), στο Κύπελλο Ερασιτεχνών: μία ήττα.
Για τον Κώστα Βελιτζέλο, η δεύτερη θητεία του στη Νίκη Βόλου ήταν σημαντική καθώς δούλεψε ως πρώτος προπονητής, κάτι που είχε κάνει μόνο πριν τέσσερα χρόνια στην Αναγέννηση Επανωμής. Ανέλαβε δύσκολο έργο διότι παρέλαβε μία ομάδα με ανομοιογενές ρόστερ, με παίκτες που είχαν βγάλει τη βασική προετοιμασία και άλλους που ήρθαν αργότερα στο σύλλογο, κάτι που στο ξεκίνημα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα. Εκτός από τα παιχνίδια και με την πίεση για νικηφόρα αποτελέσματα, έπρεπε να φέρει τους παίκτες στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας, στην ουσία να κάνει προετοιμασία μέσα στη σεζόν, κάτι πολύ δύσκολο. Τα κατάφερε εξαιρετικά τηρουμένων των αναλογιών έχοντας κληθεί να εργαστεί στη Νίκη με στόχο τον πρωταθλητισμό, που όπως τόνισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, δεν έπρεπε να τεθεί το καλοκαίρι.

Παρουσίασε ένα σύνολο πολύ καλό αμυντικά και με σαφή βελτίωση στο μεσοεπιθετικό τομέα. Η Νίκη μπορεί να σκόνταψε σε αρκετά ματς, αλλά έπαιξε ποδόσφαιρο, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να κερδίσει, έχασε βαθμούς σε παιχνίδια που ήταν ανώτερη. Ο μικρός σε διαστάσεις αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο “Π. Μαγουλάς” που ανέφερε πολλές φορές σίγουρα αποτέλεσε τροχοπέδη για αυτό το ρόστερ της ομάδας, η έλλειψη ικανού επιθετικού επίσης θα προσθέταμε εμείς… Λεπτομέρειες στους αγώνες, τα πέναλτι που δεν δόθηκαν στο ντέρμπι με τον Καραϊσκάκη, το χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις στο Βελεστίνο, η αδράνεια της άμυνας στη Φιλιππιάδα, σε πολλές αναμετρήσεις, έλειψε το κάτι παραπάνω, ο παράγοντας της τύχης.

Ο πρωταθλητής της Football League με τη Νίκη πριν δύο χρόνια, επέστρεψε στη Ν. Ιωνία και δικαίωσε τους ανθρώπους της διοίκησης με τη δουλειά του. Έχτισε μια ομάδα κάτω από δύσκολες συνθήκες, με πίεση για αποτελέσματα, που προσπάθησε να μείνει μέσα στο στόχο της κορυφής. Κάλυψε μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος αλλά αυτή η προσπάθεια έμεινε ημιτελής. Γνωρίζοντας το ρόστερ και έχοντας συμβολή στην καλύτερη οργάνωση του συλλόγου, ο Κώστας Βελιτζέλος φάνταζε ως ο κατάλληλος για να οδηγήσει τη Νίκη Βόλου και την επόμενη σεζόν. Όμως, μετά και την ισοπαλία στο Καναλάκι, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία και την ανακοίνωσε σήμερα. Φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις και έχοντας μόνο φίλους στον κυανόλευκο σύλλογο, χωρίς να αμφισβητηθεί ο χαρακτήρας, το ήθος, η εργατικότητά του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.