Πέρασε με διπλό από την Καλαμαριά o Ολυμπιακός Βόλου

Με γκολ του Κλάρενς Μπιτάνγκ στο 14ο λεπτό με σέντρα-σουτ από τα δεξιά που πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα, ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγύρισε μεγάλο διπλό στην Καλαμαριά επί του Απόλλωνα 1926. Με δέκα παίκτες οι “ερυθρόλευκοι” από το 68′ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπεριάν, μείωσαν στους τρεις βαθμούς από την τέταρτη Λάρισα και στους τέσσερις από την τρίτη Ζάκυνθο.

Με επιθετικό σχήμα άρχισε τον αγώνα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, καθώς δίπλα στον Διαμαντόπουλο έβαλε τον Μπαλντοβαλίεφ και στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής τους Μπέριαν, Μπιτάνγκ. Στις υπόλοιπες θέσεις, ο Ρίζος ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τετράδα οι Ζέρης, Γιαλούσης, Μπάρμπας και Μαργαρίτης, ενώ ανασταλτικό δίδυμο στα χαφ οι Μαρτίνεθ, Ρόκας.

Γκολ ο Μπιτάνγκ, μεγάλο ευκαιρία ο Μπαλντοβαλίεφ
Το ματς, που έγινε με τσουχτερό κρύο και σε παγωμένο τερέν, άρχισε αναγνωριστικά. Στο 12ο λεπτό ο Φιγκερόα είχε εκτέλεση φάουλ από καλή θέση που έφυγε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα έγινε το 0-1. Ο Μπιτάνγκ από τα δεξιά επιχείρησε σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, φάλτσο και αιφνιδίασε τον Βρονταρά. Έτσι, με αυτό τον ανέλπιστο και περίεργο τρόπο, οι “ερυθρόλευκοι” πήραν κεφάλι στο σκορ.
Λίγο αργότερα λίγο έλειψε να έρθει η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων, όταν ο Αναστασίου έκανε ανάποδο ψαλιδάκι με κατεύθυνση προς το τέρμα αλλά ο Ρίζος ήταν σε ετοιμότητα βγάζοντας την μπάλα κόρνερ με το ένα χέρι. Αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία για τον Απόλλωνα, που κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με πιο δραστήριο παίκτη τον μεσοεπιθετικό Αναστασίου (που είχε περάσει για …ένα φεγγάρι από Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη) αλλά τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια.
Οι “ερυθρόλευκοι” αμύνθηκαν καλά, όμως όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους αδυνατούσαν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση. Ωστόσο, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, στο 42ο λεπτό, έχασαν ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται! Ο Μπιτάνγκ από τα αριστερά ξεκίνησε κούρσα από το χώρο του κέντρου κι έβγαλε σέντρα, ο Διαμαντόπουλος ίσα που ακούμπησε την μπάλα που κατέληξε στον επερχόμενο Μπαλντοβαλίεφ στο ύψος της μικρής περιοχής. Χωρίς πίεση και με εξουδετερωμένο τον Βρονταρά, ο Σκοπιανός σούταρε ψηλά άουτ, κλωτσώντας μοναδική ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
Οι δύο “μονομάχοι” πήγαν στα αποδυτήρια με 0-1, με τον Ολυμπιακό να έχει δύο τελικές προσπάθειες, έχοντας σκοράρει ο Μπιτάνγκ από δύσκολη θέση και με αρκετή δόση τύχης, ενώ ο Μπαλντοβαλίεφ αστόχησε σε άδειο τέρμα!

Κράτησε εύκολα το 0-1 με δέκα παίκτες από το 68′
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στο ίδιο τέμπο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φανεί πιο απειλητικός στα πρώτα λεπτά χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση. Σουτ των Διαμαντόπουλου, Μπεριάν από μακρινή απόσταση δεν ανησύχησαν τον γκολκίπερ των “γηπεδούχων”. Η πρώτη κίνηση από τον πάγκο έγινε στο60ό λεπτό όταν ο Τριανταφυλλάκος αντικατέστησε τον αρνητικό Μπαλντοβαλίεφ. Στα μέσα του ημιχρόνου, οι “Πόντιοι” είχαν καλή στιγμή με τον Αναστασίου να σουτάρει πέφτοντας από δεξιά, αλλά τον Ρίζο να μπλοκάρει. Ο έμπειρος γκολκίπερ στη δεύτερη εμφάνισή του, ήταν και πάλι πολύ καλός. Όποτε χρειάστηκε, είπε “όχι” στις προσπάθειες των παικτών του Απόλλωνα. “Καθάρισε” όλες τις σέντρες και τα στημένα στον αέρα, εμπνέοντας εμπιστοσύνη την άμυνά του.
Στο 68′ ο Μπεριάν άφησε τη βολιώτικη ομάδα με δέκα παίκτες. Δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα -που θα μπορούσε να έχει αποφύγει ο διαιτητής- κι αποβλήθηκε. Οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το υπέρ τους 0-1 και το κατάφεραν χωρίς να δεχθούν πίεση. Οι του Απόλλωνα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δίχως τελικές προσπάθειες κι ευκαιρίες, παρά μόνο στο 73ο λεπτό όταν ο Αναστασίου έκλεψε την μπάλα από τον Ρίζο κι την έστειλε στα δίχτυα σε άδεια εστία, αλλά ο Γρατσάνης υπέδειξε επιθετικό φάουλ.
Μακρυδημήτρης και Καρράς ήταν οι δύο άλλες αλλαγές για τον Ελευθερόπουλο, που είδε την ομάδα του να κρατάει με ευκολία το σκορ και να πανηγυρίζει μεγάλη νίκη στην Καλαμαριά. Έτσι, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από δύο ήττες στο ξεκίνημα του β’ γύρου και μείωσε τη διαφορά στους 4 βαθμούς από την τρίτη Ζάκυνθο.

Οι κυριότερες φάσεις της αναμέτρησης
11′ Κίτρινη κάρτα στον Ντιέγο Μαρτίνεθ για φάουλ από πίσω στον Ευσταθίου.
12′ Καλή εκτέλεση φάουλ του Φιγκερόα λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια δεξιά, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
14′ Φανταστικό γκολ από τον Μπιτάνγκ και 0-1 για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα μπροστά του με τακουνάκι, έκανε γύρισμα από τα δεξιά από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Η σέντρα-σουτ του πήρε φάλτσο και αιφνιδίασε τον Βρονταρά. Με τον περίεργο αυτό τρόπο από δύσκολη θέση και την τύχη με το μέρος τους, οι “ερυθρόλευκοι” προηγούνται.
16′ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Αναστασίου προσπάθησε να σκοράρει με ανάοδο ψαλιδάκι και ο Ρίζος απέκρουσε στο “παραθυράκι” με το ένα χέρι.
30′ Κίτρινη κάρτα στον Ρίζο για καθυστέρηση.
36′ Κίτρινη κάρτα στον Μπιτσάκο για διαμαρτυρία.
42′ Ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται για τον Ολυμπιακό Βόλου! Ο Μπιτάνγκ έφυγε από το χώρο του κέντρου από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, ο Διαμαντόπουλος ακούμπησε λίγο την μπάλα στρώνοντάς την για τον επερχόμενο Μπαλντοβαλίεφ. Ο Σκοπιανός σούταρε με τον Βρονταρά εκτός θέσης από το ύψος της μικρής περιοχής και χωρίς πίεση, αλλά ψηλά άουτ.
Έναρξη του β’ ημιχρόνου
46′ Κίτρινη κάρτα στον Μπεριάν.
48′ Μακρινό σουτ του Διαμαντόπουλου μπλόκαρε ο Βρονταράς.
54′ Μακρινό σουτ του Μπεριάν μπλόκαρε ο Βρονταράς.
57′ Κίτρινη κάρτα στον Παπαστεριανό για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Διαμαντόπουλο.
66′ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Τσούτσης με τακουνάκι βρήκε τον Αναστασίου κι αυτός μπήκε στην περιοχή. Λίγο πριν σουτάρει σε θέση τετ-α-τετ από πλάγια, η μπάλα ανασηκώθηκε από το τερέν, με αποτέλεσμα το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων να μην είναι καλό. Μπλόκαρε ο Ρίζος.
68′ Κίτρινη κάρτα στον Μπεριάν που είναι η δεύτερη. Ο Λιβεριανός παίκτης του Ολυμπιακού αποβάλλεται αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Αυστηρή χαρακτηρίζεται η κάρτα που δόθηκε από τον ρέφερι Γρατσάνη.
73′ Ο Αναστασίου έκλεψε την μπάλα από τον Ρίζο και σκόραρε σε κενή εστία, όμως ο Γρατσάνης έδωσε το επιθετικό φάουλ.
90’+4′ Κίτρινη κάρτα στον Καρρά για καθυστέρηση.

Συνθέσεις:
ΑΠΟΛΛΩΝ 1926: Βρονταράς, Χατζηλιάδης, Θ. Παπαδόπουλος, Βαγγελόπουλος, Παπαστεριανός, Μπιτσάκος, Παναγιωτούδης, Νατσιόπουλος (46′ Τσούτσης), Ευσταθίου (46′ Καπετάνος), Φιγκερόα (67′ Βασ. Παπαδόπουλος), Αναστασίου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Γιαλούσης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Μπεριάν, Ζέρης, Μαρτίνεθ (86′ Καρράς), Ρόκας (76′ Μακρυδημήτρης), Μπιτάνγκ, Μπαλντοβαλίεφ (60′ Τριανταφυλλάκος), Διαμαντόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.