Βαρούτσικος: «Οι οργανωμένοι πρέπει να προστατεύουν την ομάδα»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Πρωινή προπόνηση» του sportfm Μαγνησίας. Ο λόγος ήταν τα καπνογόνα που έπεσαν στο ντέρμπι με τη Λάρισα στο ΕΑΚ και το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι κινδυνεύουν πάλι με τιμωρία.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του μίλησε για υποσχέσεις των οργανωμένων που δεν τηρήθηκαν: «Η διοίκηση έχει δείξει έμπρακτα ότι στηρίζει τους Austrian Boys και στηρίζουμε τον μοναδικό οργανωμένο σύνδεσμο που έχουμε. Δύο ημέρες πριν είχαμε συνάντηση με το προεδρείο του συνδέσμου και δοθήκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για το τι ζητάμε και πως ονειρευόμαστε την κερκίδα.

Μέσα σε όλα αυτά που συμφωνήθηκαν ήταν να μην πέσει ούτε ένα βεγγαλικό. Μου είπαν χαρακτηριστικά, ότι όχι βεγγαλικό αλλά ότι δεν θα πέσει ούτε ένα φελιζόλ. Μου σηκώθηκε η τρίχα όταν είδα τα καπνογόνα στο γήπεδο. Τα καπνογόνα δίνουν ένα εντυπωσιακό θέαμα, αλλά ας το ρίχνουν πίσω από την πλάτη τους όχι μέσα στο γήπεδο. Γιατί εγώ μετά να προσπαθώ να αποφύγω μερικές χιλιάδες ευρώ και να γραφούν στο φύλλο αγώνος; Τα συμφωνήσαμε για να είμαστε μία ωραία οικογένεια.

Αυτοί πρέπει να προστατεύουν την ομάδα πρώτα. Όπως και τα συνθήματα τους, που βρίζουν μάνες, που είναι κάτι πολύ ιερό η μάνα, ακόμη και γι αυτό είχαμε μιλήσει να αλλάξουν…

Οι οργανωμένοι που είναι κοντά στην ομάδα και στα εύκολα και στα δύσκολα, πρέπει να προασπίζουν και να προστατεύουν την ομάδα. Στόχος δεν είναι να μείνουν 100 και 200 αλλά οι Austrian Boys να γίνουν 1200. Αυτό θα γίνει αν δείχνουν ένα καλό πρόσωπο, που θα κάνει τον καθένα να θέλει να μπει στον σύλλογο. Θα έκανα ραντεβού με τους οργανωμένους για να συζητήσουμε αυτά που συνέβησαν. Υπάρχει όμως συμφωνία μεταξύ μας».

Για τα λιγοστά εισιτήρια που κόπηκαν στο ντέρμπι: «Ηταν τραγικό για ένα ντέρμπι με τη Λάρισα. 1086 εισιτήρια… Δεν παραπονιέμαι, αλλά απλώς διαπιστώνω ακόμη μία φορά, ότι μη ζητάτε παραπάνω ρε παιδιά, αυτοί είμαστε… 1000 άτομα και αυτοί οι 600 που έχουν πάρει τα διαρκείας, είναι οι πραγματικοί οπαδοί του Ολυμπιακού. Οι άλλοι είναι απλά φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Ο κόσμος μπορεί να έχει προβλήματα. Ότι και να πει έχει δίκαιο, αλλά δυστυχώς πάμε με 1000 εισιτήρια σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Έρχονται οι μεταγραφές του Δεκεμβρίου και περιμένουμε βοήθεια. Έχουμε πάρει την ομάδα στην πλάτη μας και περιμένουμε τη στήριξη. Απογοητευτήκαμε με την ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι κινηματογράφος για να δουν μία πρεμιέρα. Ο Ολυμπιακός είναι στην καρδιά του κάθε φιλάθλου. Αυτοί λοιπόν διαπιστώσαμε προχθές ποιοι είναι. Εμείς θα πορευτούμε με αυτές τις δυνάμεις που έχουμε, αλλά ότι και να γίνει αυτή είναι η ομάδα που στηρίζει η πόλη μας»…

Μιλώντας ξανά για τη συμπεριφορά των φιλάθλων είπε: «Πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες και από τα δύο μέρη. Όχι μόνο από την πλευρά μας. Όση ώρα ήταν τα καπνογόνα μέσα, όλο το γήπεδο και οι παίκτες ακόμη ασχολούνταν με τα καπνογόνα. Σκοπός δεν είναι να τα ρίχνεις μέσα τα καπνογόνα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη την ποινή, αλλά δεν μπορείτε παρασκηνιακά να ξέρετε τι πραγματικά έγινε… Εξαιτίας κάποιων πραγμάτων που πέταξαν μέσα στην Ξάνθη τιμωρηθήκαμε και είμαστε και υπότροποι.

Φτάνει που δεν έχουμε εισιτήρια, φτάνει που δεν έχουμε διαρκείας, για να κάνεις τη μαγκιά σου, θα αναγκαστούμε να φάμε πρόστιμο ή να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών; Ελπίζω να κατάλαβαν οι οργανωμένοι το λάθος που έκαναν. Και επίσης θα πρέπει οι οργανωμένοι να σέβονται τους υπόλοιπους φιλάθλους που βρίσκονται στο γήπεδο. Φυσικά και δημιούργησαν πρόβλημα στους ανθρώπους. Θα πρέπει να προσέχουν τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους. Τους παίκτες μας τους έγραψαν και αυτούς στα παλιά τους υποδήματα; Αν μέσα στη θολούρα δεχόμασταν ένα γκολ θα έφταιγε ο Παντέλης ή ο Βαρούτσικος»;

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ: «Οι παίκτες ψυχολογικά έχουν ανέβει πάρα πολύ. Είναι όλοι μια αγκαλιά. Και εμείς σαν διοίκηση και ο προπονητής έχουμε ανέβει. Απλώς η ομάδα έδειξε στο ντέρμπι και με την είσοδο των δυο αμυντικών χαφ, τι ομάδα είναι. Μέρα με τη μέρα η ομάδα θα γίνεται όλο και καλύτερη. Στόχος είναι να καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ και κάθε Κυριακή να κερδίζουμε έστω έναν ακόμη φίλαθλο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.