Γιορτή του αθλητισμού oι αγώνες δρόμου στο Βόλο

Γιορτή του αθλητισμού αποτέλεσε ο 2ος Ημιμαραθώνιος Βόλου που έγινε το Σάββατο 16 Απριλίου, παράλληλα με τον 23ο Δρόμο Υγείας 3 χιλιομέτρων και τους δύο αγώνες 500 μέτρων για τα παιδιά.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν όσοι συμμετείχαν στους αγώνες, οι οποίοι μάλιστα έφτασαν τετραψήφιο αριθμό. Πολλαπλά ήταν τα οφέλη για τον Βόλο και τη Μαγνησία, καθώς ο αγώνας και η διοργάνωση απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές από τους αγωνιζόμενους και τους παρευρισκόμενους, ενώ στο μέγιστο ενισχύθηκε ο αθλητικός τουρισμός της περιοχής μας.

Μεγάλος νικητής του ημιμαραθωνίου αναδείχθηκε ο Γιώργος Χατζηγιάννης του ΣΜΝ Λάρισας, ενώ η Βηθλεέμ Σαπίου του Αθλητικού Συλλόγου Αθηνόδωρος Αιγίου ήταν η νικήτρια στις γυναίκες. Στον αγώνα των 3 χιλιομέτρων νικητής τερμάτισε ο Παναγιώτης Γραμμένος του ΜΕΑΣ Τρίτωνα Θεσσαλονίκης και στις γυναίκες η Ελένη-Μαρία Θείου από τον Βόλο. Οι τρεις πρώτοι από τους τέσσερις μάλιστα έκαναν ρεκόρ διαδρομής, σπάζοντας τις επιδόσεις των περσινών νικητών. Πολυπληθέστερη ομάδα στον Ημιμαραθώνιο ήταν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, ενώ στον Δρόμο Υγείας η Orisha. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Ενότητα Μαγνησίας), με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπως και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και της ΕΠΦΑ.

Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων). Στον αγώνα παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Διεύθυνση Αθλητισμού κ.Γιώργος Βλιώρας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ.Κίτσιος Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος Δήμου Βόλου κα Τοκαλή-Μποντου Γεωργία, ο υπεύθυνος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων κ.Ηλιόπουλος Βασίλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ κ.Νίκος Γούλας, ο πρόεδρος του ΣΔΥ Βόλου κ.Κώστας Κυριαζής, ο πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής κ. Μάκης Μαυρομάτης, και πολλοί επίσημοι. Το ραντεβού δόθηκε τον Απρίλιο του 2017, με τη διοργάνωση να ξεκινά από τώρα τον σχεδιασμό ώστε να προσφέρει στο κοινό έναν αγώνα υψηλότατων προδιαγραφών. 


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.