«Δεν είμαι προπονητής που γαντζώνεται»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Παντέλης, στο a-sports.gr. Ο έμπειρος τεχνικός χαρακτήρισε μεγάλης σημασίας τη νίκη επί της ΑΕΛ, ενώ τόνισε ότι δεν είναι προπονητής που… «γαντζώνεται» και αν κάπου δεν αρέσει φεύγει.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τι σημαίνει η νίκη με την ΑΕΛ για τον Ολυμπιακό Βόλου;
«Βαθμολογικά έχει μεγάλη σημασία. Δεν κάναμε το ξεκίνημα που περιμέναμε και οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης θα μας άφηνε πολύ μακριά. Πάντα σε ένα ντέρμπι παίρνεις και ψυχολογία, επομένως θα μας βοηθήσει. Είναι σημαντικό να παίρνεις τέτοιες νίκες όταν έχεις μια νέα ομάδα όπως εμείς. Γιατί από πέρσι έχουν μείνει μόνο 3-4 παίκτες και οι Ρόκας και Καρράς ήταν τραυματίες. Συνεπώς, το όφελος είναι διπλό, τόσο βαθμολογικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα».
Τα παιχνίδια με την ΑΕΛ είναι ιδιαίτερα. Ο προπονητής οφείλει να τα αντιμετωπίζει ως απλά παιχνίδια;
«Από μόνο του δεν μπορεί να είναι απλό παιχνίδι. Φέτος είδα αυτή την κατάσταση στα ντέρμπι. Οι πόλεις τα περιμένουν πώς και πώς. Σου λένε ”πρέπει να κερδίσουμε την ΑΕΛ”. Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Εγώ είπα στους παίκτες μου ότι αυτά κρίνονται σε λεπτομέρειες και τα παίρνει η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη υπομονή».
Το καλύτερο είναι να προσπαθείς να ηρεμήσεις τους παίκτες σου ή να τους τσιτώσεις δίνοντάς τους κίνητρο;
«Και τα δύο πρέπει να τα κάνεις. Το άγχος είναι κακός σύμβουλος. Όσο μπορείς τους αποφορτίζεις από αυτό. Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει πίεση. Δεν ήμασταν καλά βαθμολογικά, ώστε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να έχουμε την υπομονή που θα θέλαμε».
Κόντρα στην ΑΕΛ οι αλλαγές σας έκριναν την αναμέτρηση. Αισθάνεται ικανοποίηση ένας προπονητής να δικαιώνεται έτσι;
«Τα παιδιά που μπήκαν βοήθησαν και ταίριαξε ότι σκόραραν και οι δύο. Αυτό δεν είναι θέμα του προπονητή. Έπρεπε να μπουν για ένα συγκεκριμένο σκοπό, να έχουμε παιχνίδι και από πλάγια και από άξονα. Φυσικά και νιώθω ικανοποιημένος, αλλά δεν μπορώ να υπερηφανεύομαι γι’ αυτό. Θα μπορούσε να σκοράρει άλλος. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι βοήθησαν».
Επόμενο παιχνίδι, αυτό με τον Πιερικό. «Χαμηλά ο πήχης και συνεχίζουμε», είναι το σύνθημα;
«Μόλις επανήλθαν Ρόκας και Κορνελάτος, που ήταν πολύ καιρό εκτός. Θα μπορέσουμε να τους εκμεταλλευτούμε. Έρχεται και ο Καρράς, που έχει κάνει χιαστό και ακόμα δεν έχει παίξει. Πρέπει να πατήσουμε πάνω στο αποτέλεσμα και να πάμε με ψυχολογία κόντρα στον Πιερικό. Είναι, όμως, δεδομένο ότι μετά από αυτή τη νίκη δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα».
Δεν ξεκινήσατε όπως θα θέλατε. Γιατί;
«Στην ομάδα λείπουν οι βαθμοί από τη Ζάκυνθο. Στη Β’ Εθνική εκτός έδρας η ισοπαλία δεν είναι αποτυχία. Ο Αγροτικός Αστέρας είδαμε ότι πήγε και κέρδισε τον Τύρναβο. Με τον Ηρακλή ήταν ένα ντέρμπι, επομένως τα πάντα ήταν ανοιχτά. Το αποτέλεσμα με τη Ζάκυνθο ήταν αυτό που έφερε αναταραχές. Τώρα θεωρώ πως, αν κάνουμε ένα διπλό, θα καλύψουμε τους χαμένους βαθμούς της πρεμιέρας».
Είπατε ότι η ομάδα έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από πέρσι. Ωστόσο, έχει στοιχίσει το γεγονός ότι άγγιξε την άνοδο και την έχασε την ύστατη στιγμή;
«Σε όλους μας στοίχισε το χαμένο μπαράζ με την Ξάνθη, συμπεριλαμβανομένου του κόσμου. Δύο χρόνια η ομάδα χάνει στα μπαράζ. Είναι λίγο επηρεασμένος και ο κόσμος. Στο ματς με την ΑΕΛ βοήθησε αρκετά με την παρουσία του. Γενικά η πόλη μάς στηρίζει πολύ».
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με την ΑΕΛ αφήσατε κάποιες αιχμές και μιλήσατε ακόμα και για αποχώρηση. Τι σας ενόχλησε;
«Είχε δημιουργηθεί κάποιο θέμα που δεν είχε πάρει έκταση. Είμαι άνθρωπος που τα συναισθήματά μου τα εξωτερικεύω. Είχα αισθανθεί μια πικρία και θα το έλεγα είτε κερδίζαμε είτε χάναμε. Το τόνισα, άλλωστε, αυτό και στη συνέντευξη Τύπου. Γενικά εγώ δεν είμαι προπονητής που γαντζώνεται και, αν κάποιος δεν με θέλει στον Ολυμπιακό Βόλου, δεν έχω πρόβλημα. Εγώ δεν κάθομαι σε συμβόλαια. Αν δω ότι υπάρχει πρόβλημα, φεύγω.
Το πρωτάθλημα πώς το βλέπετε συνολικά; Ο Βόρειος Όμιλος είναι και πιο ανταγωνιστικός, παρόλο που δεν έχει την ΑΕΚ.
«Έτσι είναι, ο Βόρειος είναι πιο δύσκολος, ενώ πέρσι ήταν αντίστροφα. Έχει ανεβεί το επίπεδο. Έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι αλλαγές με τα πλέι άουτ. Γίνονται καλά παιχνίδια. Θα πρέπει να φτιάξουν οι αγωνιστικοί χώροι για να βλέπουν οι φίλαθλοι ποδόσφαιρο».
Είναι πολύ νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα, αλλά ο Ηρακλής φαίνεται να είναι ένα κλικ πάνω από Ολυμπιακό Βόλου, ΑΕΛ και Λαμία, ενώ η Ζάκυνθος που πηγαίνει εξαιρετικά δύσκολα θα αντέξει. Συμφωνείτε;
«Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία έτσι δείχνει, αλλά νομίζω ότι δεν είναι έτσι. Ο Ολυμπιακός Βόλου πέρσι είχε πάρει κάποια στιγμή μια απόσταση 10 βαθμών από τους διώκτες του, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να ανεβεί. Την καλή ομάδα την κάνει η διάρκεια. Εγώ δεν βγάζω θετικά και αρνητικά συμπεράσματα στην αρχή. Αυτά από το δεύτερο γύρο και μετά, αφού είναι μικρό το πρωτάθλημα. Σίγουρα έχει προβάδισμα, αλλά δεν νομίζω ότι ο Ηρακλής είναι καλύτερος. Για τη Ζάκυνθο συμφωνώ».
Πριν κλείσουμε κάντε ένα σχόλιο και για τη φετινή Σούπερ Λιγκα…
«Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ό,τι και να γίνει είναι μια ταχύτητα πάνω. Ο ΠΑΟΚ κάτι πήγε να δείξει, αλλά έχασε από τον Παναθηναϊκό και ο τελευταίος είναι μια ομάδα που δεν έχει διάρκεια. Επιπλέον, φέτος τον περιμένουν, σε αντίθεση με πέρσι. Γενικά πιστεύω ότι το επίπεδο δεν είναι τόσο καλό. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ατρόμητος είναι χειρότεροι, ενώ και ο Αστέρας τα πολύ καλά παιχνίδια τα κάνει στην Ευρώπη. Υπάρχουν και διάφορες καλές ομάδες».

Πηγή: a-sports.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.