Εκλογές στις 9 Οκτωβρίου αποφάσισε η Γ.Σ. της ΕΠΣΘ

Επιστολή στην ΕΠΟ προκειμένου να αρθεί η τιμωρία

Τη διενέργεια εκλογών την Παρασκευή στις 9 Οκτωβρίου 2015 αποφάσισε χθες η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΣΘ στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών ποδοσφαιρικών σωματείων της Μαγνησίας. Η γενική συνέλευση διεξήχθη σε κλίμα έντασης, με τους προέδρους και παράγοντες των σωματείων να τονίζουν με κάθε τρόπο ότι μοναδικός σκοπός τους είναι να συμμετέχουν στη διαδικασία προκειμένου να αρθεί η τιμωρία της Ένωσης από την ΕΠΟ και να προκηρυχθεί τοπικό πρωτάθλημα. Όπως συμφωνήθηκε με βάση πάντα το καταστατικό της Ένωσης, οι εκλογές που θα διενεργηθούν για την ανάδειξη νέας διοίκησης (η προηγούμενη διοίκηση Λασκαράκη υπέβαλλε γραπτώς την παραίτησή της) θα γίνει προσπάθεια να προκύψει από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Κάτι για το οποίο υπάρχουν αντιρρήσεις από συγκεκριμένους παράγοντες. Η εκλογική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Απόστολο Καραδήμο (Αχιλλέας), Λάμπρο Τάσιου (Πανιώνιος) και Νίκο Τσεκούρα (Ολυμπιακός Βόλου, που εκλέχτηκε από την Γ.Σ. έδωσε προθεσμία έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. για την υποβολή των υποψηφιοτήτων, ενώ μέχρι το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 3 μ.μ. τα σωματεία θα πρέπει να δηλώσουν ποιοι θα τα εκπροσωπήσουν στην εκλογική διαδικασία.

Μετά το τέλος της Γ.Σ. 40 εκπρόσωποι των σωματείων υπέγραψαν επιστολή με την οποία γίνεται γνωστό στην ΕΠΟ ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που ζητήθηκαν στην τελευταία Γ.Σ. της ΕΠΟ, η διενέργεια εκλογών δηλαδή, προκειμένου να γίνει άρση της ποινής που έχει επιβληθεί από την Ομοσπονδία, κάτι το οποίο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Στη γενική συνέλευση έδωσαν το “παρών” και εκπρόσωποι των σωματείων Νίκης Βόλου, Πυράσου και Ρήγα Φεραίου τα οποία αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στη γειτονική ΕΠΣ Λάρισας προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το οποίο ξεκινά το προσεχές σαββατοκύριακο. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν αν θα έχουν το δικαίωμα της ψήφου στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣΘ, μιας που η μεταφορά τους στην ΕΠΣ Λάρισας δεν ήταν υπαιτιότητά τους. Για το θέμα συντάχθηκε σχετικό ερώτημα το οποίο απεστάλη προς την ΕΠΟ και αναμένεται απάντηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.