«Επαγγελματική» νίκη που χρειάζονταν…

Επέστρεψαν στις επιτυχίες και μαζί στο κυνήγι της 3η θέσης οι "ερυθρόλευκοι'

Επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα ο Ολυμπιακός Βόλου κι εκμεταλλεύτηκε έτσι τα στραβοπατήματα που είχαν οι ευρισκόμενες παραπάνω στην κατάταξη ομάδες σε αυτή την αγωνιστική. Με το 0-1 στην Καλαμαριά, οι “ερυθρόλευκοι” έσπασαν την αρνητική εις βάρος τους παράδοση και μείωσαν τη διαφορά από την τρίτη θέση τους τέσσερις βαθμούς και μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια.

Δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση αλλά έλεγξαν το παιχνίδι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό χωρίς να κινδυνεύσουν από τον Απόλλωνα. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλο παρατάχθηκε με φουλ επιθετικό σχήμα, που ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν απέδωσε. Ο Μπαλντοβαλίεφ βρίσκεται ακόμη πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Σκοπιανός, εάν δεν κέρδιζε ο Ολυμπιακός, θα ήταν ο “μοιραίος” παίκτης με την ευκαιρία που έχασε λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο.

Αυτή ήταν και η μοναδική φάση για τη βολιώτικη ομάδα που δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα, να δημιουργήσει παιχνίδι και να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αμυντικά στάθηκε αρκετά καλά, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του σταθερού Ρίζου και κράτησε το 0-1 που διαμόρφωσε ο Μπιτάνγκ με ένα περίεργο γκολ, με σέντρα-σουτ από δύσκολη θέση. Δεν δέχθηκε πίεση ούτε όταν ο Μπεριάν στο 68ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι άλλαξε η αριθμητική ισορροπία.
Έστω και έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” πήραν μια σημαντική νίκη κι αυτή είναι που κρατούν από τη χθεσινή αναμέτρηση. “Πρέπει να κερδίζουμε έστω με μισό μηδέν, πρέπει να παίρνουμε επαγγελματικές νίκες” δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Λευτέρης Γιαλούσης κι αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα αλλά και την ανάγκη που είχε χθες ο Ολυμπιακός ώστε να κερδίσει το τρίποντο στην Καλαμαριά.

Η ομάδα προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος ώστε να βρεθεί εκ νέου στην πρώτη τριάδα κι αυτή την αγωνιστική, όχι μόνο κέρδισε αλλά εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες βαθμών των διεκδικητών του ίδιου στόχου, δηλαδή τη βαριά ήττα της Ζακύνθου στο Αιγίνιο και την ισοπαλία της Λάρισας με τη Λαμία. Στο -4 από την 3η θέση πλέον το σύνολο του Ελευθερόπουλου, μπορεί να μειώσει περισσότερο τη διαφορά καθώς η Ζάκυνθος έχει ρεπό στην 17η αγωνιστική, ενώ η Λάρισα επικίνδυνη έξοδο στην Κατερίνη με τον Πιερικό. Όμως, αυτό που έχει σημασία δεν είναι το τι θα κάνουν οι αντίπαλοί του αλλά ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την Κυριακή στις 15:00 τον Αγροτικό Αστέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.