Ημιμαραθώνιος Βόλου, αγώνας 3 χλμ και διαδρομή για τα παιδιά το Σάββατο

Με σύνθημα “Τρέχουμε για την υγεία μας” πραγματοποιείται το Σάββατο 16 Απριλίου, ο 2ος Ημιμαραθώνιος Βόλου. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Ενότητα Μαγνησίας), θα διοργανώσουν τον αγώνα απόστασης 21,1 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί ο 23ος Δρόμος Υγείας 3 χιλιομέτων και αγώνας 500 μέτρων για παιδιά ηλικίας ως 10 ετών. Στόχος των διοργανωτών είναι μέσα από τους συγκεκριμένους αγώνες, αλλά και τέτοιου είδους εκδηλώσεις γενικότερα, οι πολίτες να “οδηγούνται” στο χώρο του αθλητισμού για έναν υγιεινό, αλλά και ξεχωριστό τρόπο ζωής. Όσοι συμμετέχουν, θα διανύσουν μια θαυμάσια διαδρομή, που πραγματοποιείται δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο. Σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές οι αθλητές από όλη την Ελλάδα που θα τρέξουν στους αγώνες είναι εκατοντάδες, ενισχύοντας στο μέγιστο τον αθλητικό τουρισμό του Βόλου και της Μαγνησίας. Για τον Ημιμαραθώνιο τέθηκε όριο 600 συμμετοχών και για τον Δρόμο Υγείας όριο 400 συμμετοχών με το ενδιαφέρον να είναι ήδη ιδιαίτερα μεγάλο. Απεριόριστος θα είναι ο αριθμός συμμετοχών στον αγώνα των παιδιών.

Ο Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 17.00 το απόγευμα και η διαδρομή θα είναι η εξής: Εκκίνηση στην παραλία του Βόλου στο κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-μέσω του ποδηλατοδρόμου στο Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο Πεδίον του Άρεως-Πευκάκια-Αλυκές-Άγιος Στέφανος και επιστροφή από την ίδια διαδρομή και τερματισμός στην παραλία του Βόλου.
Στην διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού οι οποίοι θα είναι: Στην αφετηρία, στον τερματισμό, στο 5ο χλμ., στο σημείο αναστροφής (10,5ο χλμ.) και στο 16,5ο χλμ. Στο σημείο αναστροφής (10,5ο χλμ.) θα δοθεί στους δρομείς τζελ και στον τερματισμό θα δοθούν επίσης στους δρομείς προϊόντα-δώρα χορηγών.
Το χρονικό όριο τερματισμού ορίζεται στις 2 ώρες και 45 λεπτά με πέρασμα στο μισό του αγώνα-σημείο αναστροφής (10,5ο χλμ.) έως 1 ώρα και 25 λεπτά.

Ο 23ος Δρόμος Υγείας 3 χλμ. θα έχει εκκίνηση και τερματισμό στην παραλία του Βόλου στο κτίριο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο αγώνας θα είναι προς το ΚΤΕΛ Βόλου 1,5 χλμ. και επιστροφή.

Ο αγώνας 500μ. για παιδιά ηλικίας έως 10 ετών δεν θα είναι ανταγωνιστικός και θα έχει σκοπό να αναδειχτεί η χαρά της συμμετοχής. Έτσι δεν θα κρατηθούν αποτελέσματα και όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα πάρουν αναμνηστικό. Δεν θα γίνουν προεγγραφές και τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στην παραλία στον ευρύτερο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου στις 17.00 μ.μ. ενώ η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 17.10 μ.μ.

Κατά τη διοργάνωση του αγώνα θα κινείται ασθενοφόρο και θα τον επιβλέπουν εθελοντές, η τροχαία, το Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της η Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων Διάσωσης Μαγνησίας. Εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο και τον Δρόμο Υγείας γίνονται αποκλειστικά και μόνο στο σάιτ του αγώνα www.voloshalfmarathon.gr και θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν 600 και 400 εγγραφές αντίστοιχα. Οι εγγραφές για τον αγώνα των παιδιών θα γίνονται την ημέρα του αγώνα και μόνο. Η σελίδα του Ημιμαραθωνίου Βόλου στο facebook είναι η εξής: https://www.facebook.com/Volos-Half-Marathon-Ημιμαραθώνιος-ΒΟΛΟΥ-210151729339781. Επίσης η σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο facebook είναι η https://www.facebook.com/sdyvolou/. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για τους αγώνες: 24210 71770 κ. Κώστας Κυριαζής, 24210 23523 κ.Τρύφωνος Σπύρος κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.