Ισοπαλία στα Χανιά με «φύλακα-άγγελο» τον Κασμερίδη

Ο Ολυμπιακός Βόλου απέσπασε λευκή ισοπαλία από τα Χανιά εκτός έδρας, έχοντας «φύλακα – άγγελο» του, τον τερματοφύλακα Κασμερίδη. Ο Αλέξανδρος Κασμερίδης, ήταν αναμφίβολα ο mvp της αναμέτρησης, αφού «κατέβασε ρολά» απέκρουσε πέναλτι, που λανθασμένα έδωσε ο διαιτητής και κράτησε ζωντανή την ερυθρόλευκη ομάδα στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος… Δίκαιο αποτέλεσμα το 0-0 για τις δύο ομάδες.

Αλλαγές από Παντέλη

Με αλλαγές παρέταξε την ομάδα ο Νίκος Παντέλης. Κασμερίδης, Κεσίδης, Θέος, Διαμαντόπουλος και Μέζα ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το νικηφόρο ματς κόντρα στον Απόλλωνα 1926. Ο Κασμερίδης υπερασπίστηκε την εστία, ο Κεσίδης αγωνίστηκε στα αμυντικά χαφ, ο Θέος στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, αλλάζοντας όμως συχνά με τον Νικολιά, ο Διαμαντόπουλος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης και ο Μέζα αγωνίστηκε από πίσω του σε ρόλο δημιουργού. Ο Νίκος Παντέλης είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους βασικούς παίκτες και να ελέγξει κάποιους άλλους, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

Μεγάλη ευκαιρία με Θέο

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με πίεση ψηλά, μην αφήνοντας χώρους στους γηπεδούχους για να εκμεταλλευτούν. Πάντως γενικότερα, παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι στέκονταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Έτσι το πρώτο 25λεπτο πέρασε με τις δυο ομάδες να σημειώνουν από μία καλή ευκαιρία και χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο. Στο 7’ ο Μαρτίνεθ με δυνατή εκτέλεση φάουλ, ανάγκασε τον Σικαλιά σε δύσκολη επέμβαση, ενώ τα Χανιά απάντησαν στο 16’ με κεφαλιά του Οικονομόπουλου που πέρασε άουτ.

Το παιχνίδι έφτασε στο 37’ για να χάσει ο Ολυμπιακός Βόλου μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Θέος βρέθηκε απέναντι από τον Σικαλιά, μετά από εξαιρετικό κοντρόλ, ωστόσο ενώ μπορούσε να προχωρήσει στην περιοχή, αποφάσισε να κάνει ένα αδύναμο σουτ, που μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας των Χανίων. Αυτή ήταν η τελευταία και η μεγαλύτερη ευκαιρία που είδαν οι θεατές στο πρώτο ημίχρονο, την οποία τη «σπατάλησε» με ένα κακό τελείωμα ο Θέος… Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν χωρίς φάσεις, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια στο 0-0.

Ήρωας ο Κασμερίδης

Στο δεύτερο μέρος ο Σούλης Παπαδόπουλος φόρτωσε την επίθεση του με Κρητικό και Πάγκαλο. Ο Νίκος Παντέλης από την πλευρά του έριξε στο παιχνίδι τον Ντινόπουλου αντί του Νικολιά. Τα Χανιά έδειξαν να έχουν μπει καλύτερα μετά την ανάπαυλα.

Στο 51’ απείλησαν με σουτ του Κρητικού, ενώ στο 54’ ο Κασμερίδης απέκρουσε σωτήρια σουτ του Πάγκαλου. Στο 59’ ο Κασμερίδης είπε όχι σε κεφαλιά του Γκότοβου, με την μπάλα στη συνέχεια να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Γουέλκαμ έπεσε μόνος του μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι… Οι έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού δεν εισακούστηκαν όπως ήταν φυσικό και ο Πάγκαλος έστησε την μπάλα απέναντι από τον Κασμερίδη. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού όμως, έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και κράτησε ανέπαφη την εστία του!

Η πρώτη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 64’. Ο Πινάρες εκτέλεσε το φάουλ για να περάσει η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σικαλιά. Ο Γκότοβος στο 71’ και στο 77’ απείλησε την εστία του Ολυμπιακού, με γυριστό σουτ την πρώτη και με κεφαλιά στη δεύτερη, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Κασμερίδη.

Οι ερυθρόλευκοι ούτε στα τελευταία λεπτά κατάφεραν να απειλήσοουν και να γίνουν επικίνδυνοι, ενώ τα Χανιά είχαν την κατοχή, αλλά δεν δημιούργησαν άλλες ευκαιρίες. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε στο 0-0 και αφήνει τα πάντα ανοιχτά στον όμιλο.

Οι συνθέσεις:

ΧΑΝΙΑ: Σικαλιάς, Παπατζίκος, Παγώνης, Γκότοβος, Εσόνο, Καμινιώτης, Μαρτσάκης (46′ Πάγκαλος), Νύκταρης (46′ Κρητικός), Γουέλκαμ, Οικονόπουλος (80′ Καραλής), Σιλιγαρδάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης Γιαλούσης (65′ Σκοπελίτης), Μακρυδημήτρης, Κεσίδης, Μαρτίνεθ, Θέος, Νικολιάς (46′ Ντινόπουλος) Μέζα (55′ Πινάρες), Διαμαντόπουλος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.