«Καμπάνια με 10 ευρώ το μήνα από τους φιλάθλους για να βγει η σεζόν»

Τα όσα ειπώθηκαν στην άτυπη συνέλευση της Νίκης και η πρόταση του προέδρου Στέργιου Φάτση

Αρκετοί φίλαθλοι της Νίκης Βόλου έδωσαν το «παρών» στη σημερινή άτυπη συνέλευση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου, Στέργιος Φάτσης πρότεινε να αρχίσει η διαδικασία ώστε η Νίκη να γίνει σύλλογος λαϊκής βάσης, να γίνει μια επιτροπή που θα ζητήσει από τον κόσμο 10 ευρώ τους επόμενους δύο μήνες, ώστε με αυτά τα λεφτά συν τα εισιτήρια, να βγει η σεζόν. O τεχνικός διευθυντής Θάνος Θεοδώρου τόνισε ότι το ποσό που απαιτείται για να βγει η σεζόν είναι 30.000 αλλά σε συζητήσεις με παίκτες, υπάρχει κατανόηση ώστε να πέσει το ποσό στα μισά.

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου, Στέργιος Φάτσης, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Πέρυσι τέτοια εποχή δεν είχαμε καν ομάδα. Ξεκινάει μια διοικούσα επιτροπή για να τρέξει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτή στην πορεία μείναν τα 2/4, μετά έμεινε το 1/4 και μετά την αιφνίδια παραίτηση του κ. Βούλγαρη, δεν υφίσταται καν όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι. Έχει μείνει ο κ. Γκόλιας μόνο που τρέχει τις διαδικασίες της ομάδας. Μετά από πολλά χρόνια το τμήμα έτρεξε καθαρά μόνο από Νικιώτες. Έγινε μια προετοιμασία που θα την ζήλευε οποιαδήποτε ομάδα και μετά έπρεπε να φτιαχτεί το ρόστερ. Η ομάδα σιγά σιγά ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Δυστυχώς τα προβλήματα ήταν πολλά. Ξενιτεμένοι δύο ντέρμπι μακριά από το «Μαγουλάς», με -6 βαθμούς, να προσθέσουμε το -5 που προέκυψε, συν τις τιμωρίες με ποσά μεγάλα. Έτσι φθάσαμε στο σημείο να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός και τώρα να λέμε «τι κάνουμε». Για ακόμη μία φορά, ο κόσμος της Νίκης είναι στο ίδιο έργο θεατής και ευτυχώς για την ομάδα, ο κόσμος είναι κοντά. Τα προηγούμενα μοντέλα διοίκησης εκ του αποτελέσματος έχουν αποτύχει, οι δύο επόμενοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι. Μετά την παραίτηση του Στέλιου Βούλγαρη υπάρχει αβεβαιότητα στον κόσμο (εννοεί τους προμηθευτές, τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που μένουν οι παίκτες) ότι θα χάσει τα λεφτά του και η πίεση είναι αφόρητη. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στο άμεσο αύριο».

Μετά μίλησαν φίλαθλοι της ομάδος. Εν περιλήψει, μερικά από τα λεγόμενά τους:
-«Δεν έπρεπε να πάρουν τα μυαλά μας αέρα και έπρεπε να λειτουργήσουμε συλλογικά. Όλες οι αποφάσεις έπρεπε να ήταν συλλογικές, να πάμε χαμηλά με τα λεφτά του κόσμου, να μην καούν οι παράγοντες, να βάλουμε σταθερή βάση και να είμαστε ώριμοι όταν θα πέσει κάποιος από τους λεγόμενους επενδυτές. Επαναπαυτήκατε σε δυο-τρία άτομα που έπαιρναν τις αποφάσεις. Ο ερασιτέχνης πρέπει να λειτουργεί σαν σύλλογος. Πάντα είχαμε δικά μας παιδιά και σήμερα πληρώνουμε τόσα σπίτια;».

-«Είναι δύσκολες οι ώρες. Θυμάμαι ότι όταν πήγαμε στο Valis, έμεινα έκθαμβος όταν είδα ότι υπήρχε οργάνωση, μια σειρά. Για να βρεθεί μια άκρη, πρέπει να είμαστε μονιασμένοι. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι θα χαρούν εάν η Νίκη δεν πηγαίνει καλά. Μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς μετά συγκινήσεως την ομάδα μας; Η Νίκη Βόλου είναι μεγάλη ομάδα. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους»

-«Πίστευα ότι η αίθουσα θα ήταν γεμάτη. Όπως πάντα είμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι, η δύναμη της Νίκης δεν είμαστε μόνο εμείς. Επειδή οι επενδυτές τελείωσαν, καήκαν από υπερβολική αγάπη και ζήλο, η δική μου πρόταση είναι να βρεθούν πέντε άνθρωποι άνεργοι να χτενίζουν όλη τη Νέα Ιωνία να μαζεύουν συνδρομές από σπίτι σε σπίτι, από μαγαζί σε μαγαζί, ό,τι θέλει ο καθένας να δίνει. Πιστεύω ότι όλοι θα δώσουν κάτι, λίγα από τους πολλούς γιατί μέχρι τώρα ήμασταν πολλά από λίγους. Λεφτά από τον ουρανό δεν θα έρθουν για να τελειώσει η χρονιά».

-«Να αναλάβει ο ερασιτέχνης, είναι θεματοφύλακας της Νίκης, να στηρίξει να βγει η σεζόν για δύο μήνες, η ομάδα είναι ερασιτεχνική».

-«Πρότασή μου είναι να δουλέψουν οι προπονητές για 1,5-2 μήνες χωρίς να πληρωθούν, να δώσουν το μισθό τους εισφορά στο σύλλογο».

Στη δευτερολογία του, ο κ. Φάτσης μεταξύ των άλλων είπε: «Η πλειοψηφία του δ.σ. ήταν ποδοσφαιρική κι αυτοί αναλάβαν να τρέξουν το τμήμα. Άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι το συμβούλιο άφησε σε τέσσερις ανθρώπους της ομάδα. Ήταν οι πρόεδροι. Κάτι λίστες που υπήρχαν παλιότερα 200 άτομα να δίνουν 100 ευρώ για παράδειγμα, δεν υπάρχουν σήμερα. Στην ομάδα υπάρχουν 12 παιδιά που είναι από εδώ και 12 που είναι από άλλες περιοχές. Ακούστηκε ότι θα πάμε αυθημερόν στο Καναλάκι. Είναι ευτυχία που έχουμε πολύ καλά παιδιά στην ομάδα. Υπάρχουν προπονητές που δεν μπορούν να δώσουν ούτε ένα ευρώ, υπάρχουν προπονητές που δουλεύουν στο σύλλογο χωρίς να έχει πληρωθεί όλο το χρόνο. Το ποδόσφαιρο πήρε όλη τη λάμψη, όλη τη δόξα τη φετινή σεζόν. Τα άλλα τμήματα δουλεύαν με τις εφορίες του και για πρώτη φορά, κανένα τμήμα δεν βοήθησε το άλλο. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι που ονειρεύονται όλοι. Πρέπει η Νίκη να γίνει σύλλογος λαϊκής βάσης. Ασχέτου προέδρου, πρέπει να έχει συγκεκριμένα έσοδα ετησίως και να σκέφτεται ο άλλος να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τώρα συζητάμε με οποιονδήποτε, υποθετικά μιλάω, για μια ομάδα που είναι πληρωμένη, με κόσμο και γήπεδο. Σωτήρες δεν χρειαζόμαστε. Δεν χρωστάμε. Η ομάδα είναι καθαρή, έχει βάση σε παίκτες, είναι πληρωμένοι οι παίκτες μέχρι τελευταίο μήνα, χρωστάμε ενοίκια και είχα την ενημέρωση πως πέντε παιδιά δικά μας θα τα κάνουν έξωση από τον κ. Μαυρόπουλο. Πρέπει να ξεκινήσει μια καμπάνια από αύριο, με 10 ευρώ το μήνα, ήτοι 20 ευρώ το δίμηνο με εισιτήρια στα εντός έδρας στα 5 ευρώ. Αν κάποιος ερχόταν στο γήπεδο , θα πλήρωνε 30 ευρώ. Τώρα ζητάμε 35. Θα μαζευτεί ποσό που θα βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε το 70% των υποχρεώσεων να το εξοφλήσουμε και μέσα στη νέα χρονιά να αποπληρώσουμε τις εκκρεμότητες. Αν λειτουργήσει πιλοτικά για δύο μήνες, μπορούμε να κάνουμε για γενική συνέλευση, να πάμε σε πλάνο να πολλαπλασιάσουμε τα μέλη μας. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το βάλουμε και να το κερδίσουμε. Εάν είμαστε 1000, κανείς δεν θα έρθει να μας πάρει κοψοχρονιά. Εγώ προσωπικά προτείνω να βγει μια επιτροπή που θα ρυθμίσει τις διαδικασίες είσπραξης. Ζητάμε 10 ευρώ το μήνα από τον κόσμο, όσοι θέλουν και μπορούν να δώσουν περισσότερα. Προτείνω ως επιτροπή τον Κώστα Μανιατάκη, τον Βασίλη Βενέτη, τον Λευτέρη Καραγιάννη, η Μαρία που θα είναι στη γραμματεία κι εγώ θεσμικά. Μας έχει δώσει μία εβδομάδα ο κόουτς και οι αρχηγοί την ερχόμενη Τετάρτη για να δούμε τα δυναμάρια μας. Την Τρίτη το μεσημέρι θα κλείσουμε τα μπλοκάκια, θα γίνει η εκκαθάριση και θα πάμε με χρήματα ελπίζω να διαπραγματευτούμε με το προπονητικό τιμ και τους παίκτες. Αν λειτουργήσει πιλοτικά, από τον Ιούνιο και μετά θα μπορούμε να μιλάμε για μια διαφορετική Νίκη. Αν έχεις 1000 μέλη και κάνεις 100.000 το χρόνο, τότε μπορούμε να λέμε ότι είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.