Κανένα ματς χαμένο πριν παιχθεί…

Στην τελική της ευθεία μπαίνει από σήμερα η προετοιμασία της Νίκης για την έξοδο στην Τούμπα το Σάββατο, με τον Βίλιαν Φλουτ να θέλει να δει καλύτερη απόδοση από τους παίκτες του σε σχέση με το προηγούμενο επίσημο ματς πρωταθλήματος. Ο Ολλανδός τεχνικός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητας όλων των παικτών του στο φιλικό της Παρασκευής με την Τορπέντο και πλέον, η προσοχή είναι στραμμένη στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Θεωρητικά η Νίκη Βόλου δεν ποντάρει σε βαθμό ή βαθμούς στην έδρα του ΠΑΟΚ, αλλά “καίγεται” για το τρίποντο στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη που ακολουθεί στις 21 του μηνός. Όμως, η νεοφώτιστη ομάδα δεν έχει περιθώρια να …διαλέγει αγώνες. Πρέπει σε όλα τα ματς να παίζει για τη νίκη, ασχέτως εάν θα την πετύχει ή όχι, ώστε οι παίκτες της να αποκτήσουν ψυχολογία και νοοτροπία νικητή. Ο βαθμός δυσκολίας της Σούπερ Λιγκ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι σαφώς αυξημένος αλλά ο Φλουτ θέλει να περάσει στους “κυανόλευκους” μία διαφορετική φιλοσοφία αντιμετώπισης των αγώνων. Άλλωστε, όπως έχει δείξει μέχρι στιγμής, δεν νοιάζεται ούτε για το όνομα του αντιπάλου, ούτε για την ηλικία και το βιογραφικό των δικών του παικτών. Οι επιλογές του γίνονται με βάση αυτά που βλέπει στις προπονήσεις και τους παίκτες που θεωρεί ο ίδιος καταλληλότερους για να εξυπηρετήσουν το σύστημά του.
Μπορεί το έργο στην έδρα του ΠΑΟΚ να φαντάζει …βουνό, όμως οι “κυανόλευκοι” μόνο θετικά στοιχεία έχουν να κερδίσουν από το συγκεκριμένο ματς. Αρκεί να αγωνιστούν σύμφωνα με αυτά που δουλεύουν όλο αυτό το διάστημα, χωρίς φόβο και με τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου… Όπως δήλωσε και ο Ολλανδός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο, “όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, το ματς αρχίζει με ισοπαλία χωρίς γκολ”… οπότε κανένα αποτέλεσμα δεν είναι προδιαγεγραμμένο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας.
Η Νίκη Βόλου οφείλει να πάει στην Τούμπα για να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για θετικό αποτέλεσμα κι όχι απλώς να αρκεστεί σε μια καλή εμφάνιση και να χάσει με μικρό σκορ. Είμαστε στο ξεκίνημα της περιόδου και παρά το δύσκολο πρόγραμμα, ο Φλουτ θέλει από την ομάδα του να πάρει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας, σε καμία περίπτωση να μην κυριευθεί από ηττοπάθεια. Αυτό θα γίνει μόνο με καλή απόδοση κι αποτελέσματα που θα τονώσουν το ηθικό των νεαρών ποδοσφαιριστών και θα αποτελέσουν τον οδηγό για τις υπόλοιπες αγωνιστικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.