Κυνηγάει 30 πόντους για να αυξήσει την πίεση στους διεκδικητές της κορυφής

Η Νίκη καλείται να αντιδράσει στα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα

Να δείξει αντίδραση μετά τις δύο ισοπαλίες στα ντέρμπι καλείται η Νίκη Βόλου. Για την κυανόλευκη ομάδα δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο νίκες μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος περιμένοντας στραβοπατήματα από Καραϊσκάκη και Αιγινιακό.

Η Νίκη ταξιδεύει το Σάββατο στο νομό Πρέβεζας όπου την Κυριακή έχει αγώνα με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, παλιό γνώριμο από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Μετά τα δύο συνεχόμενα 0-0 στα ντέρμπι, το τοπικό με τον Ρήγα Φεραίο και το βαθμολογικό με τον Καραϊσκάκη, ο στόχος της ανόδου απομακρύνθηκε και σίγουρα οι τέσσερις χαμένοι αυτοί βαθμοί θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην κατάληξη της σεζόν. Όμως το πρωτάθλημα δεν τελειώνει στην 23η αγωνιστική. Υπάρχουν ακόμη έντεκα παιχνίδια (δέκα για τη Νίκη καθώς δεν έχει κάνει το ρεπό του β’ γύρου) και στόχος είναι το απόλυτο των βαθμών. Οι “κυανόλευκοι” κυνηγούν 30 πόντους ώστε να αυξήσουν την πίεση στους άλλους δύο διεκδικητές της κορυφής (που συν τοις άλλοις αγωνίζονται μεταξύ τους στις 17/4).

Ο Κώστας Βελιτζέλος προσπάθησε μέσα στην εβδομάδα να δώσει έμφαση στον ψυχολογικό τομέα και να προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες του ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της προσεχούς αναμέτρησης. Ο Εθνικός Φιλιππιάδας δεν είναι εύκολος αντίπαλος, ειδικά στην έδρα του, παίζει πολύ αμυντικά και είναι χαρακτηριστικό πως όλα του τα παιχνίδια στη φετινή Γ’ Εθνική, έχουν λήξει under (όπως λέμε στοιχηματικά), δηλαδή με σκορ 0-0, 1-0, 1-1 και 2-0. Σε κανένα δεν σημειώθηκαν πάνω από δύο γκολ κι από τις δύο ομάδες, που αποτελεί πραγματικά αξιοπερίεργο στατιστικό στοιχείο. Η βολιώτικη ομάδα παρουσιάζεται καλύτερη στις εξόδους της όπου βρίσκει περισσότερους χώρους για να αναπτυχθεί και να κάνει το παιχνίδι της με τους γρήγορους επιθετικούς που διαθέτει. Αυτό θέλει να δει ο 48χρονος προπονητής ώστε η Νίκη να επιστρέψει στις επιτυχίες, να προσθέσει το δέκατο τέταρτο τρίποντο και να διατηρήσει τη διαφορά από τις πρώτες θέσεις, ίσως να τη μειώσει σε περίπτωση που έχουν απώλειες βαθμών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.