“Λύγισε” στο φινάλε

Έπειτα από ένα σπουδαίο ντέρμπι, η Εθνική Εφήβων δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τη Λιθουανία (70-64) στη δεύτερη αγωνιστική του Εurobasket U18 του Βόλου και πλέον θέλει νίκη απέναντι στη Βοσνία (25/7, 21:15) ή συνδυασμό αποτελεσμάτων στην τελευταία αγωνιστική για πρόκριση. Κατάμεστο ξανά το κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Η μπάλα γλίστρησε από τον -εξαιρετικό, κατά τα άλλα- Βασίλη Χαραλαμπόπουλο 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και έτσι οι Λιθουανοί κατάφεραν να δείξουν την ψυχραιμία τους στο τέλος και να πάρουν τη νίκη. Πλέον η Ελλάδα θέλει νίκη επί της Βοσνίας (25/7, 21:15) για να προκριθεί, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα εξαρτάται από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου. Συγκεκριμένα, η ελληνική ομάδα σε ενδεχόμενο ήττας θα θέλει και ήττα της Κροατίας από τη Λιθουανία. Το αρνητικό για την Ελλάδα, πέρα από το γεγονός πως… έμπλεξε, είναι πως θα μεταφέρει τη συγκεκριμένη ήττα και στην β’ φάση.

Εντυπωσιακή ήταν η ελληνική ομάδα στο ξεκίνημα και «τιμώρησε» τη ζώνη των Λιθουανών με τέσσερα τρίποντα από τους Σκουλίδα και Χαραλαμπόπουλο (4-14 στο 6′). Η άμυνα απέδιδε στα ίδια επίπεδα με το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής, αλλά οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δυσκολεύτηκαν να βρουν σκορ μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου που ολοκληρώθηκε με 10-16. Οι Λιθουανοί συνέχισαν δυναμικά και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου μειώνοντας σε 15-18, ενώ με καλάθι του Εχόντας ισοφάρισαν σε 20-20. Ο Μιλεντίγιεβιτς έδωσε ανάσα με τρίποντο, αλλά τελικά η ομάδα του Στομπέργκας πήρε το προβάδισμα με 25-23. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια, αλλά η δημιουργία του Μουράτου και τα καλάθια των Παπαγιάννη και Μιλεντίγιεβιτς επέτρεψαν στην Ελλάδα να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος με διαφορά τεσσάρων πόντων (32-36).

Με καλάθι και φάουλ από τον Χαραλαμπόπουλο διαμορφώθηκε το 35-41 στο 24′, αλλά οι Λιθουανοί έβρισκαν τρόπους για να κρατούν χαμηλά τη διαφορά. Ο Σκουλίδας σκόραρε για το 39-46 στο 27′, αλλά κακές επιλογές στην επίθεση και λάθη επέτρεψαν στους Λιθουανούς να προηγηθούν με 48-46 με καλάθι του Μπερούτσκα. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Χρηστίδης κέρδισε ένα αντιαθλητικό φάουλ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και τα… αίματα άναψαν με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να χρεωθούν με πέντε φάουλ σε λιγότερο από δυο λεπτά. Με τρίποντο του Σκουλίδα διαμορφώθηκε το 49-53 στο 33′, αλλά ο Βάρνας έβαλε μπροστά την ομάδα του. Ο Φλιώνης βρήκε το σθένος να ευστοχήσει από μακριά για το 58-56, αλλά ο Μπιρούτις ισοφάρισε άμεσα. Ο Σκουλίδας σκόραρε ξανά για τρεις για το 60-64, αλλά οι Λιθουανοί δεν έμοιαζαν πρόθυμοι να παραδοθούν. Ο Βάρνας πέτυχε ένα πολύ δύσκολο καλάθι για το 66-64 με 24 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος. Ο Χαραλαμπόπουλος υπέπεσε σε λάθος 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ο Βάρνας ευστόχησε σε δυο βολές για το 68-64 πριν διαμορφωθεί το τελικό 70-64.

sdna.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.