Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ο 15ος Ρήγειος Δρόμος

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 15ος Ρήγειος Δρόμος, που έγινε στο Βελεστίνο την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου, «για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η συμμετοχή έφτασε τα 330 άτομα περίπου. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι συμμετείχανε πάρα πολλά παιδιά από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Άλλωστε, αυτός ήταν και ο στόχος των διοργανωτών, να παρακινηθούν πολίτες του Δήμου μας για να συμμετάσχουν δείχνοντας έτσι την αξία του αθλητισμού στην καθημερινότητά μας.
Συμμετοχές όμως υπήρχαν και από μακρινές περιοχές όπως Κοζάνη, Ιωάννινα, Αθήνα, Κομοτηνή, Λάρισα.

Οι διαδρομές ήταν τρεις:

– 300 μ. για παιδιά νηπίων και Α΄ δημοτικού,
– 1.600 μ. για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και
– 5.500 μ. για μικρά και μεγάλα παιδιά!!!

Η μεγάλη διαδρομή ξεκίνησε από τους Θολωτούς Τάφους της Χλόης, όπου λίγο πριν την εκκίνηση η Αρχαιολόγος κ. Αραχωβίτη, σε μια ολιγόλεπτη παρουσίαση, μας περιέγραψε, με πολύ κατατοπιστικό τρόπο, την ιστορία των Θολωτών Τάφων.

Όλη η διαδρομή περνούσε από ιστορικά μνημεία του Δήμου μας, θέλοντας έτσι να αναδείξουμε τον πλούσιο πολιτισμό που έχει η περιοχή μας.

Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου, την Εφορία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, τον Γυμναστικό Σύλλογο Βελεστίνου και τον Σ.Δ.Υ. Βόλου.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κάτωθι χορηγούς του αγώνα:

– Χαλβάς Μπομπότη
– Αγρόκτημα Φεραία Γη (Αραμπατζής)
– ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΕΛΛΑΣ (Σούπερ Μάρκετ)
– ΝΙΜΠΗΣ (κάβα ποτών)
– Μπασμπανέλου Αθανασία (μπάρες δημητριακών).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλιόπουλος, όπου συμμετείχε και στον αγώνα, ο Αντιδήμαρχος κ. Γκογκινούδης, όπου συμμετείχε και στον αγώνα, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παλληκάρης, Παπαρούνας, Κορώνας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιαννακός και Κουσκουρίδας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου κ.κ. Παπατόλιας και Κολοκοτρώνης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χατζής, Μπατακόγιας, ο Πρόεδρος Μικρασιατών Βελεστίνου κ. Νέμτσας, όπου και τα κορίτσια του συλλόγου βοήθησαν στις απονομές μεταλλίων, ο Πρόεδρος Περιβολιωτών Βελεστίνου κ. Κουβάτας και ο προπονητής του Γ.Σ. Βελεστίνου κ. Ελευθέριος Πασσιάς, όπου ήταν η ψυχή του αγώνα.

Επίσης παρευρέθηκε ο Πάτερ Γεώργιος Αλεξίου, όπου απένειμε κύπελλο στον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή (ετών 81).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο κ. Νασίκα ο συνδημότης μας κ. Γεώργιος Μπόλκας, ο οποίος είναι εθελοντής αιμοδότης από το 1961 έως και σήμερα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Να ευχαριστήσουμε επίσης για την σημαντική συμβολή τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου κ. Στέφανο Καρκάλη, όπου με τους αξιόλογους συνεργάτες του βοήθησαν στο μέγιστο για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, δίχως να προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι τα παιδιά που αγωνίστηκαν με τον Αθλητικό Σύλλογο Αλμυρού φορούσαν μπλουζάκια όπου αναγράφονταν το όνομα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Πλαστάρα εις ένδειξη πένθους.
ΝΙΚΗΤΕΣ:

– 1η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5.500 μ.
ΑΝΔΡΩΝ: ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ – ΣΔΥΒ Α.Ο. Μαγνησίας
ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΚΑΡΑΠΤΣΙΑ ΧΑΪΔΩ – Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ
ΕΦΗΒΩΝ: ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ – ΒΟΛΟΥ
ΝΕΑΝΙΔΩΝ: ΓΚΟΓΚΙΝΟΥΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ

– 2η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1.600 μ. (7 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ)

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ: ΚΑΝΟ ΦΙΟΝΑ – Γ.Σ. ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
ΑΓΟΡΙΩΝ: ΑΚΡΙΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ

Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου, όπου είμαστε σίγουροι πως η επιτυχία είναι προδιαγεγραμμένη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.