Μπέος: «Δέχομαι να γυρίσω στη φυλακή αν βρεθεί ένας να πει ότι ζήτησα να στήσει αγώνα»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, τα «Καρντάσιανς» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος κι υποστήριξε πως ουδέποτε έχει ζητήσει από προπονητή ή ποδοσφαιριστή του για να στήσει παιχνίδι της εκάστοτε ομάδας του, ενώ αν υπάρξει ένορκη κατάθεση που να υποστηρίζει το αντίθετο, θα γυρίσει οικειοθελώς στη φυλακή!

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση των στημένων αγώνων και πέρασε ένα διάστημα στη φυλακή, μίλησε για το θέμα των χειραγωγημένων παιχνιδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως είπε ο Αχιλλέας Μπέος,

«Ό,τι γίνεται σε όλο τον κόσμο, γίνεται και στην Ελλάδα», απάντησε ο Αχιλλέας Μπέος στην ερώτηση για το αν στήνονται αγώνες ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Στη συνέχεα, ανέφερε: «Να έρθει ένας ποδοσφαιριστής ή προπονητής ότι εγώ του είπα να κάτσει να χάσει. Αν υπάρξει μια τέτοια κατάθεση, έστω κι εχθρού μου, δέχομαι να γυρίσω πίσω στη φυλακή».

Όσο για το τι γίνεται σε όλο τον κόσμο, απάντησε: «Θα σας πω ένα παράδειγμα πριν δυο χρόνια. Στον αγώνα Λιόν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ έπρεπε να νικήσει 7-2 στην Κροατία η Λιόν για να περάσει και έγινε. Στο Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ, νικούσε 2-0 η Ντόρτμουντ κι έληξε 2-3 κι αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός λόγω αυτού του αποτελέσματος. Συγκυρίες…».

Επίσης δήλωσε σε σχέση με το πώς αισθάνεται πλέον το ποδόσφαιρο: «Έχω κρυώσει με το ποδόσφαιρο μετά από αυτά που βίωσα».

Ενώ για το τι είναι στημένος αγώνας, υπογράμμισε: «Στημένος αγώνας σημαίνει, να προσπαθήσεις να φτιάξεις ένα παιχνίδι με οικονομικό όφελος. Αν παίζει Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και το 0-0 βολεύει και τους δυο κι έρθει, για εμένα σαν παράγοντας δεν είναι στημένο. Αυτό γίνεται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Χωρίς να τους πεις κάτι, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα το κάνουν ισοπαλία. Για το ευ αγωνίζεσθαι, δεν είναι σωστό. Όμως, για την ιστορία των ομάδων, για τα οικονομικά τους και για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών δεν είναι λάθος. Το κάνουν μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές. Γίνεται παντού αυτό, σε όλο τον κόσμο. Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία. Δεν υπάρχει μέρος που να μην γίνονται όλα αυτά».

Για το πότε θα βγει η απόφαση για το αν είναι αθώος ή ένοχος, απάντησε: «Η πρόταση του συμβουλίου εφετών, δεν είναι απόφαση. Δεν σημαίνει ότι είσαι ένοχος, ούτε αθώος. Συνεπώς, θα πρέπει να περιμένετε πάρα πολύ για να έρθει η απόφαση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.