Ξεκίνησε ο… άθλος του Λευτέρη Παρασκευά με τις ευχές όλων των Βολιωτών μαζί του!

Ο άθλος «The Extra Mile – Ξεπερνώντας τα Όρια για τα Παιδιά» ξεκίνησε για τον Βολιώτη υπεραθλητή, Λευτέρη Παρασκευά, από το Λονδίνο! Με κακό καιρό, αλλά με τον φιλανθρωπικό σκοπό της προσπάθειας του να του δίνει έξτρα κίνητρο, ο Λευτέρης Παρασκευάς, ξεκίνησε τη διαδρομή των 463 χλμ που μόνο 18 αθλητές παγκοσμίως έχουν καταφέρει!

Συγκεκριμένα σημείο εκκίνησης την Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου, ο Λευτέρης θα επιχειρήσει να τρέξει 140 χλμ από το Λονδίνο έως το Ντόβερ, να κολυμπήσει 33,8 χλμ διασχίζοντας το στενό της Μάγχης ως το Καλέ στις ακτές της Γαλλίας και να κάνει ποδήλατο για 289,7 χλμ μέχρι το τερματισμό στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι! Μόνο 18 αθλητές παγκοσμίως έχουν τερματίσει τη συνολική απόσταση των 463,5 χλμ αυτού του αγώνα και ο Λευτέρης έχει σαν στόχο, όχι μόνο να τερματίσει αλλά και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο είναι 61 ώρες και 27 λεπτά συνεχούς αγώνα!

“463,5 χλμ με δύσκολο καιρό, με αρκετό αέρα, αλλά με μεγάλη θέληση να αγωνιστώ και να τερματίσω όσο το δυνατόν πιο κοντά στον στόχο μου! Ο καιρός δεν φαίνεται να βοηθά στην κατάρριψη του ρεκόρ, αλλά και πάλι… it ain’t over till it’s over”, έγραψε πριν την εκκίνηση του και οι ευχές όλων των Βολιωτών είναι μαζί του.

Η δράση «The Extra Mile – Ξεπερνώντας τα Όρια για τα Παιδιά» αποτελεί μια φιλανθρωπική εκστρατεία διάρκειας 6 μηνών του τριαθλητή Λευτέρη Παρασκευά, ο οποίος συνδυάζει τις αθλητικές επιδόσεις με έντονη φιλανθρωπική δράση.

Αυτή τη φορά όμως, η προσφορά του δεν περιορίζετα στην ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού μέσα από μια αθλητική πρόκληση, αλλά από τη συμμετοχή του σε 4 συνολικά extreme αθλητικές δοκιμασίες με αποκορύφωμα το πιο απαιτητικό τρίαθλο του πλανήτη: το Enduroman, Arch to Arc.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του, ο Λευτέρης έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων μέσω της διαδικτυακής crowd-funding πλατφόρμας ammado.com, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός (www.desmos.org), για την κάλυψη σε είδος βασικών αναγκών του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα “ΠΕΡΠΑΤΩ” (www.perpato.gr) και της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου (www.elepap.gr).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.