Ο αγνός φίλαθλος εξυγιαντής του ποδοσφαίρου

Προκαλεί ο Μπέος θέλοντας να σωθεί

Σε δηλώσεις του ζητά να φύγει αν έχει τσίπα (!) το σάπιο κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν ενδιαφέρεται αν θα έχει επίπτωση στη Νίκη Βόλου η ενέργεια της ΕΠΣΘ. “Τι θα γίνει δεν με αφορά” είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Τη “στολή” του αγνού φιλάθλου ενδύθηκε χθες ο Αχιλλέας Μπέος και με απίστευτες δηλώσεις του που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, ανέλαβε το ρόλο του εξυγιαντή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Δήμαρχος Βόλου και παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου, έγκλειστος στις φυλακές για πολλούς μήνες και με σωρεία κατηγοριών εναντίον του, με δήλωσή του στηρίζει την ΕΠΣΘ και με συνέντευξή του στο Ράδιο Μετρόπολις της Θεσσαλονίκης φέρεται αποφασισμένος να απελευθερώσει ως σύγχρονος “Ζορό” το ποδόσφαιρο από τη γνωστή συμμορία που λυμαίνεται τον χώρο(!) Ζητά μάλιστα, από τους σημερινούς διοικούντες την ΕΠΟ, αν έχουν λίγη τσίπα(!) να παραιτηθούν. Ο κ. Μπέος γα όσους έχουν μνήμη στήριξε για να εκλεγεί η διοίκηση της ΕΠΟ, τονίζει τώρα ότι όλα αυτά τα χρόνια “οι μέθοδοί σας και ο τρόπος λειτουργίας σας εξυπηρετούσαν μικροσυμφέροντα, πελατειακές σχέσεις και μια συγκεκριμένη ομάδα, αναφερόμενος προφανώς στον Ολυμπιακό Πειραιώς, τον οποίο σύμφωνα με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις τους, υπηρέτησε για ένα διάστημα (υπόθεση Δαλούκα, αγώνας Άρης – Παναθηναϊκός).

Είναι γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια (από τότε που έγινε επαγγελματικό για να μην πάμε πιο πίσω χρονικά στο περίφημο ΠΟΚ των Αθηνών) διοικήθηκε από ανθρώπους για να μην πούμε με ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά σαφώς με σωματειακές προτιμήσεις, κατάφεραν με σωρεία σκανδάλων που αποκαλύπτονται να αδειάσουν τα γήπεδα από φιλάθλους και να καταστήσουν ανυπόληπτο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το “έργο” της εξυγίανσης ξεκίνησε με την περίφημη “παράγκα” του Μητρόπουλου που υπηρέτησε συγκεκριμένα συμφέροντα. Τότε Κούγιας και Μπέος ήταν οι εξυγιαντές με σωρεία καταγγελιών. Ο Αχιλλέας Μπέος ως παράγοντας του Πανιωνίου, από εξυγιαντής έφθασε στο σημείο να κατηγορείται για στημένο παιχνίδι στην Ευρώπη. Που ποτέ όμως δεν τεκμηριώθηκε. Μάλλον ήταν ψέμα και αδίκως οι φίλαθλοι του Πανιωνίου στάθηκαν απέναντί του. Όταν ήλθε στον Ολυμπιακό Βόλου, πήγε την ομάδα στην Ευρώπη, αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί διότι βρέθηκε στη φυλακή, με ένα βαρύ κατηγορητήριο για το οποίο αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη για να αποδειχθεί αν είναι βάσιμο, σύντομα στις δικαστικές αίθουσες. Ο κ. Μπέος, αλήθεια ή ψέμματα, αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη, αντιμετωπίζει κατηγορίες για βαριά κακουργήματα και δεν μπορεί σήμερα, ενώ αναμένεται το βούλευμα των δικαστών να παρουσιάζεται ως αγνός φίλαθλος, ως εξυγιαντής του ελληνικού ποδοσφαίρου και να ζητά “αν έχουν τσίπα, να παραιτηθούν” όσοι αντιμετωπίζουν σήμερα τις ίδιες κατηγορίες που έχει και ο ίδιος στην πλάτη του από το 2011.

Ο κ. Μπέος αυτή την ώρα είναι φανερό ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το νοσηρό κλίμα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο και να “πέσει στα μαλακά” της δικαιοσύνης. Είναι φανερό πλέον και τα πυρά του είναι συγκεκριμένα κατά του μεγάλου παράγοντα. Άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το εκμυστηρεύθηκε σε συνέντευξή του ότι “εγώ ένας απλός τσιλιαδόρος ήμουν!”

Αυτό προσπαθεί να πετύχει αυτή την περίοδο και να πείσει ότι απλώς εξυπηρετούσε κάποιους φίλους του, οι οποίοι πρέπει τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Από την προσπάθειά του αυτή όμως έως να προσπαθεί να κατηγορεί όλους τους άλλους και να παρουσιάζεται ως “λευκή περιστερά” του ποδοσφαίρου υπάρχει μεγάλη απόσταση και προκαλεί με αυτό τον τρόπο. Αν αθωωθεί θα έχει το δικαίωμα.

 

Γ.ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ

 

Μπέος: «Αρκετά σας ανέχτηκε το ποδόσφαιρο»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αχιλλέας Μπέος, με την οποία δίνει τα συγχαρητήρια του στην ΕΠΣΘ για την πρωτοβουλία της να στραφεί κατά της ΕΠΟ και παράλληλα κάνει επίθεση στην ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου ζητώντας να παραιτηθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

“Κύριοι τελειώσατε. Αν έχετε λίγο τσίπα παραιτηθείτε.

Τις τελευταίες ημέρες οι διορισμένοι ηγέτες της ΕΠΟ προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία χρησιμοποιώντας ακόμα και ανορθόδοξους τρόπους που θυμίζουν άλλες εποχές. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο ακόμα και να διαμηνύσουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δήθεν κινδυνεύει το Ελληνικό ποδόσφαιρο με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Δυστυχώς για εσάς, δεν έχετε καταλάβει ότι ο μόνος κίνδυνος είστε εσείς.

Αλήθεια για ποιο ποδόσφαιρο μιλάτε “κύριοι” της ΕΠΟ; Για αυτό που απαξιώσατε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεστε στην εξουσία, όπου το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το πως θα εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των ανθρώπων εκείνων που υπηρετείτε;

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας αξίζει συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη με σκοπό να δώσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα τέλος στην αιχμαλωσία του Ελληνικού ποδοσφαίρου από τη γνωστή συμμορία που λυμαίνει το χώρο, χωρίς να ενδώσει στους εκβιασμούς και στις πιέσεις που δέχθηκε.

“Κύριοι” της ΕΠΟ. Αν πραγματικά κόπτεστε για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ανησυχείτε για πιθανή τιμωρία των Ελληνικών ομάδων, δεν έχετε παρά να παραιτηθείτε. Αλλωστε αυτό έπρεπε να το είχατε κάνει εδώ και πολύ καιρό.

Ούτως ή άλλως η πόρτα έχει ήδη ανοίξει. Αν σας έχει απομείνει λίγη ευθιξία ή αν έχετε τσίπα μέσα σας το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε την πόρτα φεύγοντας.

Αρκετά σας ανέχτηκε το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ολα αυτά τα χρόνια οι μέθοδοί σας και ο τρόπος λειτουργίας σας, εξυπηρετούσαν και συνεχίζουν να εξυπηρετούν μικροσυμφέροντα, πελατειακές σχέσεις και μία συγκεκριμένη ομάδα.

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γίνεται να συνεχίσει να βρίσκετε υπό καθεστώς ομηρίας. Ηρθε η ώρα της ανασυγκρότησης του, από υγιείς σκεπτόμενους ανθρώπους που είναι βέβαιο ότι θα τύχουν της στήριξης και της αποδοχής του συνόλου του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οσο για εκείνους που νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων τους, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ”.

Μπέος: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Νίκη Βόλου»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος με αφορμή την επιστολή του προς τα ΜΜΕ μίλησε για τα τεκταινόμενα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, για την σωστή όπως δήλωσε απόφαση της ΕΠΣ Θεσσαλίας και για πολλά άλλα… Μέσα σε όλα αυτά αναφέρθηκε και στη Νίκη Βόλου, που είπε οτι δεν θα έχει επιπτώσεις, αφού δεν αγωνίζεται πουθενά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δήμαρχος Βόλου στο Metropolis 95,5 και «Στη Σέντρα»:

Με το ότι εκφράζω την άποψη μου είναι ενασχόληση; Δεν το κάνω με την ιδιότητα του Δημάρχου. Αλλά με του πολίτη και του αγνού φιλάθλου. Δεν μου στερεί το δικαίωμα κανένας.

«Αν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και αν κάποιοι από τους ανθρώπους που έχουν τα ηνία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα αγαπούν και θέλουν να το κάνουν καλύτερο το πρωτάθλημα αυτό τότε ας παραιτηθούν…» δήλωσε αρχικά ο Δήμαρχος Βόλου, στη συνέχεια δήλωσε για μία πιθανότητα Grexit τονίζοντας κατά λέξη:

«Ε και τι έγινε δηλάδη; Αν υπάρξει Grexit ή δεν υπάρξει είναι στην κρίση του καθενός, αν θέλετε ταλαντευόμενο, γιατί για μένα αυτό το ποδόσφαιρο, το σημερινό δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην νεολαία, στην κοινωνία… Για ποιο ποδόσφαιρο μιλάμε; Ας αποφασίσουν τι ποδόσφαιρο θέλουν. Επειδή το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μεγαλειώδες την περσινή χρονιά αποκλείστηκε από κάτι ξυλοκόπους που δεν υπάρχουν καν στον χάρτη. Έχει κανένα νόημα λοιπόν αν θα μείνουν οι ομάδες εντός ή εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Για τα ίδια παραπτώματα που κατηγορούμαι εγώ και θα δικαστώ, αγωνιζόμενος, κάποιοι άλλοι διοικούν και κυβερνούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Για το ποιος είναι ο αρχηγός της συμμορίας: «Από τη στιγμή που είναι μία δικαστική διερεύνηση εν εξελίξει θα είναι άδικο πρώτον για τον εαυτό μου και δεύτερο για τους κατηγορούμενους γιατί τους στερούμε μία δίκαια δίκη».

Για την γνωριμία με τον κύριο Κοτσώνη: «Μέσω του κύριου Μαρινάκη γνώρισα τον κύριο Κοτσώνη…»

Για το τι θα γίνει αν χάσει την υπόθεση η ΕΠΣ Θεσσαλίας και παραμείνει η αποβολή της Ένωσης από την ΕΠΟ: «Καταρχήν για τη Νίκη Βόλου, η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, δεν συμμετέχει σε κανένα πρωτάθλημα, ούτε σε ερασιτεχνικά. Οι ανθρώποι του Ερασιτέχνη της Νίκης Βόλου αποφάσισαν του χρόνου να βρίσκονται στη Γ’ Εθνική… Αυτή τη στγμή δεν αγωνίζεται. Άρα δεν έχει επίπτωση. Τι θα γίνει δε με αφορά. Το πως θα χειριστεί η ΕΠΣΘ το όλο θέμα είναι δικό της θέμα. Αυτή η υπόθεση έχει πολύ ψωμί ακόμη και μόνο κέρδος θα έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Νίκη Βόλου, ήρθαν οι άνθρωποι της συναντηθήκαμε και μου εξέφρασαν την επιθυμία να αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική χωρίς χρέη».

Στο τέλος έκλεισε με τη φράση: “Λευτεριά στο ελληνικό ποδόσφαιρο”!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.