Πάτσης: «Βρήκαν έναν εύκολο τρόπο να κόψουν τα φτερά μιας ανερχόμενης δύναμης»

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Νίκης, έδωσε ο Ανδρέας Πάτσης. Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου, δήλωσε πως «κάποιοι βρήκαν τρόπο να κόψουν τα φτερά μιας ανερχόμενης δύναμης», για τον περιορισμό στις μεταγραφές, ενώ ξεκαθάρισε πολλά πράγματα για τη μεταγραφική ενίσχυση, τις αποχωρήσεις και τους δανεικούς. Όσον αφορά στα διαρκείας που μεγάλη μερίδα φιλάθλων χαρακτηρίζει ακριβά, ζήτησε από τον κόσμο της Νίκης “να κάνει το καθήκον του γιατί κρατάει την τύχη της ομάδος στα χέρια του”.

Για τη βελτίωση της ομάδας στο φιλικό με τον Εθνικό Άχνας: «Είναι μια καινούρια ομάδα και τα πάντα είναι από την αρχή. Είναι λογικό λοιπόν στις πρώτες φάσεις να παρουσιάζεται μια ανομοιογένεια και μια αταξία. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στο τεχνικό επιτελείο, αφού προσπαθήσαμε να πάρουμε ότι καλύτερο και είναι μιας συγκεκριμένης σχολής ποδοσφαίρου. Είναι άνθρωποι που δουλεύουν πάνω σε αυτό πάρα πολλά χρόνια, όλο το τεχνικό επιτελείο έχει άριστο βιογραφικό και κούμπωσε μεταξύ του πάρα πολύ γρήγορα. Φέραμε παίκτες με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, με την επιλογή να είναι πάρα πολύ δύσκολη, λόγω του περιορισμού που έχουμε. Όλα αυτά απαιτούν χρόνο. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και στις ικανότητες όλων αυτών ότι μέρα με τη μέρα η ομάδα θα παρουσιάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλουμε, της ανταγωνιστικής ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Θέλουμε έναν μήνα άλλωστε για το σφύριγμα της έναρξης στο Καραϊσκάκη».

Για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Ο βασικός κορμός της ομάδας, στο 80% υπάρχει. Από κει και πέρα παρακολουθεί το τεχνικό επιτελείο μαζί με εμένα τους αγώνες και διαπιστώνουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν, δίνουμε ευκαιρίες σε ορισμένους παίκτες για να αποδείξουν κάποια πράγματα και προσεκτικά, με πολύ σοβαρότητα και υπομονή θα κάνουμε τις τελικές επιλογές μας».

Για τους ξένους ποδοσφαιριστές: «Είναι σε εξέλιξη, είμαστε σε διαπραγματεύσεις, ξέρουμε τις θέσεις που θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία ποδοσφαιρική και κουβεντιάζουμε. Αυτές τις μέρες από δω και μπρος, σύντομα θα κλείσει το 95% του ρόστερ και θα υπάρξουν ίσως και κάποιες αποχωρήσεις, ώστε ο προπονητής να δουλεύει με τους 25 παίκτες που θέλει».

Για την αποχώρηση του Γιώτα: «Δεν υπάρχει δυνατότητα για νέα ανανέωση μετά την αποχώρηση του Γιώτα. Από την άλλη πλευρά δεν είχαμε κάνει κάποια αλλη επιλογή. Είχαμε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα, αφού πέντε μέρες πριν την προθεσμία είχαμε την απαξίωση προς την ομάδα του Ανιέτε, που ουδέποτε μας απάντησε. Είχαμε μόνο τέσσερις μέρες και χάσαμε πάρα πολύ χρόνο εμπιστευόμενοι ότι ο Ανιέτε θα έρθει στην ομάδα, αφού αυτό είχαμε συμφωνήσει και είχαμε δώσει τα χέρια. Ο Κώστας είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί, βοήθησε την ομάδα πέρυσι, δυστυχώς όμως στη Σούπερ Λίγκα, «φυσάει» δυνατά και μπερδεύεσαι. Οι ξένοι δεν είναι αυτής της νοοτροπίας και δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Είναι κάθετοι στις απόψεις τους. Οτιδήποτε κουνιέται πέρα από τις προδιαγραφές που έχουν θέσει, αποβάλλεται από το σύνολο. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, αλλά έτσι έγιναν τα πράγματα».

Για τους δανεικούς και τον χρόνο συμμετοχής: «Το θέμα των δανεικών ήταν ένα αναγκαίο κακό, λόγω της μη αδειοδότησης της ομάδας. Όταν λοιπόν κάποιοι σου στερούν το δικαίωμα πιστεύοντας ότι δεν θα είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να κάνεις τις καλύτερες επιλογές. Γιατί επί της ουσίας αυτό ήταν, καθώς αν αναλύσουμε τα οικονομικά δεδομένα, αυτών που είναι ήδη στη Σούπερ Λίγκα, η Νίκη Βόλου είναι καλύτερη ομάδα σαν προοπτική. Καλώς ή κακώς κάποιοι βρήκαν έναν εύκολο τρόπο να κόψουν τα φτερά μιας ανερχόμενης δύναμης στο ποδόσφαιρο και μας έβαλαν φραγή. Όταν σου βάζουν μια τέτοια φραγή είσαι υποχρεωμένος να κάνεις τις καλύτερες δυνατές επιλογές για την ομάδα σου. Και μία από αυτές είναι να απευθυνθείς σε σωματεία που είναι μεγάλα, που έχουν καλές υποδομές, που έχουν πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, που έχουν δώσει πατήματα στη Σούπερ Λίγκα, έχουν μια εμπειρία και είναι και μίας σχολής συγκεκριμένης για να ζητήσεις το δανεισμό παικτών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιος από τη Χ ή Ψ ομάδα έχει πάρει τη φανέλα σπίτι του. Ο Ολλανδός δεν βλέπει τι είναι Παναθηναϊκός, δεν ξέρει τι είναι Ολυμπιακός. Ο Ολλανδός ξέρει Νίκη Βόλου και ομάδα. Δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν. Όποιος αξίζει να παίζει, θα παίζει. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Δεν θα αναλάμβανα ποτέ δεσμεύσεις τέτοιου τύπου προς τρίτους. Ζήτησα δανεικούς γιατί ήθελα καλούς παίκτες. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Αλαφούζο, αλλά και τον κ. Μελισσανίδη, που παρότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν είναι της αντιστοιχίας αυτής, ήρθανε κοντά μας να βοηθήσουν, όπως και ο κ. Σπανός του Ατρόμητου. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να συνδράμουν. Κανείς τους δεν είπε ότι αυτός πρέπει να παίζει. Ο Ολλανδός δεν έχει τέτοια θέματα. Δεν περνάνε αυτά».

Για τον Πινιέιρο ανέφερε: “Έδωσα dvd στον Φλουτ για να αξιολογήσει τρεις παίκτες, ένας εξ αυτών ήταν ο Πινιέρο και η άποψή του δεν με ενθουσίασε, ήταν καλός αλλά όχι τοπ, όπως δεν του άρεσαν οι εξάμηνες μετακινήσεις του παίκτη σε ανύπαρκτες ομάδες με μόνο κριτήριο την οικονομική ανταπόδωση. Παρ’ όλα αυτά έκανα μία πρόταση στον Πινιέιρο μετά το θέμα του Ανιέτε και μου ζήτησε παλαβά χρήματα”.

Για τον Ανιέτε είπε ότι δεν είναι επιτυχία που πήγε στη Λέφσκι και πως η Νίκη δεν έχασε τον παίκτη αλλά ο παίκτης από τη Νίκη, λέγοντας ότι μετά την εξαιρετική του χρονιά, καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν το ήθελε, ούτε αυτές που οι μάνατζερ θέλαν να τον “φορτώσουν”…

Για τα διαρκείας επισήμανε: “Η ομάδα ανέβηκε μετά από 48 χρόνια στη Σούπερ Λιγκ, θα έπρεπε να κοιτάμε το αποτέλεσμα, το γεγονός και την επιτυχία. Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της εφορίας και μας κοινοποοιήθηκε, μας κοινοποιήθηκε το ΙΚΑ για το 2010-2012, μας κοινοποιήθηκε μια κατάθεση εις χείρας τρίτου, κι έχουμε μια μοναδική επιτυχία, μια πρόκληση αλλά κι ένα παραπάνω βάρος. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε ανταγωνιστική την ομάδα, να την κρατήσουμε στη Σούπερ Λιγκ και για να γίνει αυτό, δεν είναι το αγωνιστικό, αλλά το εξωαγωνιστικό. Πιο παλιά είχαμε τις προσφυγές. Ανταπεξήλθαμε και πετύχαμε τον άθλο σε δυσμενείς οικονομικά συνθήκες πήραμε δύο κατηγορίες σε δύο χρόνια. Τώρα είμαστε μπροστά σε μια άλλη πρόκληση. Εκεί η ψυχή και η δύναμη του κόσμου της Νίκης καλείται για άλλη μία φορά το θαύμα που υλοποίησε, να μην είναι θαύμα αλλά μια πραγματικότητα. Αυτό απαιτεί θυσίες από όλους, ακόμη κι από τον κόσμο. Η μόνη πολυελεγχόμενη ομάδα που το ΙΚΑ μάς έκανε έλεγχο δεκαετίας. Και βγαίνει ο άλλος και λέει ότι δεν παίρνει διαρκείας γιατί είναι ακριβό. Όχι φίλε, δεν παίρνεις γιατί δεν θέλεις.

Για τα λεφτά από τη Σούπερ Λίγκα: “Το πακέτο από τη Σούπερ Λιγκ που αναλογεί στη Νίκη Βόλου για όλη τη χρονιά δεν ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ”.

Για το εάν η Νίκη θα ζητάει εισιτήρια στους εκτός έδρας αγώνες: “Βεβαίως η Νίκη θα ζητήσει εισιτήρια, θα ζητήσει να προκριθούν αυτοί που έχουν διαρκείας για προτεραιότητα σε εισιτήρια αγώνων εκτός έδρας. Είναι νωρίς ακόμη και δεν μπορούμε να τα ανακοινώσουμε τις κινήσεις μας αυτές”.

Ανέφερε ότι η ΠΑΕ θα σταματήσει να πουλάει εισιτήρια διαρκείας στις 12 Αυγούστου.

Για τον Φλουτ είπε: “Είναι ό,τι καλύτερο στον πάγκο. Δεν είναι εύκολο να αποβάλλεις έναν προπονητή μέσα σε έξι μήνες όταν έχει τριετές συμβόλαιο. Εμείς έχουμε οικοδομήσει κάτι λαμπρό. Μπορεί κάποιοι τώρα να με κοροϊδεύουν. Δεν πειράζει, στο τέλος εγώ γελάω”.

Αποκάλυψε ότι η ΠΑΕ στο μέλλον θα αγοράσει μεγάλη έκταση για να δημιουργήσει προπονητικό κέντρο, προς το παρόν όμως αναζητούνται γήπεδα στο Βόλο για να φιλοξενήσουν τα τμήματα της ακαδημίας της Νίκης Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.