Παίζει με τακτική, «έδεσε» η άμυνα

Εμφανής η βελτίωση στην αμυντική λειτουργία για το σύνολο του Δ. Ελευθερόπουλου

Έχοντας μπει πλέον στην τελική ευθεία κι ενώ απομένουν ακόμη έξι αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από κάθε άποψη. Παίζει με ουσία, ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο, έχει “δέσει” την άμυνά του και παίκτες του έχουν την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Η βολιώτικη ομάδα ανέβηκε στην 3η θέση της κατάταξης και κοιτάει πλέον ψηλότερα…

Στο χθεσινό ντέρμπι στο ΕΑΚ, οι “ερυθρόλευκοι” δεν έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο από πλευράς θεάματος. Ολυμπιακός και Λαμία αλληλοεξουδετερώθηκαν, κοιτώντας πρωτίστως να μην δεχθούν γκολ, για αυτό οι φάσεις μπροστά στα δύο καλές ήταν ελάχιστες. Σε μία ευκαιρία όμως που παρουσιάστηκε στους γηπεδούχους, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πέτυχαν το “χρυσό” γκολ με τον Θέο και το κράτησαν σχετικά εύκολα μέχρι τέλους, ακόμη κι όταν για ένα τέταρτο έπαιξαν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Κυζιρίδη.

Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τον Ολυμπιακό που ευτυχώς, χάλασε τη συμμετρία αποτελεσμάτων. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ήττες, μετά είχε καρέ αγώνων χωρίς ήττα, ακολούθησαν δύο ματς που τα έχασε, πάλι καρέ αγώνων χωρίς ήττα, νέες δύο κολλητές ήττες στο ξεκίνημα του β’ γύρου και τέσσερα ματς χωρίς ήττα (με νίκες). Πλέον έγιναν πέντε και το σύνολο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δείχνει ασταμάτητο.

Είναι αισθητή η βελτίωση στο κομμάτι της τακτικής. “Έδεσε” η άμυνα και σε αυτό είναι εμφανές. Ο Ρίζος “καθαρίζει” όλες τις φάσεις στον αέρα, οι Ζέρης, Γιαλούσης, Μπάρμπας έχουν αλληλοκάλυψη και κρατούν καλά τις θέσεις τους, ενώ ο Μπουτζίκος που καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο, έχει πολύ καλή παρουσία. Δεν είναι όμως μόνο οι προαναφερθέντες. Αναφερόμαστε στη γενικότερη αμυντική λειτουργία της ομάδος που ξεκινάει από την πίεση των επιθετικών όταν χάνεται η μπάλα. Είναι εμφανές ότι ο Ελευθερόπουλος δουλεύει πολύ στην τακτική κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο.

Στην τελευταία πεντάδα αγώνων, ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόνο ένα γκολ, κράτησε δηλαδή το μηδέν σε τέσσερα παιχνίδια. Αυτό σε συνδυασμό με το χαρακτήρα που έχει αποκτήσει ως ομάδα και την ευκολία στο σκοράρισμα, έχουν κάνουν τους “ερυθρόλευκους” να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν ακόμη κι όταν δεν πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα, ακολουθεί έξοδος στο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον Τύρναβο, δύο εντός έδρας ματς με Αιγινιακό, Φωκικό και δύο εκτός με Εθνικό Σερρών, Αναγέννηση Καρδίτσας. Στόχος είναι η βολιώτικη ομάδα να τα πάρει όλα ώστε όχι μόνο να εξασφαλίσει τη συνέχεια στο πρωτάθλημα, αλλά να δώσει το μήνυμα ότι θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις την άνοδο.

Kυριακή στις 15:00 στο Αλκαζάρ
Μετά το σημερινό ματς με τη Λαμία, ο δρόμος του Ολυμπιακού Βόλου για τα πλέι οφ συνεχίζεται στο Στάδιο Αλκαζάρ. Την Κυριακή στις 15:00 ορίστηκε το παιχνίδι των “ερυθρολεύκων” με αντίπαλο τον Τύρναβο. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα:

2ος όμιλος
Παρασκευή 6 Μαρτίου
Λαμία – Ζάκυνθος (18:00 OTE TV, ΔΑΚ Λαμίας)
Κυριακή 8 Μαρτίου
Τύρναβος – Ολυμπιακός Βόλου (15:00, Αλκαζάρ)
Αιγινιακός – Πιερικός (15:00, Δημ. Γήπεδο «Γ. Παραλυκίδης»)
Απόλλων 1926 – Εθνικός Σερρών (15:00, Γήπεδο Καλαμαριάς)
Αγροτικός Αστέρας – Φωκικός (15:00, Γήπεδο Αγροτικού Αστέρα)
Ηρακλής – Αναγ. Καρδίτσας (18:00 OTE TV, Καυτανζόγλειο)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.