Παντέλης: «Είκοσι χρόνια ως προπονητής δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες στιγμές»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Παντέλης «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή του sportfm Μαγνησίας «Αθλητισμός χωρίς σύνορα», του Γιώργου Καρδαμάκη, μία ημέρα μετά τη μεγάλη επιτυχία της ερυθρόλευκης ομάδας στο Αλκαζάρ.

Τόνιζε ότι η ομάδα του δεν πρέπει να παρασυρθεί από τη νίκη στη Λάρισα, χαρακτήρισε πιο δύσκολο τον επαναληπτικό αγώνα και εξομολογήθηκε ότι πρώτη φορά στην 20ετη καριέρα του ως προπονητής έζησε τέτοιες στιγμές από τους φιλάθλους.

Για την ομάδα και αν είναι πιο έτοιμη σε σχέση με τα φιλικά παιχνίδια: «Όταν είπα ότι η ομάδα ήταν στο 50% εννοούσα ότι όταν γίνεται μία προετοιμασία πάντα υπάρχει το σχέδιο όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα να είναι σε καλή φόρμα. Νομίζω ότι και με την απόδοση χθες δεν θα διαφωνήσετε με αυτό που είπα, οτι η ομάδα έχει ακόμα να δώσει, αφού σε ορισμένους τομείς δεν έχουμε δουλέψει και έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης».

Για το αν εννοεί ότι χρειάζεται βελτίωση στην ομοιογένεια: «Και σε αυτό γιατί κακά τα ψέματα είμαστε μια καινούρια ομάδα, οι πιο πολλοί ποδοσφαιριστές ήρθαν φέτος, ήρθαν ξένοι ποδοσφαιριστές που δεν ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα, αλλά αναφέρομαι εκτός από την ομοιογένεια και στην επιθετική και αμυντική λειτουργία της ομάδας, καθώς δεν έχει τελειώσει ακόμη η δουλειά που πρέπει να κάνουμε σε αυτούς τους τομείς».

Για το παιχνίδι με τη Λάρισα και την απόδοση της ομάδας: «Αυτό που με ευχαρίστησε πέρα από τη νίκη, γιατί και πριν έρθω στον Βόλο ήξερα τις ιδιαιτερότητες που έχουν αυτά τα παιχνίδια, και πέρα από ότι κάναμε περήφανο και ευχαριστημένο τον κόσμο της ομάδας, είναι ότι η ομάδα μετά το 55 -60 ανέβασε ταχύτητα, είχε δυνάμεις και αυτό για μένα είναι ένα πάρα πολύ καλό στοιχείο ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος».

Αν ήταν εντολή του να παραχωρήσει γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο: «Δεν ήταν τέτοια εντολή παρότι φάνηκε. Νομίζω ότι στο πρώτο μισάωρο δεν πατάγαμε καλά στο γήπεδο, γιατί είχαμε οπισθοχωρήσει αδικαιολόγητα και χωρίς να μπορούμε να κρατήσουμε την μπάλα στο κέντρο. Δεν απειληθήκαμε αλλά δεν ήμασταν καλοί στα στάνταρ που θέλω εγώ για την ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχα πει στα παιδιά, ότι μετά το 60’ αν δεν έχουμε δεχτεί γκολ, θα βγουν πολλές ευκαιρίες γιατί με τους γρήγορους παίκτες που έχουμε θα μπορούμε να παίξουμε στην κόντρα επίθεση και στον χώρο. Η ομάδα ήταν καλή γιατί εκμεταλλευτήκαμε την ταχύτητα των παικτών και βγάζαμε παίκτες από τις πίσω γραμμές. Υπήρξαν σημεία που ευχαριστιόμουν με αυτό που δείχναμε, γιατί το είχαμε πραγματικά δουλέψει στις προπονήσεις».

Για το «μηδέν» στην άμυνα που διατηρήθηκε σε ακόμη ένα ματς και αν ο Ολυμπιακός είναι επιθετικογενή ομάδα: «Όταν είχα πει ότι η άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα, για μένα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η έννοια της καλής ομάδας, είναι να μπορεί να κάνει άμυνα όλη η ομάδα και να ξεκινάει από τους επιθετικούς ποδοσφαιριστές. Ο Μπιτάνγκ, ο Κούτσι, ο Νικολιάς, όταν χάναμε την μπάλα, πρεσάρανε και παίζαμε άμυνα. Ο Ολυμπιακός με τους παίκτες τους μεσοεπιθετικούς που έχει δεν μπορεί να παίξει αμυντικά. Ο Ολυμπιακός είναι επιθετική ομάδα. Θέλουμε όμως να κάνουμε άμυνα όλη ομάδα. Μπορεί να είναι και τυχαίο ότι δεν έχουμε δεχτεί γκολ. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι πολύ καλή, αλλά θέλει βελτίωση, ώστε να είμαστε δεμένοι όταν χάνουμε την μπάλα και να πιέζουμε ξανά. Έχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν φάση από το πουθενά μέσα στο παιχνίδι».

Για την υποδοχή των φιλάθλων: «Για μένα ήταν πρωτόγνωρές στιγμές αυτές που έζησα. Έχω 20 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Ηξερα τις ιδιαιτερότητες αλλά άλλο να το ζεις από κοντά και άλλο να το φαντάζεσαι. Πριν από το παιχνίδι με σταματούσε ο κόσμος και μου έλεγε «κόουτς να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι». Ήταν σημαντικό που ήταν κόσμος στο ΕΑΚ πριν το παιχνίδι, γιατί νομίζω ότι στους νεαρούς παίκτες έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Αυτό που ήταν συγκινητικό ήταν όταν γύρισε η ομάδα από το ματς, μία απόσταση που ήταν να την κάνεις σε δέκα λεπτά εμείς την κάναμε μία ώρα. Και όταν φτάσαμε στο ΕΑΚ υπήρξαν και άλλες εκδηλώσεις από τον κόσμο.

Προσφέραμε χαρά στον κόσμο, που δικαιολογημένα είναι λίγο πικραμένος γιατί έχει συνηθίσει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια. Πραγματικά χαίρομαι που έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι να γίνει ο κόσμος χαρούμενος».

Για τον Κόμνο: «Ο Κόμνος από την αρχή της περιόδου δεν μετείχε στις προπονήσεις, υπήρχε μία διαμάχη με τη διοίκηση και νομίζω ότι αυτό ίσως ήταν το καλύτερο και για τις δυο πλευρές. Να φύγει δηλαδή. Όταν έγινε ο σχεδιασμός ήταν μέσα στο σχεδιασμό, αλλά εκείνος είχε ζητήσει να φύγει, είπε ότι ήθελε να σπουδάσει κάπου, αλλά μετά μαθεύτηκε ότι μιλούσε με άλλες ομάδες. Ανεξάρτητα αν τον συμπαθώ σαν παίκτη, πρώτα απ’ όλα για μένα είναι η ομάδα. Για να είναι κάποιος σε μία ομάδα πρέπει πάνω απ’ όλα να το θέλει και ο ίδιος. Ο Δημήτρης είχε σύγχυση μέσα στο μυαλό του, μία ήθελε, μία δεν ήθελε».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού: «Για μένα είναι προσωπικό στοίχημα, όταν φύγω από τον Βόλο, όσο το δυνατόν περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές να έχουν πάρει συμμετοχή. Επάνω σε αυτό το πλάνο έχουμε αρκετούς παίκτες, όπως είναι οι Σκοπελίτης, Καψιώτης, παρέμειναν ο Ντινόπουλος, ο Κεσίδης, ο Ζέρης. Αυτά τα παιδιά θα παραμείνουν στην ομάδα. Κακά τα ψέματα αλλά οι ομάδες δεν μπορούν πλέον να κάνουν όσες μεταγραφές θέλουν και πρέπει από τα τμήματα υποδομής του κάθε συλλόγου να υπάρξουν παιδιά που να επανδρώνουν τις ομάδες».

Για το αν έκλεισε το ρόστερ με τον Θέο: «Νομίζω ότι με τον Θέο κλείνουμε το ρόστερ μας. Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ γιατί μπορεί να υπάρξει κάποιο λαβράκι για μεταγραφή. Το παιδί αυτό είχε κάνει μία καλή σεζόν πέρυσι και νομίζω ότι και η ηλικία του αλλά και ότι θέλει να διακριθεί μέσω του Ολυμπιακού Βόλου, είναι μία μεταγραφή που θα μας βοηθήσει».

Για τον Κούτσι: «Επιλέξαμε μία δοκιμασμένη λύση, αφού θέλαμε ένα φορ περιοχής που να μην είναι στατικός και αφετέρου έναν παίκτη καλό επαγγελματία που να θέλει να παίξει στη Β’ Εθνική. Επέμενα ειδικά εγώ στην περίπτωση του Κούτσι γιατί είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ήθελε η ομάδα. Δεν είναι έτοιμος ακόμα και για μένα ήταν ρίσκο που τον χρησιμοποίησα. Είχε έρθει με καλά εργομετρικά όμως και για αυτό το έκανα, πιστεύοντας ότι θα μας βοηθήσει».

Για τον επαναληπτικό με την ΑΕΛ στο ΕΑΚ: «Το δεύτερο παιχνίδι είναι πιο δύσκολο απ’ ότι το πρώτο. Το ισχυρό όπλο του Ολυμπιακού, ο κόσμος του θα είναι απών, ενώ η Λάρισα δεν θα έχει τίποτα να χάσει και θα έρθει σαν πληγωμένο θηρίο για να πάρει τη νίκη. Από τη στιγμή που είναι ένα παιχνίδι κυπέλλου, είναι ένας διπλός αγώνας. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Και δεν πρέπει μία νίκη όπως η χθεσινή να μας παρασύρει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δουλεύουμε και να έχουμε τη νοοτροπία του νικητή αλλά και του επαγγελματία. Από σήμερα έχει δουλειά, το παιχνίδι το χθεσινό τελείωσε».

Η απόδοση της συνέντευξης έγινε από το magnesiasports.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.